- Nazwa
- Rinku
- Dziedzina
- Hyōton no Jutsu
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Opanowanego raberu, średnica 30m
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe Technika utrzymuje się 2 tury. W przypadku wykorzystania naturalnie występującego śniegu lub lodu 3 tury. Można za 1/2 kosztu dodać kolejne 2/3 tury.
- Opis Technika polega na błyskawicznym stworzeniu cienkiej warstwy lodu nasyconej chakrą użytkownika która w znaczący sposób utrudnia poruszanie się ponieważ powierzchnia ta jest niezwykle śliska. Zwykłe osoby będą miały problem z jakimkolwiek poruszaniem się, a dla shinobich używający chakry aby się ustabilizować próg percepcji wymaganej do opanowania szybkości zwiększa się dwukrotnie. Słabym punktem techniki jest niska wytrzymałość lodu (cienka warstwa).
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Jakubie zrób mi loda
Moderator: Souei
Jakubie zrób mi loda
0 x
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
Re: Jakubie zrób mi loda
Ukryty tekst
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain

· · ·
Jakbym potrzebował gorszej wersji raberu to bym raczej tu nie pisał 
Jedyna rzecz na której mi zależy to to żeby osoby sobie nie mogły zwyczajnie użyć Suimen Hoko no Waza i się nie obejść.
Skoro Suimen Hoko no Waza to technika która wymaga ciągłego balansowania chakrą na stopach aby utrzymać się na powierzchni wody, to stworzenie lodowiska z specjalnie niestabilnym przepływem chakry obcej osoby powinno zakłócać działanie tej techniki i wymagać dużo większego skupienia (stąd zwiększenie wymagania percepcji do szybkości). Skoro technika kontroli chakry to jedynie ranga E to uznałem że ranga D będzie stosownym miejscem aby stworzyć kontr technikę, ale oczywiście możemy mówić o zwiększaniu rangi oraz wielu mało istotnych innych zmianach jak rozmiary zasięgi itd. ale muszę wiedzieć czy możliwe jest w ogóle takie działanie techniki w założeniu.

Jedyna rzecz na której mi zależy to to żeby osoby sobie nie mogły zwyczajnie użyć Suimen Hoko no Waza i się nie obejść.
Skoro Suimen Hoko no Waza to technika która wymaga ciągłego balansowania chakrą na stopach aby utrzymać się na powierzchni wody, to stworzenie lodowiska z specjalnie niestabilnym przepływem chakry obcej osoby powinno zakłócać działanie tej techniki i wymagać dużo większego skupienia (stąd zwiększenie wymagania percepcji do szybkości). Skoro technika kontroli chakry to jedynie ranga E to uznałem że ranga D będzie stosownym miejscem aby stworzyć kontr technikę, ale oczywiście możemy mówić o zwiększaniu rangi oraz wielu mało istotnych innych zmianach jak rozmiary zasięgi itd. ale muszę wiedzieć czy możliwe jest w ogóle takie działanie techniki w założeniu.
0 x
- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
A więc przenoszę do archiwum na prośbę gracza
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·

· · ·
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość