Multi

Kamiru

Multi

Post autor: Kamiru »

PROBLEM
Właściwie nie jest to pełnoprawny problem, a jedynie spostrzeżenie. Niektóre osoby maja wiele czasu i pomysłów na następne postacie, jednak ich obecna... Żyje i nie chcą tego zmieniać.

ROZWIĄZANIE
Wprowadzenie możliwości gry dwoma postaciami jednocześnie. Warunkiem jest zakaz jakiejkolwiek interakcji między nimi. Nie mogą przebywać w jednym temacie, pisać ze sobą, prowadzić misji, sędziować walk, pochodzić z tego samego klanu itd. Itd.

DODATKOWE UWAGI

Ilość PH ma start dla drugiej postaci. 80% 50% od zera?

Wprowadzenie tego powinno jeszcze bardziej ożywić świat gry ~
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Multi

Post autor: Ichirou »

Osobiście nigdy nie widziałem problemu w istnieniu multikont na pbfie, o ile oczywiście zostaną zachowane zdroworozsądkowe zasady. Żadnych interakcji, uczestnictwa w tych samych wydarzeniach, udziału w przeciwnych stronach konfliktu itp.
Może i nawet sam bym drugą założył, jeśli czas pozwoli.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kaien

Post autor: Kaien »

Za - 80%.
0 x
Kamiru

Żeby nie było, też siebie popieram ~

A 80% jest ok
0 x
Komatsu

Post autor: Komatsu »

Za
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

W sumie czemu nie. Co prawda zrobi to sztuczny tłum na forum, ale przynajmniej będzie więcej shinobi na fabule i jak nie da rady pisać jednym, to zawsze można drugiego uruchomić. Podobają mi się też ograniczenia Kamiru, tylko nie wiem, czy z PH nie jest to lekko przesadzone. Ogólnie jestem za.
0 x
Awatar użytkownika
Natsume Yuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 31
Ranga: Nukenin S
GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
Multikonta: Iwan zza Miedzy

Post autor: Natsume Yuki »

Za, o ile ograniczenia będą trzymane. I przy tworzeniu postać może mieć max. rangę niżej niż main, 70-80%.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ja mam jeszcze jedno zastrzeżenie. Żeby powstał wtedy nowy wpis w profilu gracza pt. Multikonto. I wtedy każdy będzie miał obowiązek wpisać swoją drugą postać, żeby nie było ukrywania. Dlaczego? Ponieważ wyczuwam podwójną robotę dla moderatorów i burdel WT i Kuźni, jak będą wrzucać i z jednej i z drugiej postaci. A tak da się zastrzeżenie, że można wrzucać albo z jednej, albo z drugiej postaci i będzie cacy.
0 x
Kamiru

Natsu, rangi ni jak są miarodajne. Załóżmy, że np. Yoshi zrobi Multi. I co, z doko spadnie niżej? Ciężką sprawa, bo postać siłowo >>> jej ranga.

Reika, spoko.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Według mnie najlepiej, żeby drugie konta startowały z niższą rangą, najlepiej Ucznia, a startowa pula punktów nie była duża. 70-80% to dość sporo.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kaien

Post autor: Kaien »

Reika takie zastrzeżenie, ze mozna wrzucac WT tylko jedną postacią to sztuczne upośledzanie multi. Bardzo mocno na nie.
0 x
Komatsu

Post autor: Komatsu »

Rejeczko, możliwe że będzie więcej pracy modów, na pewno ale jedno WT na jedną postać być musi. Wiadomo że czasami nie macie czasu ale przecież poleżeć może, albo powiększyć szeregi modów. Ja niczego nie sugeruje ale tylko mówię.
0 x
Kamiru

Wincyj głosów! Wincyj!

Warto jeszcze dodać, że drugie konto (nie licząc Administracji) można stworzyć dopiero po miesiącu/dwóch od grania pierwszą.
0 x
Sakebiko

Post autor: Sakebiko »

Ja tam jestem za, o ile system nie będzie rakogenny. Tak mam tutaj na myśli akcje, że np. skoro jest zakaz jakiegokolwiek kontaktu między postaciami.... To jest zakaz przekazywania np. przedmiotu od postaci do multi poprzez osoby trzecie
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Mi to w sumie nie przeszkadza, może to być jakieś rozwiązanie w czasie, kiedy nasza postać fabularnie jest mocno zajęta i przeciągnięta (czyt. np. eventy, które ciągną się długo). Jak ktoś by chciał, to dlaczego nie? Max jedno multi, zaczynające obowiązkowo z rangą ucznia (ew. ranga niżej), ale 70-80% wartości PH to i tak dalej dużo. Ja bym zdecydowanie zmniejszyła do 50%, bo jestem gotowa się na to zgodzić jedynie dla kręcenia fabuły, a nie zrobienia sobie dwóch wykoksowanych postaci. :) No i zastrzeżenie, że obie nasze postaci nie mogą wchodzić w żadną interakcję.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości