Technika 2

Moderator: Souei

Ayatsuri Juranu

Technika 2

Post autor: Ayatsuri Juranu »

Czyli tak - podłączam się do przeciwnika, bo można. Ale nie próbuję nim sterować - to jest na technice A. sam chcę uzyskać coś w stylu tego, co NPC w odcinku 193 shippuudena https://www.youtube.com/watch?v=t9epmXCJa28 czyli 2:25 i 3:25, unieruchomienie Gaary nićmi. Co do możliwości owinięcia - żyłki chakry mają jakiśtam luz - prawie nigdy nie są napięte, a w w tym odcinku tym bardziej, szczególnie fragment w 2:47. Mając Chen powinienem bezproblemowo móc to zarzucić. Czyli w porównaniu do tego co ostatnio 1. Nie ma żyłek niedołączonych do niczego 2. Nie steruję żyłkami jak chcę 3. Wykorzystuję tylko upośledzone dołączenie dołączenie do czegoś, co mogę, a potem tylko ich wytrzymałość, która nawet nie jest ulepszona w stosunku do podstawy.

To trochę jak wykorzystanie tego, że prowadząc marionetkę wokół drzewa, moje żyłki nie przenikają przez drzewo, tylko się o nie zaczepiają.
Nazwa
Chakura no Tsukamu
Dziedzina
Klanowa Ayatsuri
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
50 metrów
Koszt
E: 7% | D: 6% | C: 5% | B: 4% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% (koszt 5 nici chakry)
Dodatkowe
Wymagana znajomość Chakura no Ito
Opis Technika polega na dołączeniu żyłek do celu w postaci osoby, a następnie jego owinięciu nimi. Same nici nie mają możliwości sterowania przeciwnikiem, a służą tylko do skrępowania jego kończyn i ruchów.

Po podłączeniu do rywala nici trzeba zarzucić, żeby się owinęły wokół niego. Ich szybkość jest wtedy określana jak dla marionetki ultralekkiej (1,0*percepcja + 30/40/50 dla rangi B/A/S w dziedzinie klanowej).

Same nici chakry są niesamowicie wytrzymałe, a przeciąć je można jedynie ostrzem pokrytym chakrą, bądź całkowicie z niej stworzonym. Zniszczyć może je także wystarczająco duża siła (od przeciętnej wzwyż). Od rangi klanowej B istnieje możliwość sprawienia, że nici stają się niewidoczne, przez co shinobi bez specjalnych zdolności nie będzie mógł ich dostrzec.
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Technika 2

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

Ukryty tekst
0 x
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

Gdyby to była technika z odcinka, to bym wrzucał do BT, a nie WT.
Też nie rozumiem, dlaczego nici wychodzą z pudeł, ale tego nie mam zamiaru jakkolwiek kopiować.

Nie zmieniam tu dowolnie kształtu, co chciałbym zauważyć.
Podłączam się do człowieka - jestem w stanie to zrobić
Mam nici, które są jako tako luźne - to jest absolutna norma
Nici są fizyczne, więc mogę nimi ruszać w najprostszej formie, to nie jest dowolne formowanie kształtu.

Jeśli chcecie zobaczyć jak to działa, to weźcie jakiś kołek wbity w coś i przywiązany do niego sznurek. A teraz zarzućcie. I jeszcze raz. I jeszcze raz. Łoł! Owinięte.

Nie zapominajmy, że to nici sterują marionetkami/przedmiotami, a nie marionetki nićmi, bo popadacie w paranoję. Porównanie Waltera z Hellsinga (na prawdę, musiałem sobie zapodać filmik bo nie oglądam anime) do czegoś, co człowiek jest w stanie zrobić w normalnym świecie. Tam w WT były inne rzeczy, jakieś siatki na kiju, ble, co to w ogóle było.

Według tego co piszecie, moje nici nie powinny być fizyczne, więc powinny być niezniszczalne. Czekam na rework dający mi nici, które są niezniszczalne. Oj, chyba nie nastąpi. Tak więc, czy ktoś może wziąć sznurek do ręki i zobaczyć jak działa żyłka owinięta na palec? Drgania i fale? Inne rzeczy? Nie istnieją takie rzeczy w fizyce forum? Wydaje mi się, że aż tak fizyki nie naginamy.

A więc skoro moje nici są fizyczne, to proszę je jako takie traktować. Mógłbym coś takiego zrobić ze zwykłą, stalową żyłką, skoro jest wbita na kunai wbity w przeciwnika? No raczej mógłbym. Więc czemu nie mogę zrobić tego z inną żyłką, która jest przyczepiona do mnie i przeciwnika i ma luz? I jest fizyczna? I to nie są magiczne czikibriki chakrą, tylko fizyczny ruch ręką. W zasadzie to nawet Bukijutsu, a nie klanówka, ale w Bukijutsu nie ma żyłek z chakry.

To co? Marionetki na Bluetooth?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości