Cienie najgłębszej otchłani!

Moderator: Souei

Nemo

Cienie najgłębszej otchłani!

Post autor: Nemo »

[center][img]http://24.media.tumblr.com/3f21f1829539c8a36a418f8a4b5437f1/tumblr_n4dt3ilNYs1rp684do1_1280.gif[/img][/center]
Nazwa
Kage Henkō no Jutsu
Dziedzina
Kage Mane
Ranga
E
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 3%, D: 2%, C: Znikomy, nienaliczany
Opis Prosta, elementarna wręcz technika używana w klanie Nara. Pozwala ona, mówiąc najprościej, dowolnie zmienić nasz cień. Możemy rzucać cień olbrzyma, demona czy nawet 13-metrowej robomrówki z jetpackiem na plecach - możliwości jest nieskończenie wiele. Wadą jest to, że ta technika nie zmienia w żaden sposób zasięgu Kage Mane no Jutsu, więc może być użyta tylko "dla smaczku". Pozwala jednak też na zmianę fragmentu swojego cienia, więc jej użytkownik będzie prawdziwym mistrzem gry w układanie na ścianie cieniów zwierząt z cieniów palców. Przed użyciem innej techniki klanowej cień wraca do normy.
Link do tematu postaci KLIK!
Nie wiem, czy jak się ma dwa konta to można wrzucać tu dwie techniki jednocześnie. Jeśli nie, proszę sprawdzać dopiero po sprawdzeniu Tengoku Akuma. No, chyba, że komuś się bardzo nudzi. kappa
0 x
Hakai

Re: Cienie najgłębszej otchłani!

Post autor: Hakai »

Przed użyciem innej techniki twój cień wraca do normy.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Jak Hakai + dałbym jakiś mały koszt (techniki E ninjutsu chociażby) bo nie jest to coś tak prostego jak kumulowanie chakry w stopach ~
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Hakai - ech, musi tak być? Jest zaznaczone, że nie wpływa na siłę technik a z tym WT bardziej właśnie chodzi o używanie go do postraszenia/zdekoncentrowania wroga.

Kamiru - serio? Co jest trudniejsze, zmiana kształtu cienia (co można zrobić i w naszym świecie, choć oczywiście w mniejszym stopniu) czy chodzenie po drzewach. Zresztą dzięki temu WT chcę ciągle zmieniać cień, co przy jakichkolwiek kosztach byłoby zwyczajnie nieopłacalne biorąc pod uwagę fakt, że to ma być tylko tak "smaczek fabularny".
0 x
Kamiru

No to 50% kosztów techniki E, prawie za darmo, a jednak coś płacisz (do tej KC C xD)

Popieram Hakaia przy powrocie cienia do normy przed użyciem innego jutsu.
0 x
Tsuyoshi

Post autor: Tsuyoshi »

Co do koszta techniki. Nie dawałbym nic bo jest to tak jak mówi Kari manipulacja cieniem. Nic nadzwyczajnego. Ale jak ma to dla kogoś znaczenie to daj ten 1% za zmianę kształtu cienia.

Ale z tym używaniem technik to też dałbym, że nie możesz podczas tego używać innych. Jest to bardzo pomocne do odwrócenia uwagi dla przeciwnika. Chyba, że jak bardzo chcesz używać czegoś podczas tej techniki to jednak naniósł bym jakieś koszta technik.
0 x
Hakai

Przerwanie techniki z tego powodu ,że 13 metrowa mrówka puszcza o wiele większy cień niż człowiek. To zmniejsza dystans cienia względem przeciwnika więc daje bust w różnych sytuacjach.
Przed użyciem innej techniki ten wraca do normy właśnie by nie dawał żadnych dodatkowych buffów. Zresztą na forum nie można używać paru technik na raz. Wiem dziwne ale mi też parę odrzucono właśnie na to się powołując. Więc technika będzie przerywana.
Co do kosztu... Nie wiem. Niby jakiś tam powinien być ale jeśli i tak te jutsu nie daje nic tylko w 100% wizualne zastosowanie... Moje zdanie jeśli o to chodzi jest neutralne. Najlepiej dał bym 3% na turę i brak przelicznika od KC ;d Zostawiam ten aspekt innym.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kamiru

Czekam na wprowadzenie zmian i opinię admina ~
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Kari?
0 x
Kari

Dobra, uwzględnie to z powrotem. Choć gdyby nie to, że na forum nie można używać kilku technik jednocześnie, pewnie bym się spierał.

Z kosztem jeszcze się trochę pokłócę. Na randze E mamy między innymi całkowitą zmianę wyglądu, podczas gdy tu zmieniam tylko cień. Moim zdaniem Poza tym cały sens tej techniki jest w zmienianiu cienia kilkadziesiąt razy dziennie...
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Już
0 x
Hakai

Akcept. Zgubiłem spidermana wiec tylko slowny ;c
0 x
Kamiru

Obrazek
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości