Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
okej to zaczynam, pytania mogą być banalne ale kto pyta nie błądzi, a pewności nigdy za wiele
1) Czy Aburame potrafi rozmawiać z robakami? Wydaje im polecenia telepatycznie, jednak czy robak jest w stanie przekazać jakoś informacje Aburame.
2) Dobrze kminie, że najpierw wykonuje znaki pod technikę Kawarimi, pobieram chakrę ale technika działa czasowa i używam dopiero gdy będę się spodziewał ataku, którego nie uniknę?
3) Czy przy wykonywaniu znaku pod Kawarimi muszę wybrać przedmiot, z którym się będę podmieniał czy dopiero przy aktywowaniu techniki?
to tyle, pytanie banalne zadaje je dla pewności aby przypadkiem jakiegoś faila roku nie popełnić
Nie jestem modem technicznym ani tym bardziej administratorem, więc moja opinia może być nieprawdziwa, więc zbytnio się nią nie sugeruj, ale postaram się udzielić jakiejś odpowiedzi i ewentualnie ktoś sprostuje bądź potwierdzi moje słowa:
1. Z tego co pamiętam, Aburame mają technikę, która pozwala im na to, by robaki przekazały informacje o tym gdzie wróg się ukrywa. Na dobrą sprawę więc mogą przekazywać użytkownikowi informacje, ale zapewne będzie to wymagało jakichś odpowiednich Własnych Technik. No i robaki muszą być w stanie zapamiętać i jakoś odtworzyć - ciężko stwierdzić czy ta telepatia działa w obie strony - informacje, które udało im się pozyskać. Głównie chodzi o to zapamiętanie. Pies (mówię o realnym świecie) wie gdzie mieszka, ewentualnie czuje zapach swojego domu bądź jego domowników i potrafi skojarzyć to miejsce ze swoim domem i wie jak tam trafić. Po prostu (chyba) to pamięta. Ale wątpię, żeby zapamiętał rozmowę dwóch ludzi. Robaki mają jeszcze "słabszy" mózg, więc na pewno nie byłbyś w stanie podsłuchiwać. No chyba, że wyhodowałbyś (a taka możliwość jest!) jakiś mega inteligentny rodzaj robaków z dobrą pamięcią. Wtedy pewnie dałbyś radę podsłuchiwać czy szpiegować ludzi. Ale tak jak mówię: WT + własny rodzaj robaków.
2. Z tego co się orientuję, Kawarimi nie jest techniką czasową. Nie możesz sobie złożyć pieczęci i czekać co zrobi przeciwnik - jeśli atakuje, to Kawarimi, a jeśli nie atakuje to czekasz aż zaatakuje i wtedy Kawarimi. To tak nie działa raczej. Widząc atak przeciwnika, dopiero składasz pieczęcie i podmieniasz się jak ten Cię uderzy. Generalnie chodzi o to, że jak przeciwnik nie atakuje, to złożenie pieczęci nic Ci nie da.
3. Ciężko stwierdzić, ale generalnie wydaje mi się, że podczas składania pieczęci. No, ale tak jak pisałem w punkcie 2, nie jesteś w stanie "opóźnić" użycia tej techniki, więc aktywacja techniki następuje praktycznie w tym samym czasie co złożenie ostatniej pieczęci, więc prawdopodobnie nieistotne jest kiedy wybiera się ten przedmiot.
---
Tak jak pisałem. To tylko moja opinia.
0 x
- Mowa"Myśli"Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:Wzór Nowej Lokacji:[/list][/fieldset]
[/quote][/code]