Jutsu do niszczenia planet

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Jutsu do niszczenia planet

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Soh

Post autor: Soh »

Ale co to mnie obchodzi, czy ma? Patrz bardziej przyszłościowo, jak ma mieć jak PÓKI co 80% forum ma rangę genina? Technik się nie dopasowuje do aktualnego poziomu graczy, a do systemu. A według systemu 150 punktów, to szybkość przeciętna. Teraz technika będzie użyteczna do walki z graczami, ale jak już awansują to niezbyt. A na misjach też się nie spotyka samych geninów. 150 według opisu pozwala na w miarę szybkie pokonanie średnich dystansów, a takim dystansem jest 15m. I tak chyba powinno być. Jak mi uargumentujesz czemu ma być szybkość mniejsza od przeciętnej, to możemy ponegocjować liczbę, ale jakie 50, szybkość ledwo wyższa od zwykłego człowieka, który nie jest shinobi. :v
Możemy dojść i do 100, ale za pół roku istnienia forum technika będzie użyteczna tylko na nowe konta. :-P
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Pragnąłbym tylko zauważyć, że jutsu nie służą do używania w stylu "odpalam atak, przeciwnik to widzi ale moja technika jest na tyle OP, że nie zdoła jej uniknąć". Trzeba kombinować, co pamiętamy chociażby po technice zmieniającej kolor tworów ~

Szybkość około 80 maks.
0 x
Soh

To oczywiste, ale nie znaczy też, że ma być super łatwa do uniknięcia, nie? :-P
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Soh

W końcu uczciwe rozwiązanie. :-D

Jestem za, wprowadzam.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Mi to nie do końca odpowiada, bo u Ciebie najpierw usta muszą "zmieszać" glinę, a w tym jutsu składa się trzy pieczęcie. Procesy te niekoniecznie trwają tyle samo. Ale sama szybkość tworzenia się bicza/liny jest już ok.
0 x
Soh

No przecież jakbym wpisał cyfrę, to by nie była szybkość tworzenia. Tu chodzi on szybkość tego cacuszka i tylko o to, przecież to o tym była ta cała dyskusja. :-)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

Momentalny proces. Jak przy smoku, czy tworach już w trakcie walki. Przecież to technika do nagłej sytuacji jakby ktoś się niebezpiecznie zbliżył, widzisz jej wykorzystanie wtedy, gdybym musiał jeszcze przetwarzać to X czasu? Twory się robią dłużej, bo mają skomplikowane kształty etc, a tutaj mamy tylko podłużny kawałek, linę, logiczne, że nie trzeba tracić X czasu ns formowanie. Już daj sobie spokój z tym psuciem techniki, jeszcze jest MG, który takie rzeczy ocenia. xP
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Soh

Nie mam pojęcia o co wtedy chodziło. To jakieś gówno do uatrakcyjnienia początku nowej serii Naruto. W trakcie walki z Gaarą już normalnie tworzył wszystkie stworki od razu. Podczas walki z Sasuke tak samo. Podczas retrospekcji z Itachim gdzie nie spodziewał się walki - też. 1:00 tu masz szybkość tworzenia. Podczas walki z Sanbim było to samo. To przed dojściem do Suny to jakaś głupota i tyle - przedstawienie postaci i pokazanie na czym mniej więcej się opiera.

Edit.
Bzdura anime i tyle. Naruto chapter 247.
http://mangayou.com/mangafox/naruto/reader?page=248
1. Pierwsze pokazanie rozmowy Sasoriego z Deidara, w tle widać mury Suny.
2. Rozmowa o glinie, Deidara się napala na walkę, pokazuje języczek na dłoni i rozsuwa torbę z gliną.
3. Kolejny obrazek - pokazanie, że straż ich zauważyła.
4. Kolejny obrazek - są przy bramie i gadają z ziomkiem z Suny.
5. Pokazane jak Deidara przekształca glinę na ptaszki w ciągu krótkiej chwili.
Inny chapter - wkłada rękę, ma pająki. → http://a.mfcdn.net/store/manga/8/28-248 ... 48_p03.jpg
Inna walka:
http://a.mfcdn.net/store/manga/8/39-357 ... ed/010.jpg - wkłada ręce do toreb
http://a.mfcdn.net/store/manga/8/39-357 ... ed/011.jpg - stworzone kilkanaście stworów
Dziękuję, mit długiego tworzenia obalony, temat zamknięty. XD

W 30sec człowiek pokona kilkaset metrów. Shinobi sporo więcej. To ma być technika do nagłych przypadków - typu nagle ktoś podbiega i nas atakuje. Nie będzie miała sensu z takim czasem przygotowania.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Mea culpa, uwierzyłem w animowy bulkshit. Skróć czas o połowę. X)
0 x
Soh

Niech po prostu będzie standardowa prędkość tworzenia, żaden MG nie będzie miał problemu z oceną tego wtedy. :-P swoją drogą sam wcześniej tkwiłem w błędnym przekonaniu z Kibaku Nendo, dobrze, że zerknąłem w mangę. :-D
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Dla mnie systematyzowanie wszystkiego to glupota az tak. Ogolna predkosc ok, ale tworzenie teraz? Przesada, w innych jutsu tego nie ma. Cholera, niech MG wykazuja troche inwencji a nie tylko odejmuja od siebie cyferki...
dla mnie wzmianka o standardowym tworzeniu i akcept.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości