Letnia Gala SW 2018!! - spokojnie, to nie są ćwiczenia

Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Letnia Gala SW 2018!! - spokojnie, to nie są ćwiczenia

Post autor: Jawa »

Moi drodzy, bez zbędnych wstępów, tak samo jak ostatnim razem i jeszcze poprzednim, chcemy abyście wspólnie z nami stworzyli naszą forumową, półroczną galę, która jest podsumowaniem chlubnych i niechlubnych osiągnięć naszych graczy na przestrzeni ostatnich sześciu miesięcy. Dla naszego niewtajemniczonego narybka z ostatnich dwóch kwartałów wyjaśniam pokrótce, że Gala SW to demokratyczne wybory laureatów w najróżniejszych kategoriach, a zwycięzcy otrzymują atrakcyjne nagrody i przede wszystkim prestiżowy tytuł, z którym mogą obnosić się do kolejnej gali.
Poniżej zamieszczam kategorie z ostatniej gali. Które zostawić? Które wywalić? Macie pomysł aby coś dodać? W odpowiedzi czekamy na wasze propozycje gdzieś do przed-połowy września, bo wtedy wejdzie już właściwa GALA!

Moja osobista sugestia: postarajcie się raczej odchudzić listę niż ją powiększać. kappa
EDIT: W swoim czasie wszystkie tytuły "Zimy" zostaną zmienione na "Lata"
1. Tytuł Miss Zimy - Chyba nie trzeba tłumaczyć, że chodzi o dziewczynę, która jest spełnieniem waszych marzeń. Piękności, której avatary zawsze się wam podobają oraz która jest chodzącym ideałem.

2. Tytuł Mistera Zimy - Mali chłopcy zawsze chcieli być tacy jak on. Najlepszy wzorzec, przystojniak, którego avatary zawsze powalają, w dodatku na chacie jest kimś kogo wszyscy lubią.

3. Tytuł Forumowego Noł Lajfa - Osoba, którą zawsze widzicie na czacie, taka osoba zawsze z nami przebywa i jest bardzo aktywna w życiu forum.

4. Tytuł Łamagi Zimy - Tutaj głosujemy na kogoś, kto naprawdę zgałganił to czym się zajmował, lub po prostu wykazał się byciem... no... łamagą.

5. Mocarz - Ktoś z kimś nie moglibyście się mierzyć. Znacie osobę będącą waszym zdaniem najpotężniejsza? To oddajcie na nią głos. Nie muszą liczyć się jedynie czyste PH, ale również osoba, która mimo braków wykazuje się dużą umiejętnością prowadzenia walk.

6. Tytuł Najlepszego Kobiecego Charakterku - Osoba najlepiej odgrywająca swoją rolę. Trzyma się określonego przez siebie charakteru, nawet jeśli sytuacja jest niekomfortowa on/ona zawsze najlepiej odgrywają swoją postać.

7. Tytuł Najlepszego Męskiego Charakterku - Osoba najlepiej odgrywająca swoją rolę. Trzyma się określonego przez siebie charakteru, nawet jeśli sytuacja jest niekomfortowa on/ona zawsze najlepiej odgrywają swoją postać.

8. Tytuł Dobrego Duszka Forum - Pomocna, sympatyczna, lubiana takie cechy ma osoba, którą powinniście wybrać.

9. Pisarz Zimy - Czytanie postów tego gracza to czysta poezja. Niemalże można by mu było dać laur konsumenta. [Dla administracji uhidów w to nie wliczamy, bo jako gracz tego nie czytacie kappa]

10. Najlepsza sygnatura/avatar - Widzieliście najpiękniejszy, najbardziej wyjątkowy podpis w życiu, a może na czyiś awatar wpatrujecie się godzinami? Jeśli tak to zagłosujcie na niego, może uda mu się wygrać?

11. Hardkor Maruda - Znacie prawdziwą zrzędę, dziada patentowanego, a może istnieje postać, która zawsze marudzi. Oddajcie na nią głos.

12. Nieogar - Znacie osobę, która nie jest obeznana w temacie, a się wypowiada? Może spotkaliście kogoś takiego, że po jego wypowiedziach wasza buźka przypomina facepalm? Oddajcie głos na osobę, która pomimo, że nie zna forum, wymądrza się na wiele tematów.

13. Najlepszy Game Master - Byliście na misji i uważacie, że nie było lepszej? Prowadzący sprawił wam niesamowite wrażenia? Głosujcie na najlepszego MG!

14. Tytuł Najbardziej Specyficznej Postaci - Widzieliście kiedyś na forum/fabule kogoś, kto się wyróżnia? Niesamowity wygląd, dziwne zachowanie to właśnie takiej osoby poszukujemy do tej kategorii.

15. Złoty Leniwiec - Kategoria została specjalnie założona dla tych, co lubią się obijać i nie odpisywać latami. Znacie osóbkę, która długo nic nie robi, a może nie odpisuje wam na czas, dajcie jej głosa.

16. Złoty Pracuś - Ktoś ciągle pracuje? Pojawia się wszędzie, proponuje zmiany, wprowadza i naprawia? Skoro tak to zagłosujcie na niego!

17. Śmieszek - Wiecznie wesoły, zawsze dowcipny i poprawia humor wszystkim na forum. (kategoria niefabularna)

18. Najbardziej Dramatyczna Scena Fabularna - Głosujemy na postać (lub postacie - tu może wygrać więcej osób), która brała udział w najbardziej dramatycznej lub łamiącej serce sytuacji fabularnej. Coś chwyciło Was za serce, a może sprawiło, że dany wątek śledziliście z zapartym tchem, czekając na kolejne posty?

19. Najśmieszniejsza Scena Fabularna - Przeciwny biegun kategorii powyżej. Co Was rozbawiło na tyle, że do dzisiaj wspominając daną sytuację, pojawia się na waszej twarzy uśmiech? Żarty, żarciki, kuriozalne sytuacje, może jakieś niejednoznaczności? Wszystko co tylko poprawiło Wam humor, pasuje właśnie tutaj.

20. Bohater Zimy - Postać, która w ostatnim czasie wsławiła się dobrymi uczynkami i życzliwym charakterem. Nie musi być to jedynie ofiarna pomoc małej sierotce w znalezieniu mamy, ale również dobre słowo, brak nałogów, czy cokolwiek, co czyni z danej postaci prawdziwy, pozytywny wzór do naśladowania.

21. Złoczyńca Zimy - Wcielenie zła, kłamca, szubrawiec. Czy któraś postać została ostatnio postrachem forum? Czy jest ktoś, z kim w obawie o własne życie, majątek lub cnotę, boicie się spotkać w fabule? Wytknijcie ją palcem w tej kategorii.

22. Najlepsza Walka Zimy - Oczywiście rozgrywany na forum od kilku miesięcy turniej nie może przejść bez echa również na Gali. Tutaj możemy wytypować walkę (niekoniecznie turniejową!), która waszym zdaniem była najbardziej emocjonująca lub zaskakująca, a walczący wykazali się nie tylko sporą pulą PH, lecz również kreatywnością i zaangażowaniem.

23. Szarak - Osoba niczym nie wyróżniająca się na tle przeciętniaków, typowy tzw. szaraczek który przejdzie obok, niezauważony, niezapamiętany.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Re: Letnia Gala SW 2018!! - spokojnie, to nie są ćwiczenia

Post autor: Akarui »

Specyficzna postać może się pokrywać z kobiecym/męskim charakterkiem, pozbyłbym się tego. Szaraka też bym wyrzucił.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Wtedy możesz się też pozbyć najlepszego męskiego/żeńskiego charakteru...
why?

Co do kategorii. Zaproponowałbym

Wojownik Lata - Ten który toczy najwięcej walk i radzi sobie w nich zaskakująco dobrze.
Szybki misjonarz - Ten który wykonał najwięcej misji.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Inosi ale to wtedy są pozycje nie do wyboru przez ludność a przez administrację.
Szaraka bym zostawił, ze specyficzną postacią... no nie wiem niby to nie to samo a jednak...

Dobra z moich odczuć zostawić Szaraka gdyż daje trochę do myślenia osobie, która zostaje wybrana.
Specyficzna postać aut.

A nowa: Jest najzabawniejsza Scena Fabularna, a może by tak
"Śmiech na 1000 sposobów" - czyli ogólny moment który sprawił, że parsknęliśmy śmiechem.
Przecież pojawiają się u nas kwiatki w stylu "Gardło Dohito jak do łockia"
0 x
Kazuya

Post autor: Kazuya »

Dodałbym pozycję największego trolla forumowego, tylko dlatego, że wtedy miałbym szansę na nagrodę. A no I najlepszego roleplayowca na czacie kappa
0 x
Keiichi Maebara

Post autor: Keiichi Maebara »

Ja i moje DID wówczas najpewniej by wygrało kappa
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Hmm... myślę, że tytuł najlepszego kobiecego charakteru można połączyć z miss lata. Bo w końcu nie tylko wygląd się liczy, ale także charakter. Generalnie forumowa kobieta idealna powinna trzymać się charakteru postaci, ale także mieć piękne avatary. To samo dotyczy najlepszego męskiego charakteru i misstera lata. Też połączyć.

Od siebie dodałbym jeszcze tytuł najlepszego redaktora lata, bo generalnie mamy tą gazetkę i ludzie robią to raczej charytatywnie i jakaś nagroda im się należy. Oczywiście mogą wygrać w innych kategoriach, ale taka specjalnie przygotowana dla nich na pewno ich ucieszy :). Chociaż wtedy trzeba by ujawnić kto kryje się pod redakcyjnymi nickami, bo ja sam nie wiem kto jest kto XD.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Nie wiem dlaczego aż tak wam zależy by zredukować tytuły.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

Mi osobiście nie zależy, żeby likwidować tytuły, ale w pierwszym poście DwuTwarz zasugerował, że najlepiej będzie odchodzić tą listę niż ją powiększać. Dlatego uważam, że jeśli coś powinno zniknąć, to są to właśnie tytuły. Ale na dobrą sprawę można je zostawić. Z tym, że skoro mamy tą listę odchodzić, to trzeba się czegoś pozbyć, a szkoda pozbywać się innych kategorii niż tytuły. Nawiasem mówiąc, ja nie mówiłem o wywalaniu tytułów. Po prostu chciałem je połączyć z inną kategorią.

Dodałbym jeszcze kategorię "Mistrz Memów" - osoba, która robi najlepsze forumowe memy i której teksty na czacie/fabule są zawsze najśmieszniejsze. Czyli taki śmieszek, którego wypowiedzi, posty, memy dodaje się w odpowiednich tematach w Offtopie ("Piszemy o wszystkim").
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Najlepszy Kobiecy Charakter =/= Miss.
Yama-uba to raczej pod miss nie podchodzi a Charakter bardzo ciekawy. Chyba, że.. You are into this bro.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Dlatego Yama-ubie dałbym najbardziej specyficzną postać XD. Ale może masz rację.
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

W sumie często przy Gali się na tym łapałem, również bym zredukował w podobny sposób. A przypadek Yama-uba zasługuje na tytuł jednej z najbardziej specyficznych,
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Shikarui
Postać porzucona
Wiek postaci: 24
Ranga: Sentoki | Lotka
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki
- Lewe oko w kolorze lawendy
- Na prawym oku nosi opaskę
- Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
GG/Discord: Angel Sanada#9776
Multikonta: Koala

Post autor: Shikarui »

Ja to rozróżniam - wybierasz postać najładniejszą i tą, którą uważasz za najciekawszą pod względem charakteru, ja mam tutaj duży rozjazd. To co ładne nie musi być ciekawe <4head>
0 x
Obrazek

Fine.
Let me be Your villain.
Dōhito Satori

Post autor: Dōhito Satori »

Byłem przy tym. To ze mnie cisnęli :v
No właśnie jestem jakoś za wprowadzeniem tytułu śmieszka forum
0 x
Awatar użytkownika
Asaka
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
Aktualna postać: Airan

Post autor: Asaka »

No przecież jest :P

A Miss/Mister nie muszą być mądrzy i ciekawi, ani charakterni, zostawiłabym to rozróżnienie. Jeżeli na czymś redukować tytuły to na Szaraku (:
0 x
· ·

Obrazek
· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
Zablokowany

Wróć do „Administracyjne”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości