まい イーグル

Moderator: Souei

Kaien

まい イーグル

Post autor: Kaien »

[center]
[/center]
Nazwa
まい イーグル - Iiguru no Mai - Taniec Orła
Dziedzina
Klanowe, kaguya
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
Brak.
Dodatkowe
Wymaga znajomości Karamatsu no Mai. Znajomość jutsu Rotto. Znajomość jutsu Hokkotsu hagai.
Opis Jutsu będące ofensywnym zastosowaniem połączenia Rotto i Hokkotsu Hagai. Gdy użytkownik wytworzy skrzydła i pokryje je czakrą, czyli umożliwi sobie lot, może wznieść się nawet na kilkanaście metrów. Ta prosta technika, zwana tańcem orła, polega na ataku na swój cel, na swą ofiare, niczym wygłodniały orzeł na gryzonia. Kaguya jedną ręke przesuwa bardziej do tyłu, przez co ciąg powietrza pozwalający mu szybować zmienia swoją trajektorie i w ten sposób Kaguya wpada w ruch wirowy. Zaczyna się kręcić dość szybko na dosłownie chwile przed uderzeniem w przeciwnika - Po czym zakrywa się skrzydłem niczym ptak, atakując taką ostrą płytą swój cel. Jutsu pozwala z niesamowitą siłą połączonego lotu wirowego, pędu lotu i własnego ciężaru atakującego zaatakować kogokolwiek - A obrażenia są różne. Minimum to potezne uderzenie, gdzie maksimum może nawet zabić cel na miejscu przez siłę z jaką uderzy go wirujący uskrzydlony Kaguya.
Dodatkowe.2 -Wielka szansa zadania ciętych i miażdzonych obrażeń, wielkie ryzyko zniszczenia skrzydła którym się atakuje.
-Po wirówce następuje około trzy-sekundowy wirnik w głowie i mamy zawroty.
-Sterowność jest nienajlepsza. Wiadomo, przy takim pędzie i kręceniu ciężko sterować, więc tylko małe manewry.
-Jeśli siła jest większa niż wytrzymałość (nasza) i KG mniejsze niz B to ryzykujemy mocne obrażenia dla samego siebie podczas ataku
-Około 5 metrów przed przeciwnikiem atak ogranicza się mniej więcej do mocnego ciosu skrzydłem oraz ręką z obrotu
-Przy większej odległości (Tak z 15 metrów) można się bardzo mocno rozkręcić calym ciałem przez co atak wygląda juz zupełnie inaczej i wykorzystuje pęd i naszą mase.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: まい イーグル

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kaien

To moze dam 15-5 metrow gdzie na full zasięgu to bedzie wbicie cala siła, a z 5 cos na zasadzie pol-wiru, mocnego chlasniecia skrzydłem i tyle, bez takiego pedu?
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Podoba mi się twój tok myślenia.
Poczekajmy co powie reszta.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Szczerze? Dałem to jako liczbe poglądową całkowicie bo nie miałem pomysłu na to. :P
0 x
Kaien

Poszly zmiany i obrazki są i opis inny...
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Nie, Reieczko. Nie. Po prostu Nie. Taka zaawansowana (LeL) biologia nie działa w naruto. W rzeczywistości tak, owszem, kręci ci się w głowie po zejściu z karuzeli. Tutaj możesz godzinami stać na suficie i nie mieć z tego tytułu żadnych skutków ubocznych ;p
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Jak już mowiłem, biologia swoje uniwersum swoje. W naruto robi się Gatsugi (Inuzuka) Bez problemu, stoi się do góry nogami bez problemu i chodzi się po wodzie. Bez problemu. Ktoś, coś? Nie mówie ostatecznie nie, ale mam nadzieje, że ktoś poprze moje stanowisko.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kaien

Nie latam za pomocą jutsu Shikota. Latam za pomocą jutsu futonu. Było jutsu łączace obie te dziedziny to nie poszło. Zrobiłem wiec inaczej - Ulepszone Furai Uchiwa i jutsu które daje mi skrzydłą jak ptak. W futonie mam, że musze miec twór o duzej powierzchni na plecach by latac - Latawiec, wachlarz, skrzydla... ^^ Moglbym sobie zrobic skrzydla w kuzni i wyszloby na to samo praktycznie więc nie widze problemu Def.

Wzmianka o sile=wytrzymalosci i tym zawrocie głowy dodana :)
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości