Ogólnie to chciałam się spytać o Jashinizm i jego oddziaływanie na inne techniki.
Ranga S w dziedzinie klanowej mówi, że:
Ale co w przypadku technik, które powodują śmierć? Zacznę od techniki, którą łatwiej dostać niż resztę, czyli Kishō Tensei (Iryo S), której opis mówi:
Dalej jest technika Dohito (których na razie przeszczep można wykonać, choć można wykluczyć w sumie przez wymóg ust na klatce piersiowej) czyli:
Prawie na koniec zostawiłam inny przypadek, czyli technikę aktywowaną śmiercią czyli Ura Shishō Fūinjutsu (Fuuin S), czy w takim wypadku, technika nigdy nie zadziała?
I jeszcze co w przypadku ekstrakcji Bijuu? I co z resztą technik, których nie wymieniłam? Przeklętą pieczęcią, bramami, nieudanym przeszczepem i tak dalej?
Z jednej strony wydawać by się mogło, że to są kolejne sposoby na zabicie Jashinisty (utrata całej chakry etc.), ale z drugiej strony dlaczego tak miałoby być, skoro może on żyć bez krwi i reszty ciała?
*prosiłabym zwłaszcza o wypowiedzi administracji
♡ Raki i inne sytuacje wybuchające wszechświat. ♡
Re: ♡ Raki i inne sytuacje wybuchające wszechświat. ♡
1. Możesz zapaść w śpiączkę, być permanentnie słabą. Jashin przy tej technice nie umrze, jednak efekty negatywne zapewne będą dużo bardziej nasilone niż normalnie.
Wszystko zależy tak naprawdę od techniki i jej wpływu na użytkownika. Przy bramach giniesz, bo ciało się spopiela. Przy technice Douhito giniesz, bo wybuch praktycznie stwarza sytuację całkowitej straty ciała. Fuuinjutsu nie użyjesz - pieczęć aktywuje się w chwili wygaśnięcia funkcji życiowych, u Ciebie do tego nie dojdzie, więc nie ma jak się aktywować. Nieudany przeszczep powinno się przeżyć, ale negatywne skutki jak najbardziej zostają. Ogólnie żyjesz dopóki ciało nie ulegnie zagładzie~
Wszystko zależy tak naprawdę od techniki i jej wpływu na użytkownika. Przy bramach giniesz, bo ciało się spopiela. Przy technice Douhito giniesz, bo wybuch praktycznie stwarza sytuację całkowitej straty ciała. Fuuinjutsu nie użyjesz - pieczęć aktywuje się w chwili wygaśnięcia funkcji życiowych, u Ciebie do tego nie dojdzie, więc nie ma jak się aktywować. Nieudany przeszczep powinno się przeżyć, ale negatywne skutki jak najbardziej zostają. Ogólnie żyjesz dopóki ciało nie ulegnie zagładzie~
0 x
Um, w sumie nie sprawdziłam, że tutaj ósma brama spopiela ciało, założyłam, że jest jak w m/a - czyli da się nawet magicznie przeżyć (pozdro Might Guy), a co do reszty to się domyślałam, że tak będzie... Tylko co nadal z Bijuu?
0 x
Guy byłby spopielony gdyby nie jakaś z tyłka no akcja, na forum coś takiego raczej nie obowiązuje. Co do pozbycia się demona z ciała, to Jashin - idąc logiką mechaniki i tym, że Gaarze nic z ciałem nie było, po prostu umarł - powinien to przeżyć. Tutaj jednak warto wysłuchać administracji, bo może blokują takie rzeczy mechanicznie, by nie powstawały chore wątki, chociaż tak normalnie, to wydaje się, że przeżyje.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości