Pytania do rabinów, znaczy się moje wątpliwości.

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Awatar użytkownika
Numa
Martwa postać
Wiek postaci: 16
Ranga: Wyrzutek
Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem.
Multikonta: Ni ma

Pytania do rabinów, znaczy się moje wątpliwości.

Post autor: Numa »

Więc od czego by tu zacząć z pytaniami.

1. Technika dotonu "Doton: Doro ōkami" posiada zapisek "Dodatkowym plusem tego Jutsu jest to, że wilki da się z łatwością odnowić, wymagane jest tylko źródło błota do stworzenia ich." Co to właściwie oznacza, czy oznacza to naprawę wilków bez kosztu ? (a ktoś tak kiedyś mówił.)

2. Technika ninjutsu "Chakra Yokusei Gijutsu" posiada zapisek "Skuteczność techniki jest ogromna, czego potwierdzeniem może być fakt, że sensorzy nie są w stanie nas w żaden sposób wykryć." Czy to prawda że Dousjutsu nadal jest w stanie ich wykryć. (A ktoś tak kiedyś napisał.)

3. Technika samurajów. "Kenryūtō" Posiada zapisek "Zwiększa się także wytrzymałość - jest w stanie powstrzymać inne "chakra flow" stosowane przez shinobi poza rangami A i S." Czy to oznacza że wystarczy trafić technikę do rangi A aby ją anulować. (A ktoś tak kiedyś zrobił)

4. Doujutsu dla przykładu "Tsūjitegan: Reberu Shi" Posiada dwa zasięgi jednak pojawił się pewien dziwny problem. Czy to prawda że muszę za każdym razem pisać z którego zasięgu korzystam ? Jak wiadomo są dwa punktowy na dystans i ten dookoła siebie.

4,1 Czy patrząc np daleko w dal widzę nadal przy sobie ? (A tak ktoś się miał zapytać odpowiedz nie dotarła.)
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
Obrazek[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
Awatar użytkownika
Hayami Akodo
Wiek postaci: 26
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: https://imgur.com/a/9wDbR
- po lewej stronie aktualne ubranie Hayamiego,
plus kremowy płaszcz i czarne rękawiczki bez palców
- długa blizna na piersi po pojedynku z Megumi Ishidą
- blizna na prawej nodze po walce pod Murem
Widoczny ekwipunek: - włócznia yari
- katana
- plecak
Multikonta: brak
Aktualna postać: Hayami Akodo

Re: Pytania do rabinów, znaczy się moje wątpliwości.

Post autor: Hayami Akodo »

0 x
Obrazek though my body may decay on the isle of Ezo
my spirit guards my lord in the east

voice |PH| theme | bank | vibe 1|vibe 2
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Pytania do rabinów, znaczy się moje wątpliwości.

Post autor: Jawa »

1. Tak naprawdę to ta zaleta o jedynie takie pitu pitu, bo technika i tak nie wymaga pieczęci, więc pomiędzy jej odnowieniem a wykonaniem od nowa nie ma różnicy - w obu przypadkach ponosi się pełny koszt za dwa wilki jak napisano w tabelce. Tak jest teraz, ale dziękuję za zwrócenie na to uwagi, bo coś z tym zrobimy zapewne.

2. Technika maskuje układ chakry ale nie czyni nikogo niewidzialnym. Dojutsu nie zobaczą układu chakry, natomiast zobaczą ludzką sylwetkę w taki sam sposób jak widzą kamienie, domy itd. Dlatego ukrycie będzie połowiczne. Nie będzie dla usera dojutsu paliła się wyraźna żaróweczka z chakry, ale też sam użytkownik techniki nie będzie 100% niewykrywalny.

3. Nie, Kenrytuuo wzmacnia wytrzymałość na tyle, że powstrzymuje inne techniki typu chakra flow rangi A i S. To znaczy, że wytrzymałość samej broni zostaje wzmocniona na tyle, że jeśli zetrze się ona z drugą bronią, pokrytą właśnie chakra flow rangi A lub S, to wtedy ta pokryta Kenryuuto się nie zniszczy (a normalna, niewzmocniona by pękła). Nie ma to jednak nic wspólnego z blokowaniem technik, bo sam zapisek wyraźnie mówi o technika typu chakra flow, czyli używanych w krótkim dystansie nałożonych na coś powłok z chakry czy innych tego typu. Samo trafienie broni pokrytej kenryuuto techniką A lub S nie wyłącza go, właściwie to nic się wtedy nie dzieje.

4. Tak, albo skupiasz się na dystansie przed Tobą, albo na wizji panoramicznej, że tak powiem. Nie da się patrzeć jak kameleon - jednym okiem tak, a drugim siak.

4.1. Patrząc w dal widzisz dalej przy sobie, tak jak człowiek patrzący na horyzont widzi przy sobie.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości