Powiem szczerze, że dałaś mi niezły orzech do zgryzienia, ale lecimy

Zacznijmy od małego wstępu, mianowicie od innych technik klonowania o podobnych właściwościach, oczywiście te z wykorzystaniem Kekkei Genkai (Np. mokuton bunshin) pominę.
-kage Bunshin no Jutsu(każda ma taką samąilośćchakry i prawie nie różni się od oryginału)
-Suiton: Mizu Bunshin no Jutsu(są z wody, oddalć sięod zbiornika mogą tylko do 15m, 10%siły)
-Doton: Iwa Bunshin no Jutsu(są ze skały)
-Raiton: Kage Bunshin(są z elektryczności i na końcu wybychają elektrycznością)
Niestety w klonach z dotonu i rai tonu nia ma o sile klona, to w sumie nwm…
Są to techniki pozwalające nam na stworzenie klona który posługuje się taijutsu i jutsu ze swojego żywiołu (kage bunshin może każde jutsu oprócz klanowych) i który składa się ze swojego żywiołu i posiada jakieś konkretne cechy/ograniczenia (wyłączając kage bunshin). U Ciebie od razu rzuca się w oczy, że twoje klony nie posiadają ograniczeń, konkretnych cech… Jest to kage bunshin z rangą C, niezakazane… za mocne… Mało tego tam jak tworzysz jednego klona to używasz 50% chakry a u Ciebie tylko 18%... i spada… Wtedy jest to nawet efektywniejsze od zakazanego kage bunshin… Ni jak to przepchnąć w takiej formie.
Lecimy dalej, spróbujemy stworzyć technikę, o którą Ci chodzi, o to mój koncept:
[center][img]Obrazek[/img][/center]
- Nazwa
- Ketsuki Bunshin no jutsu
- Dziedzina
- Ninjutsu/klanowe
- Ranga
- c
- Pieczęci Baran->Smok (możesz zmienić na jakieś inne jak chcesz)
- zasięg Do 100m od symbolu
- koszt E: 23 % | D : 18 % | C : 13% | B : 8 % | A : 5 % | S : 3% | S + : 2 % za klona + to, co przekażemy
- dodatkowe - wymagany specjalny symbol namalowany własną krwią
- Opis Aktywacja odbywałaby się za pomocą własnej krwi, trzeba by namalować na ziemi specjalny symbol (np.gwiazde Dawida z kółkiem w środku, możesz wymyślić jakiś sama :P) następnie trzeba wykonać dwie pieczęcie (np.baran, smok, możesz sobie zmienić na inne) w tym momencie na środku symbolu pojawi się nasz klon. Może on używać taijutsu ale nie potrafi użyć żadnego jutsu ani rytuału, lecz jest dużo bardziej wytrzymały niż inne klony (dzięki zdolności regeneracyjnej Jashinistów). Posiada również to samo wyposażenie co my. Symbol jest źródłem życia naszego klona, dlatego gdy zostanie zniszczony, nasz klon również. Nie może również oddalić się od symbolu dalej niż 100m, inaczej znika. Pokonanie przeciwnika/pozbawienie go przytomności itp. Nie powoduje zniknięcia klonów. 1symbol=1klon
- Link do tematu postaci KLIK!
Dobra, teraz trochę wyjaśnień. Jeśli chodzi o to, że technika w porównaniu z innymi jest słabsza i droższa-tak, jest to celowy zabieg. Dlaczego? Bo klon nie używa żadnego materiału (wody, skały, drewna, lodu, robaków itp.). Ta technika jest tworzona dla klanu, który jak mówi Exodia: Nie powinien mieć swojego rodzaju bunshinu, dlatego trzeba to zrobić bardzo surowo. Zanim przejde do objaśnień techniki z tabelki, powiem jeszcze tylko jedno, klony skalne i wodne są na randze C, więc to o czym wspomniałaś, to kombinowanie z dotonem, nie ma za bardzo sensu jak dla mnie + Ty tworzysz technikę klanową. A co jak Jashinista ma katon? Wtedy nie może użyć tej klanówki? Tak się nie robi, klanówki są po to, aby każdy był w stanie je wykonać (nie bierz pod uwagę KG żywiołu, bo nie chce mi się o nich rozpisywać :P) np. Każdy Nara włada cieniem, niezależnie od natury chakry, każdy Kakuzu ma nici nizależnie od natury chakry, każdy Aburame ma robaki niezależnie od natury chakry – to są techniki klanowe. Wiecie o co mi chodzi? Dobra, przechodzimy do objaśnień samej propozycji techniki.
A) 2 pieczęcie nie 1 – niby mała różnica, jednak jest to małe osłabienie, których musimy szukać w tej technice
B) Zasięg ( 100m od symbolu) – Nawet u wodnych klonów występuje limit 15m (a są one z żywiołu jak doton i raiton, które takowego nie posiadają) od zbiornika wodnego w którym zostały stworzone, jest on mały, jednak gdy walczymy na środku oceanu nie ma on żadnego znaczenia. Dlatego nasza technika też posiada limit od miejsca stworzenia (symbolu z krwi), jednak jest on znacznie większy, bo symbol ma zawsze określoną wielkość, a nie tak jak zbiornik wodny: Może to być małe jeziorko a może to być ocean.
C) Właściwości klona – Każdy z nich włada jutsu swojej natury + taijutsu, nasza technika nie wykorzystuje natury chakry, więc jakimi jutsu miałaby władać? Jednak jest to klanówka Jashinistów, którzy posiadają niebywałą regenerację – dlatego ich klon jest dużo bardziej wytrzymały od reszty technik klonowania. Jest coś jeszcze. Pozbawienie użytkownika techniki przytomności nie powoduje zniknięcia klonów, co może być bardzo pomocne. Oczywiście istnieje też słaby punkt – po zniszczeniu symbolu klona, klon znika.
Dobra, tyle odemnie i jak zwykle odpowiem w razie niejasności.