- Nazwa
- Tsukanoma no kiri
- Dziedzina
- GenJutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Tygrys -> Pies -> Dzik
- Zasięg
- 20 metrów średnicy
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 podtrzymanie)
- Dodatkowe
- Brak
- Opis Jedna z licznych technik genjutsu opierających się na manipulacji zmysłem wzroku przeciwnika. Celem użycia tej techniki jest ograniczenie percepcji oponenta. Osoba na której zostanie użyta technika zostaje otoczona przez dym widoczny tylko dla niej. Niejako "wypływa" on z ziemi i zbija się w zwartą chmurę. Chmura nie porusza się i można najzwyczajniej w świecie wyjść po za nią. Zaletą tej techniki jest fakt, iż tylko ofiara widzi wytworzoną iluzję, przez co jest ona odsłonięta na ataki z wszelkich kierunków. Genjutsu to oddziałuje również no osobników posiadających doujutsu, a konkretniej sharingana. Jednak w momencie aktywacji technika zostaje przez nich "wykryta".
- Link do tematu postaci
- Tutaj
Tsukanoma no kiri
Moderator: Souei
Tsukanoma no kiri
0 x
Re: Tsukanoma no kiri
No to tego mógłbym się doczepić. Mgła na pewno nie zasłoni wykrywania chakry Byakugana czy nie ograniczy Tsūjitegan. W końcu nawet jeśli jest to widoczne w ich umyśle, to nie będą widzieć w takiej przeszkodzie chakry która by zasłaniała widok.
Sharingana owszem, bo oni chakry nie widzą przez obiekty, ale się zorientują że jest to iluzja.
Sharingana owszem, bo oni chakry nie widzą przez obiekty, ale się zorientują że jest to iluzja.
0 x
Dodałem sposób powstawania dymu, a także zaznaczyłem, że w przypadku doujutsu oddziałuje on jedynie w przypadku sharingana
0 x
Poprawiłem, usuwając wyjaśnienie, po prostu sam nie do końca to rozumiem, tak szczerze. Zostawiłem tylko napomknięcie, iż iluzja działa na Sharingana.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
A mi się nie podoba bo za mało pieczęci, o! Wszyscy dają ciągle po 1-3 pieczęci, a biedny wodny smok nadal chyba przez nikogo nienauczony jeszcze bo ma ich ze 20 xD Domagam się uczciwości w sprawie pieczęci!
0 x
Co do pieczęci technika o podobnym działaniu i niższej randze również posiada jedną pieczęć, tym się zainspirowałem. To technika rangi D od mgły, nie pamiętam jak się nazywała.
0 x
- Nazwa
- Suiton: Kirigakure no Jutsu
- Pieczęci
- Tygrys
- Zasięg Max.
- Suiton: na D - 35 m średnicy, na C - 50m średnicy, na B - 75m średnicy, na A - 100m średnicy , na S-125m średnicy
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 za podtrzymywanie)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Ciekawa technika Suitonu, pozwalająca użytkownikowi na wytworzenie bardzo gęstej mgły, przez którą właściwie nikt nic nie widzi. Shinobi staje w specjalnej pozycji (prawa ręka składa połowę pieczęci Barana, drugą zaś podnosi się nad głowę) i zaczyna wydzielać z siebie chakrę Wody. Im wyższa ranga danego shinobi, tym dłużej można utrzymać mgłę. Trzeba też zaznaczyć, że wytworzona zasłona nie jest w stanie oszukać doujutsu takich, jak Byakugan lub Tsujitegan. Sharingan jednak zostanie w niej zmylony.
0 x
Technika ma jedną pieczęć, bo nie jako ona naśladuje właśnie to jutsu. Wadą ma być łatwość wyjścia, jak i fakt, że technika oddziałuje tylko na zmysł wzroku co ułatwia rozpoznanie. Dym ma swój zapach itd. Rekompensować tą łatwość ma właśnie szybkość wykonania
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości