Bum bum again

Moderator: Souei

Chise

Bum bum again

Post autor: Chise »

Nazwa
Souran Suienzou
Dziedzina
Ninjutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 m
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za kontrolę nad 2 żyłkami + 1/2 na turę)
Dodatkowe Wymaganie posiadania żyłki odpowiedniej długości, znajomość Suienzou no Jutsu oraz Tachihou Houtai
Opis Użyteczna technika, będąca równocześnie rozwinięciem Suienzou no Jutsu, jak i wariacją Tachihou Houtai. Użytkownik techniki przelewa czakrę do żyłki, dzięki czemu zyskuje nad nimi kontrolę. Mogą być używane jako bicz lub do krępowania przeciwnika, ale także do chwytania przedmiotów. Ich siła równa jest sile użytkownika, a sama żyłka nieznacznie wzmocniona względem oryginału. Zasięg techniki jest równy 15 metrów.
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suienzou no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od długości żyłki
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Należy mieć minimum 2 metry żyłki/łańcucha
Opis Prosta, a dosyć skuteczna technika używana przez shinobi znających się na ninjutsu. Polega ona na napełnieniu swoją chakrą liny, łańcucha lub żyłki, a następnie wskazanie celu za pomocą dwóch palców. Żyłka po chwili sama rusza w kierunku wskazanego celu, mocno go oplatając. Taki osobnik zostaje wtedy związany, i w większości sytuacji skazany na pomoc sojuszników. No, chyba że jest ninja - wtedy można znaleźć prosty sposób.
Nazwa
Tachihou Houtai
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 metrów
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za kontrolę nad 2 bandażami + 1/2 na turę)
Dodatkowe
Wymagane zabandażowane ręce
Opis Technika bardzo prosta i niesamowicie przydatna. Użytkownik wpływa na bandaże, które ma przywiązane do kończyn górnych przelewając do nich część swojej chakry. Bandaże tuż po tej operacji mogą się rozwinąć i być kontrolowane jak np. bicz czy też do chwytu. Ich siła jest równa sile użytkownika, wiadomo - im większa tym większa demolka czy też chwyt. Manipulacja nimi w obrębie 15 metrów. Pomimo użycia chakry materiał jest tylko trochę wzmocniony i po dłuższym używaniu lepiej kupić nowe bandaże.

Technika była przeniesiona do archiwum ze względu na rework Chen z tego tematu -> http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=31&t=4985 Minęło pół roku, reworku jak nie było tak nie ma. Może rozważymy tą technikę, a jak za jakiś rok lub dwa, jak rework wyjdzie, to zgłoszę się do zmian? Nie widzi mi się czekać niewiadomo ile..
PS. Dorzucam link do tamtej dyskusji http://shinobiwar.pl/viewtopic.p ... 019#p88019
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Re: Bum bum again

Post autor: Jun'ichi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Chise

Zależałoby mi na większej precyzji niż bandaże, także ze względu na większe urozmaicenie - jakby była to technika identyczna co bandaże, ale z żyłkami no to trochę mija się z celem. Za to nie zależy mi na sile, więc może zaproponuje by żyłki miały większą precyzje kosztem siły?
Przykładowo:
Nazwa
Souran Suienzou
Dziedzina
Ninjutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 m
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za kontrolę nad 2 żyłkami + 1/2 na turę)
Dodatkowe Wymaganie posiadania żyłki odpowiedniej długości, znajomość Suienzou no Jutsu oraz Tachihou Houtai
Opis Użyteczna technika, będąca równocześnie rozwinięciem Suienzou no Jutsu, jak i wariacją Tachihou Houtai. Użytkownik techniki przelewa czakrę do żyłki, dzięki czemu zyskuje nad nimi kontrolę. Mogą być używane jako bicz lub do krępowania przeciwnika, ale także do chwytania przedmiotów. Jest jednak od bandaży bardziej precyzyjna i pozwala na podnoszenie i rzucanie nawet drobnymi przedmiotami, jak kunai lub shuriken, celność rzutu nimi jednak jest zależna od percepcji. Ich siła jest mniejsza niż w przypadku bandażyl i wynosi 60, a sama żyłka nieznacznie wzmocniona względem oryginału. Zasięg techniki jest równy 15 metrów.
Link do tematu postaci
KLIK!
60 to wartość środkowa progu "słaby", gdzie 80 to jego wartość graniczna. Tak to sobie pomyślałam. Jestem jednak otwarta na inne propozycje.
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Chise

A ja się chce zapytać co ma.. "Specyfika mojej postaci" do samej techniki? Inaczej się ją ocenia, bo ktoś ma dane UW, a inaczej jakby był Senju czy Yuki czy wgl hjugą czy ranmaru? Jakieś inne zasady obowiązują?
Unosząca się sama żyłka wyda inny dźwięk niż podnosząca coś, jeśli już szukamy przykładowego wytłumaczenia. Jeśli moja postać wie, że coś tam jest, to chyba nie ma problemu z podniesieniem tego, ale to już chyba kwestia mg by stwierdzić co postać zauważa, a co nie. Ale jeśli chcesz dawać progi percepcji to proszę bardzo, słucham propozycji.
Dodam tylko, że jakoś Nara ani Kakuzu, choć działają na podobnej mechanice "rzutu za pośrednictwem czegoś" nie mają wymogów percepcji.
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Chise

Czyli niby się nie liczy, ale w twoim przypadku się liczy.
Idąc za tematem, słyszę świst broni, nawet sebon, ale żyłki już nie? O co się ociera sebon w locie?
Nie zgadzam się na "technika przejdzie ale twoja postać jest ślepa, więc i tak będzie bezużyteczna". Jeśli mg nie uznałby mi akcji, bo moja postać jest ślepa to co do cholery ma z tym wspólnego opis techniki? Jakbym spudłowała kulą ognia to mam mieć pretensje do opisu kuli ognia? Jakbym miała wątpliwości co to tego czy mg ma racje co do tego co widzę a co nie, to się zwrócę do odpowiedniej osoby, dziękuję za troskę.
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Chise

Jeśli się uniosłam to przepraszam, ale nie lubię gdy z mojej postaci robi się inwalidę. Jest ślepa, ale z zasady (i opisu UW) działa jak pełnosprawny shinobi.
Co do słyszenia i zaskoczenia przeciwnika.. No jak słyszy to co moja postać, która ma słuch na poziomie ponadprzeciętym, to nie sądzę by wzrok miałby w tej sytuacji pomóc w zaskoczeniu go. Rozumiem o co ci chodzi, i owszem, tego nie akceptuje, bo mam inne zdanie na ten temat.
Zostańmy więc przy tym, że specyfika mojej postaci nie jest zmartwieniem modów WT i zakończmy tą dyskusję.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Chise

No jak na moje oko to żyłki czy bandaże raczej chyba nie bardzo nadają się do takiej jakieś bardziej skomplikowanej walki. Co innego chwycić i rzucić lub zadać pojedynczy cios czy dźgnięcie, a co innego traktować to jak dodatkowe kończyny i robić z siebie jakiegoś kosmicznego ośmiorniczego wojownika.
To jak w końcu będzie z tą rangą itd?
0 x
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości