- Nazwa
- Raikū
- Dziedzina
- Iryōjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt na turę
- C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Brak
- Opis Ludzki mózg jest jak maszyna. Działa bez przerwy i odpowiada za całe ciało, a także wszystkie nasz zdolności. Niekiedy, szczególnie podczas walki część z nich staje się kompletnie bezużyteczna. Dobrze wyszkolony medyk zna swoje ciało oraz wie za co odpowiada poszczególna część mózgu. Wraz z dobrą kontrolą chakry, jest w stanie wręcz pozbawić się niektórych zdolności. Mowa tu głównie o zmysłach takich jak smak, węch czy ból, czasem może to być nawet zdolność rozróżniania kolorów, wówczas użytkownik widzi w odcieniach szarość, a w ostateczności niektóre dziedziny oraz wspomnienia. Wraz z utratą jednych zdolności, adekwatnie do ich ilości inne stają się dużo bardziej wyostrzone. Chodzi tu głównie o wzrok i słuch.
Oczywiście technika nie jest taka prosta, wręcz przeciwnie jest bardzo niebezpieczna. Zbyt częste i długie korzystanie z niej może spowodować trwałe uraz głowy. Mogą się objawiać w różny sposób, poprzez trwałą utratę wspomnień czy innych zdolności, czasem nawet zaburzenia w osobowości. Dlatego korzystanie z techniki dłużej niż pięć tur jest możliwe, ale kompletnie zabronione.
Wartość poszczególnych zmysłów:- ~Smak ~ ?
~Węch ~ ?
~Dotyk ~ ?
- ~?
- ~D ~ ?
~C ~ ?
~B ~ ?
~A ~ ?
~S ~ ?
Wyostrzeniu ulega głównie wzrok oraz słuch za czym idzie wzrost percepcji: - ~Smak ~ ?
- Link do tematu postaci KLIK!
Release the Kraken!
Moderator: Souei
Release the Kraken!
0 x
Re: Release the Kraken!
Jak przeczytałam - od razu chciałam zacząć pisać to samo, co sir Exodia, ale na szczęście on mnie uprzedził. Adaptacja zmysłów na pstryknięcie palcem to bardzo nieprzyzwoity pomysł. Jestem na nie.
0 x
Ale sprawa jest prosta. Mózg można porównać do komputera. Możesz dziesięć różnych programów i będą one jakoś działać, ale gdy je wyłączysz i zostawisz tylko jeden będzie on chodził znacznie lepiej. Samo pozbawienie się wspomnień czy czegokolwiek w żaden sposób bezpośrednio nie odnosi się do poprawy naszej spostrzegawczości czy innego zmysłu. Nie bezpośredni ale pośredni już tak. Dajmy na to taki wzrok. Ludzkie oko to soczewka. Widziane przez nie jest obraz rzeczywisty odwrócony. To w mózgu zostaje on odwrócony. Jak to ma się do tej techniki? Pozbawiając się różnych cech, sprawiamy że nasz mózg pracuje szybciej. Wraz z jego przyśpieszeniem proces taki jak ten, zachodzi szybciej.
Jeśli taka opcja wam nie odpowiada, to proponuje przyśpieszanie całego mózgu za pomocą chakry. Szczerze jak tak teraz o tym pomyślę to jest ona nawet lepsza i pozbawiona minusów w stylu utraty niektórych zdolności. Jeśli ta wersja wam lepiej pasuje przepisze wszystko od nowa.
Większym problemem jest, co odpowiada za działanie mózgu i pod jaką dziedzinę oraz rangę to podpiąć.
Jeśli taka opcja wam nie odpowiada, to proponuje przyśpieszanie całego mózgu za pomocą chakry. Szczerze jak tak teraz o tym pomyślę to jest ona nawet lepsza i pozbawiona minusów w stylu utraty niektórych zdolności. Jeśli ta wersja wam lepiej pasuje przepisze wszystko od nowa.
Większym problemem jest, co odpowiada za działanie mózgu i pod jaką dziedzinę oraz rangę to podpiąć.
0 x
ja wiem! Ja wiem! Bramy chakry, które są w mózgu
To ich otwarcie pozwalało zdjąć ograniczenia więc tu powinna być klasyfikacja bramy/iryo pewnie. Wiem, słaba opcja dla ciebie teraz ale takie są narutkowe fakty :P

To ich otwarcie pozwalało zdjąć ograniczenia więc tu powinna być klasyfikacja bramy/iryo pewnie. Wiem, słaba opcja dla ciebie teraz ale takie są narutkowe fakty :P
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości