Pomóżcie Ryu

Oto miejsce, w którym można pytać o wszystko, czego się nie wie w działaniu forum. Znajdziesz tutaj również samouczki pozwalające na lepszym opanowaniu niektórych cech naszego forum.
Ryu

Pomóżcie Ryu

Post autor: Ryu »

Nazwa
Doton: Moguragakure no Jutsu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
E: 16% | D: 12% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (3% co turę w trakcie przemieszczania)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Kolejna z przydatnych technik Dotonu, która umożliwia wyjście nawet z najtrudniejszych sytuacji. Użytkownik wysyła chakrę do ziemi, aby ta stała się miękka. Następnie może się ukryć, a także przemieszczać. Technika bardziej nadaje się do tego pierwszego, ale i opcja druga jest możliwa. Warto dodać, że dziura w ziemi, która początkowo jest tworzona, jest bardzo prosta do zasypania w tym stanie, przez co nie da się nas wykryć.
Wbijam tą technikę ale zastanawia mnie kwestia przemieszczania. Mianowicie:
1. Z jaką prędkością mniej więcej mogę się przemieszczać pod tą ziemią?
2. Czy mogę pod ziemią składać pieczęcie i tworzyć inne techniki jak np. Mokuton: Kouskou?
3. Czy tutaj technika ma takie same właściwości jak podaje Naruto Wiki? (chodzi mi o to, czy będąc pod ziemią, wiem co się dzieje na powierzchni by móc wyprowadzić atak z zaskoczenia?) czyli " Użytkownik może wskazać gdzie jest, mimo znajdowania się pod ziemię, przez wykorzystanie magnetycznych sił. Może wyczuć także co się dzieje na powierzchni i używać tych informacji, by z zaskoczenia zaatakować wroga."
4. Czy jak ktoś mi wskoczy na barana lub wezmę kogoś na ręce (w celu ratunku na przykład), to mogę użyć tej techniki by ukryć się z kompanem pod ziemią i bez problemu potem wyjść czy nie?
5. Jak szybko wyłazi się spod tej ziemi? Czy można błyskawicznie zaatakować rywala wychodząc na powierzchnię?
0 x
Kaien

Re: Pomóżcie Ryu

Post autor: Kaien »

1. Jeśli znasz te techniki do chodzenia pod ziemią (D) to Połowe swojej prędkości bodajże, jeśli masz tą technike z C która pozwala ci poruszać się z pelną prędkóścia... To poruszasz się z pelną prędkóścią swojej postaci.
3. Pewnie tak jak i te techniki poruszania się pod ziemią. Mniej więcej wiesz gdzie jest przeciwnik, ale podejrzewam że tylko jak się rusza, bo jak stoi nieruchomo to raczej nie.
4. Sądze, że tak powinno być, ale ta osoba jeśli ją zostawisz to tam utknie.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość