Temat do dyskusji po reworkach

Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot
Multikonta: Tapion

Re: Temat do dyskusji po reworkach

Post autor: Kaito Mizukane »

0 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Ja uważam, że jest ok, bo to ranga E, a nie D. Nie chciałbym, aby boss na misji C nie umiał rozpoznać zwykłego bunshina z akademii. Na misji C ludzie mają już w większości jakąś dziedziną na C, gdzie są już dostępne lepsze klony. Plus te bunshiny mają spełniać bardziej funkcję made you look, a nie stoją przed tobą dwa, a ty nie jesteś w stanie powiedzieć, który to fake.
1 x
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Multikonta: Ayatsuri Yuu

Post autor: Kokuyo Akagane »

Generalnie to ta nowa notka w Matekich (#6) pokrywa się z tym co jest w notce 4, nie wiem czy jest powtarzać to dwa razy
1 x
Awatar użytkownika
Ayatsuri Yuu
Wiek postaci: 22
Ranga: Ogar
Krótki wygląd: szczupły, delikatnie umięśniony, czarnowłosy, zielonooki
Widoczny ekwipunek: odznaka ninja, duża torba, bandaże na rękach, dwie kabury na broń, duży pojemnik na substancję na ramieniu (pełen piasku), Yakei, płaszcz
Multikonta: Kokuyo Akagane

Post autor: Ayatsuri Yuu »

A propo zmiany #545 (Nowe mechanizmy Ayatsuri).

Nie chcę krytykować mechanizmu Ario, ani nic, po prostu jak robimy go ogólnodostępnego to powinien być faktycznie ogólny, a nie że ten doton sobie wyrzucamy. Moja propozycja: usuwamy w ogóle z niego opcje, tylko wpisujemy, że miotacz v3 daje siłę technik A, a przykłady przerzucamy do dalszej części, którą w ogóle też rozdzielamy.

W spoilerze opracowane jak ja bym to zrobił (oczywiście brawo dla Ario za ogarnięcie i tak), po spoilerze mój komentarz
Miotacz v3 [autorstwa Ario Ayatsuri] - finalny miotacz żywiołów, maksymalizujący wszelkie parametry technik (siła technik A), które mogą być używane poprzez marionetki. Miotacz może działać z czterema żywiołami, z czego tylko jeden może być używany w tym samym czasie (mechanizm ma miejsce na jeden zwój). Cena: 2500 Ryō; Waga: 8
Sekcja "Przykładowe możliwości miotaczy żywiołów"
Miotacze w zależności od ich rangi mają siłę technik od C do A, wykorzystując jednorazowo (w jednej turze, niezależnie od formy) od 100 do 300 ładunków. Po użyciu trzeba czekać 1 turę na ponowne użycie miotacza. Strumienie mają zazwyczaj mniejszy zasięg niż pociski.
Miotacze zwykłe (siła technik C):
Katon: Stały strumień ognia o sile technik Katon C. Zasięg: 10m. Obszar rażenia: linia prosta, strumień średnicy 2m. 100 ładunków/tura.
Raiton: Stały strumień błyskawicy (identyczny do Raiton: Gian), o sile technik Raiton C. 15m zasięgu. 100 ładunków/tura.
Fuuton: Stały strumień powietrza o sile technik Fuuton C. Pole rażenia: Obszar stożka, 10m zasięgu. 100 ładunków/tura.
Suiton: Strumień wody pod ciśnieniem (identyczny co w Suiton: Mizurappa) o sile technik Suiton C. Pole rażenia: Obszar stożka, 15m zasięgu. 100 ładunków/tura
Doton: Strumień błota o sile technik Doton C. Pole rażenia: Obszar stożka, 10m zasięgu. 100 ładunków/tura.
Miotacze ulepszone (siła technik B):
Katon: Ogniste pociski w formie kul promieniu 40cm o sile technik Katon B. Zasięg: 20m. 100 ładunków/5 pocisków.
Fuuton: Wąski strumień sprężonego powietrza o sile Fūton: Shinkūgyoku, techniki Fuuton B. Zasięg: 6m. Możliwości penetracyjne. 150 ładunków/tura
Miotacze ostateczne (siła technik A):
katon: Stały strumień ognia w kształcie litery "V" o sile technik Katon A. Zasięg: 25 metrów, rozpiętość stożka: 3 metry; 300 ładunków/tura
suiton: Stały strumień wody w linii prostej o sile technik Suiton A. Zasięg: 25 metrów; 300 ładunków/tura
raiton: Stała wiązka elektryczna w linii prostej o sile techniki Raiton A, która może podpalić przy zetknięciu z łatwopalną substancją. Zasięg: 25 metrów; 300 ładunków/tura
fuuton: Pocisk w formie litery C o sile techniki Fuuton A. Zasięg: 25 metrów, średnica pocisku: 2,5 metra; 300 ładunków
Jak jest to wyraźnie opisane jako przykłady i każdy może sobie zaprojektować w tych niewielkich granicach jaką opcję chce to imho nie trzeba do każdego dawać przykładu każdego żywiołu, ale jak chcecie to mogę też zapodać jakieś opcje żeby było po równo.

No ale w każdym razie jak mamy dać do tego najlepszego miotacza 4 żywioły z 5 (jak dla mnie skoro i tak zwój jest wymienialny to tam już elo i niech będzie 5, ale nie upieram się), a ten doton nie może być to trochę głupio jednak i w sumie o to jest głównie co bym zmienił

No i imho bym ustandaryzował, że C - 100 ładunków, B - 200, A - 300 (ładunków z obecnej formy tematu nie zmieniałem jak coś)
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia i Kontakt z Administracją”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość