Szybki i wściekły.

Moderator: Souei

Naguri

Szybki i wściekły.

Post autor: Naguri »

Nazwa Jutsu:Denki afutābānā
Dziedzina: Klanowe/Raiton
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: 1 metr
Koszt chakry: E: 15% | D: 13% | C: 9% | B: 6% | A: 4% | S: 2% | S+: 2% (za pojedyńcze przyśpieszenie)
Opis: Dzięki wykorzystaniu techniki Yanagi no Mai użytkownik przesyła chakre Raitonu przez środek kości, w momencie gdy owa chakra wylatuje pod dużym ciśnieniem, przyśpiesza pojedynczy ruch użytkownika, nadając mu jednocześnie większy impet, technika ma działanie podobne do nitra w autach.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 934#p15934
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Szybki i wściekły.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Naguri

Hikari, jestem za ustaleniem, tylko powiedz mi jak to określić, +do statystyk danej części ciała podczas przyśpieszenia?

Reika, chciałem przypomnieć iż raiton jest rodzajem chakry który z założenia stawia na szybki styl walki, tak jak Raiton no Yoroi, jest to na jego podstawie, lecz ogranicza do jednego ruchu i to w dodatku tylko w kierunku którym skierowana jest wystająca kość, a co do rangi, to uważam że dla jutsu które jest pochłaniaczem chakry i ma takie ograniczenia jest odpowiednie, pomijając fakt iż mówisz o "sile przebicia", tylko chciałem zauważyć że wszystkie techniki raitonu na randze B są dość rozległe, a ja skupiam chakre w niewielkim wylocie z kości.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Naguri

Tłumaczenia ciąg dalszy... Wyobraź sobie że piorun/elektryczność, z zasady przepływa bardzo szybko=Szybko mogę ją skoncentrować w jednym miejscu= Technika ta stawia na ilość skoncentrowanej chakry (Pożeracz), i na jednoczesnym uwolnieniu jej, co "odepchnięcie" powinno dawać sam efekt jej uwolnienia.

A co do rangi, drugi raz podkreślam inne zastosowanie dla tego żywiołu, proszę nie porównuj techniki typu Raiton: Gian która nie skupia się w jednym miejscu, tak jak ja chce to zrobić. Technika rangi B ma taką moc że użytkownik może sobie pozwolić na użycie jej "obszarowo", gdzie ja chce skupić małą moc w jedno miejsce...najprościej porównując, senbony to skupiona chakra a nie jest zbyt OP, w przeciwieństwie do rasengana.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

"w momencie gdy owa chakra wylatuje pod dużym ciśnieniem" - Błąd.

Raiton nie działa pod ciśnieniem. Wiatr, woda, owszem. Ale jak niby prąd możesz zrobić pod ciśnieniem? O_e Na nie dla samego zamysłu.

RnY działa inaczej. To nie jest raiton pod ciśnieniem a stymulacja ciała przez elektryczność (tak w dużym uproszczeniu jak na M/A przystało).

Jednak podobna do RnY technika wzmacniająca jeden ruch powiedzmy, że ranga B, wymagana znajomość RnY i odstęp między użyciami, wtedy byłoby ok.

Jak niby ten żywioł miał działać jak coś, co odrzuca? Jako błyskawica przebija i paraliżuje. Przelana na broń zwiększa ostrość. Między filarami tworzy wyładowania elektryczne. Jako RnY stymuluje ciało. On nie może odpychać, wiatr owszem.
0 x
Naguri

Kamiru chciałem zauważyć iż jest to CHAKRA RAITONU, sama chakra już tak działa, raiton przyśpiesza jej tylko przepływ, zagadka rozwiązana :D
0 x
Kamiru

Sama chakra działa jak? O_e

Sama chakra jest pod ciśnieniem? Sama chakra zwiększa szybkość*? Sama chakra... Nie. Czysta chakra, jaką można wydzielać z ciała gdy ma się jej dużo, to tylko energia, energia ducha. Bez konkretnego kierunku, celu etc. Po prostu jest. Pieczęcie, KC i dziedziny ninpou pozwalają nam nadać jej cel, urzeczywistnić to, co sobie wyobrażamy. (tak bardzo czuć magią ale cóż, na jedno wychodzi). Kontrolować włosy, tworzyć senbony, zaginać czasoprzestrzeń etc.

Chakra to energia. Możesz ją kontrolować lepiej już gorzej, manipulować za jej pomocą swoim ciałem (kontrola kości chociażby). Chakra elementarna jest ściśle związana z danym elementem. Nie ma czegoś takiego, jak czysta chakra + chakra raitonu. Raiton jest raitonem od początku do końca i tyle.

*to akurat możliwe u Hyuuga przy dobrym kombinowaniu z klanówkami, ale to też kontrola, a nie sama chakra
0 x
Naguri

Kamiru, mieszasz... Tak właściwie to namieszałeś już chyba nawet sam sobie :D Nie chce mi się wysilać tyle do tej techniki, ale już niech będzie, jedziemy od podstaw.
Co robisz z chakrą żeby użyć jutsu? "Wydalasz" z ciała przez punkty tanketsu, zgadza się? Świetnie, przejdźmy dalej... Moja technika chce wydalać te chakre przez kości z dużym impetem, do czego faktycznie używam kontroli chakry, jej. więc było by to Nin/Klanowe, ale zaraz chyba nie posiadam rozwiniętej dziedziny NIN, więc na logikę używam Raitonu który mam rozwinięty i mimo że fakt dorzucenia elektryczności do tego, chakra jest chakrą, może nie zwiększać bonusu do tej szybkości, ale na pewno nie zmniejsza, bo chakra jest dalej chakrą... pytania?
0 x
Kamiru

To nadal nie ma sensu.

"Nie mam nin, ale mam klanowe, to dorzucę do tego raiton i jakoś będzie działać."

Jakby przyjęte było, że chakra przyśpiesza. Ot tak, przez same swoje istnienie przyśpiesza. A tak się nie dzieje.

Jak już napisałem, czystą chakrą możesz zwiększyć swoją prędkość, wypuszczając ją z odpowiednich punktów tenketsu czy jak im tam było. Ale do tego potrzebowałbyś być hyuugą, bo oni potrafią kontrolować swoje ciało i te malutki otwory lepiej niż ktokolwiek.

Nadal na nie. Raiton nie zwiększy Twojej szybkości przez "odrzut". Raiton może stymulować mięśnie do większego wysiłku, ale do tego potrzeba znajomości RnY. Odrzut przy pomocy chakry można też uzyskać jako Juugo, dzięki klanowym specjalnym dyszom na chakrę. A Twoje kości takimi dyszami nie są. Sam raiton tak po prostu nie działa.

Tyle ode mnie.
0 x
Naguri

Dobra widzę że ta rozmowa nie ma po prostu sensu, rezygnuję.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Gracz zrezygnował, odrzucam i przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości