- Nazwa
- Jūjin Kai
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- E
- Pieczęci
- Baran / brak dla Ninkena w formie psa
- Zasięg
- Dotyk
- Koszt
- Nieodczuwalny
- Dodatkowe
- Brak
- Opis Najkrócej można opisać tę technikę jako Kai, ale w tym przypadku wykonawcą nie zawsze musi być człowiek. Ninkeny potrafią korzystać z chakry, lecz w ich arsenale podstawowych umiejętności klanowych nie znajduje się Kai. To jutsu pozwala Ninkenom korzystać z Kai zarówno na sobie, jak i na innych. Siła techniki jest identyczna, chociaż zaburzanie układu chakry człowieka dawką chakry z układu psa to większy szok, lecz efekt pozostaje taki sam.
- Link do tematu postaci >KLIK<
Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem
Moderator: Souei
Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem
0 x
Re: Moje morza tulipanów chylą czoła przed wiatrem
Coś w tym jest, bo taki walczący genuser ze mną, to musi złapać w genjutsu mnie, mojego pierwszego Ninkena i mojego drugiego Ninkena. Czyli używa 3x genjutsu jak chce nas trzymać w tym. A my za to mamy 3x większe szanse na wyrwanie się. Konsekwencja zwierząt jest dosyć niska w porównaniu do innych statystyk i wzrostu jej wobec rang klanówki Inuzuka. Ale czy to nie jest właśnie siła Inuzuka, że jest idealnie zgrany ze swoimi zwierzętami, których może mieć nawet trójkę? Inni na S mają dżebane instakille, jakieś OP widzenie na porąbane odległości, przewidywanie ruchów itd, a ja mam trójkę zwierząt.
Według mnie to taka już zasada jak nożyce biją papier, że Inuzuka jest całkiem dobry na genuserów, a jest słaby na żywiołowe klany. I nikt nie nerfi z tego powodu żywiołowych klanów.
W skrócie - jest w tym coś dziwnego, ale taka jest mechanika klanu i takie są jego zalety. Według mnie Kai używane na samym sobie przez Ninkena może być słabsze, że powiedzmy skok konsekwencji to +50, a nie +65, ale Kai używanie przez Ninkena na człowieka powinno w szczególności wyrywać za każdym razem z genjutsu, bo to również zupełnie inny gatunek.
//Tą wiadomość pisałem przed postem Musa, ale w sumie i tak jestem tego samego zdania.
Według mnie to taka już zasada jak nożyce biją papier, że Inuzuka jest całkiem dobry na genuserów, a jest słaby na żywiołowe klany. I nikt nie nerfi z tego powodu żywiołowych klanów.
W skrócie - jest w tym coś dziwnego, ale taka jest mechanika klanu i takie są jego zalety. Według mnie Kai używane na samym sobie przez Ninkena może być słabsze, że powiedzmy skok konsekwencji to +50, a nie +65, ale Kai używanie przez Ninkena na człowieka powinno w szczególności wyrywać za każdym razem z genjutsu, bo to również zupełnie inny gatunek.
//Tą wiadomość pisałem przed postem Musa, ale w sumie i tak jestem tego samego zdania.
0 x
Też mi się nie podoba - zawsze możesz poprosić pieseła, aby cię chapnął - takie kai dla niekumatych x D
0 x
Ale to nie ma sensu. xD Psy potrafią korzystać z chakry, a nie mogą przesłać jej troszeczkę do osoby, z którą są idealnie zgrane. I gdzie tu sens? xD
Niech chociaż mogą korzystać z Kai na mnie, a nie na sobie. Na sobie to polega na wstrzymaniu chakry, więc powiedzmy, że zaawansowana sprawa ze skupieniem i KC, ale na kimś to raptem przesłanie trochę chakry.
Yeah, mogą zawsze gryźć, ale nie chodzi mi o samo wyrywanie się z genjutsu, bo czuję zagrożenia ze strony genuserów, ale chodzi mi o samą logikę i możliwość. Skoro mogę mieć dodatkowe zabezpieczenie i jest ono możliwe, to why not? Zresztą i tak już mam WT z dwóch Ninjutsu rangi E.
Niech chociaż mogą korzystać z Kai na mnie, a nie na sobie. Na sobie to polega na wstrzymaniu chakry, więc powiedzmy, że zaawansowana sprawa ze skupieniem i KC, ale na kimś to raptem przesłanie trochę chakry.
Yeah, mogą zawsze gryźć, ale nie chodzi mi o samo wyrywanie się z genjutsu, bo czuję zagrożenia ze strony genuserów, ale chodzi mi o samą logikę i możliwość. Skoro mogę mieć dodatkowe zabezpieczenie i jest ono możliwe, to why not? Zresztą i tak już mam WT z dwóch Ninjutsu rangi E.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości