TABLICA INFORMACYJNA

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Naguri

Re: TABLICA INFORMACYJNA

Post autor: Naguri »

0 x
Jinza

Post autor: Jinza »

[6/15]
Ładne pieniążki za niewielką ilość pracy. Oczywiście po wykonaniu jej bo nie jestem nikim znanym, jestem zwykłym nikim i nawet ja bym sobie z góry nie zapłacił nawet pięciu procent. Emm, to? Jak to coś ma mieć jakichkolwiek amantów? Jakim cudem mogą być natrętni? Może są upośledzeni umysłowo? Cholera to ich wie. Rozumiem. Wuj jak się nazywa? Pasowało by wiedzieć kogo mam szukać na miejscu. Czekam na jego odpowiedź a następnie odwracam się w stronę dziewczyny. Chodźmy, to zdążymy przed obiadem- powiedziałem i ruszyłem obok niej w kierunku wyznaczonym przez ogłoszenie- do kupieckiego miasteczka Ryuzaku no Taki.
0 x
Naguri

0 x
Jinza

Post autor: Jinza »

[8/15]
Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź- powiedziałem do pracodawcy. Zaś do mego celu -W tą stronę- pokazując palcem gdzie ma zacząć iść. Nie mam zamiaru się z nią użerać bo będzie sobie wyobrażać że jest księżniczką. Mam ją tylko doprowadzić do celu, i zrobię to nieważne jakimi sposobami, byle by mi się tylko udało to wykonać bo zadanie to zadanie. Dopuszczam nawet pozbawienie przytomności i niesienie jej do celu. Na miejscu postaram się ją jakoś ocucić żeby znalazła swojego wuja- ale to tylko jedno z wyjść z trudnych sytuacji. Jak na razie to mam zamiar iść obok niej przez całą tą drogę i wypatrywać zagrożenia czyhającego za każdym rogiem.
0 x
Naguri

http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=57&t=26&start=60 <<< tu daj posta
0 x
Suisen

Post autor: Suisen »

Po zjedzeniu śniadania opuściłem jeden z tutejszych hoteli. Hoteli? Moteli? Czy po prostu zwykłej noclegowni. Miałem wiele pytań odnośnie tamtego miejsca - według mnie było zaniedbane i brudne. No ale cóż, tak to bywa kiedy chce się zaoszczędzić parę monet i wybiera się tańsze opcje. Nigdy więcej.
Mój głód związany z misjami nie został uspokojony. Apetyt wciąż rósł. Postanowiłem udać się na patrol - przejrzę kilka przecznic, może znajdą się tam jakieś ulotki, ogłoszenia. Tym razem muszę szukać czegoś na własną rękę. Daje mi to szerszy wachlarz wyboru - wezmę to, co mi się przypodoba. Lub przyda; nie musi to być ogromna przyjemność czerpana z jakiegoś zadania. Przyglądałem się uważnie każdym witrynom sklepowym, słupom i innym przedmiotom, które mogą służyć do przypięcia zwykłej kartki. Aż w końcu znalazłem; moim oczom ukazała się tablica informacyjna - a przynajmniej na taką wyglądała. Obok niej znajdowało się kilka osób. Niektórzy z nich wyglądali na ogromnych fanatyków, lecz znalazłoby się i takich, którzy są z gatunku "dobry pan, ja powróżyć". Bezpiecznie podszedłem do kawałka drewna i zacząłem szukać wzrokiem jakichś ogłoszeń, których spełniałbym warunki.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

0 x
Suisen

Z doświadczenia wiedziałem, że lepiej nie brać żadnego sprzątania. Doprowadziłoby mnie to do szewskiej pasji. Czułem się już lekko zrezygnowany. Czyżbym znów musiał zrobić coś nie-ambitnego? A może na tym to wszystko polega? Pewien rodzaj treningu - na początku robienie rzeczy monotonnych, aby nauczyć się dyscypliny. Moje rozmyślania zostały rozwiane, kiedy pewna dziewczynka pociągnęła mnie za rękaw. Odruchowo odciągnąłem rękę. Moja sfera prywatności została lekko naruszona i z tego powodu poczułem się trochę zdezorientowany. Jednak szybko ocknąłem się i postanowiłem wrócić na ziemię.
- Emm.. - zająknąłem się i podrapałem z tyłu głowy. Wyścig? Znając moje zdolności dyscyplinarne byłoby z tym trochę kiepsko. Nie jestem jakąś łamagą - jednak często wolałem robić... cokolwiek - byleby tylko nie biegać. Kojarzyło mi się to z upałem i potem. Ogromnym potem. Tym, po którym przylepia się wszystko do wszystkiego. Jednak nagle w mojej głowie zapaliła się lampka - dziecię o nienaturalnym kolorze oczu wspomniała o "pewnym wyścigu". Rodzajów wyścigu może być sporo. Może chodzi o konny? A może to jakiś wyścig zwierząt, które muszę dobrze udobruchać i pomóc w wygranej? Mimo wszystko, postanowiłem się zgodzić. Zarobiłem już nieco pieniążków podczas sprzątania rudery, więc postanowiłem nie pytać się o wynagrodzenie. Do tego jeszcze urok tej dziewczynki sprawił, że nie dałbym radę spytać się o nagrodę. Byłoby to bardzo bezczelne, niegrzeczne - i niedżentelmeńskie.
- Widzę, że bardzo ci zależy na tym wyścigu. Z miłą chęcią zastąpię twojego brata, jednak przed tym potrzebowałbym kilku informacji. - w końcu odpowiedziałem dziewczynce. Jest to zwykły wyścig, czy może w tym mieście macie jakąś tradycję lub obyczaje z nim związaną?
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

0 x
Suisen

- Jaka ona jest silna... - przeszło mi przez głowę gdy dziewczyna, której imienia nie znałem ciągnęła mnie przez tłum ludzi. Ujrzałem jak bardzo jest zdeterminowana, abym wziął udział w tym wyścigu. A raczej abym wygrał. Gdy to usłyszałem miałem już watę z nóg. Wygrać wyścig? I to jeszcze wyścig nieznany. Nie znam tych terenów, nie znam tych ludzi; słyszałem od rodziców, że każde miasto, kraj lub klan mają takie typowe, charakterystyczne cechy charakteru, gdzie kiedy spotkasz pierwszy raz człowieka - już będziesz wiedział skąd on pochodzi. Miałem cichą nadzieję, że mieszkańcy Shigashi no Kibu nie są sadystami.
- Oho. - zapaliła mi się żarówka w głowie. Kolejna zresztą. Rodzina kupiecka, tak jak i moja. Próbowałem zapamiętać drogę z tablicy informacyjnej do domu dziewczynki, a w razie czego, nigdy nie wiadomo jak życie może się potoczyć.
Mój ojciec sam posiada kilka koni, są to bardzo młode i mocne kopytne stworzenia. Nic dziwnego, że ta rodzina chciałaby mieć kolejnego. Oby tylko tego starego nie dali w zapomnienie i sprzedali za niską cenę, byleby tylko był jakiś profit. Po szybkich oględzinach domu zauważyłem jak bardzo kupcy mogą żyć na różnych szczeblach życia społecznego; ja sam pochodzę z rodziny moim zdaniem bardzo bogatej, lecz nie zepsutej. Tutaj ten dom był bardzo skromny, aczkolwiek miał swój urok. Gdy tylko doszła kwestia odnośnie zapłaty, poczułem się zmieszany. Z jednej strony zawsze fajnie gdy wpadnie kilka monet do kieszeni z drugiej zaś jest mi głupio. Czuje się jakbym wyłudzał od nich pieniądze. Ale zaraz... Ja nie wyłudzam, oni sami oferują.
- Zobaczymy. - rzuciłem krótko, próbując tak zmienić mój głos aby brzmiał pewnie siebie i dawał złudzenie, że zapłata jest oczywistą oczywistością. Odnoszę pewne wrażenie, że może być mi trudno wciąż utrzymując iluzje; wiążę się to z koncentracją mojej, hm.. energii. - dodałem nie będąc pewien, czy oni mają jakąkolwiek wiedzę na temat czakry. Oprócz tego, Mira wspomniała coś na temat różnych etapów. Czy jest to pierwszy taki wyścig w tym mieście? Czy były wcześniejsze? Nie mam zielonego pojęcia czego mam się spodziewać, więc chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek co mogłoby mi pomóc.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

0 x
Suisen

Wyścig nie wydawał się wielce trudny. Przynajmniej ze słów, chciałem się zapytać jeszcze o liczbę uczestników, czemu w zeszłym roku nie brali udział, a może brali i co się dalej stało? Ale moja ciekawska natura w tym przypadku musiała zostać poskromiona. Najzwyklej na świecie nie było na to czasu, może kiedy indziej, przy najbliższej okazji. Jeśli kiedykolwiek będzie dane nam się spotkać ponownie. W co szczerze wątpiłem, świat jest zbyt duży, a mój poprzedni "światek"; tj. kupiecki zostawił dawno w Ryuzaku. Nie czułem żadnych wyrzutów sumienia, było mi żal tej rodziny. Obojętność wymalowana na twarzy chłopaka strasznie mnie dołowała, ale też motywowała - abym dał z siebie wszystko i im pomógł.
Raz jeszcze spojrzałem na Riko(Lub Rika? Nigdy nie wiem czy te japońskie imiona deklinować, czy nie :D); największą uwagę próbowałem zwrócić na jego twarz - to tam znajduje się wiele detali. Kolor jak i długość włosów, oczy, brwi - jakieś defekty skóry, uszy, usta, podbródek.
- Dobra, do dzieła. - rzuciłem i skoncentrowałem się. Czakrę próbowałem skumulować najpierw w jednym miejscu - następnie ułożyłem pieczęci w kolejności pies, świnia i baran. Próbując rozprzestrzenić czakrę po całej skórze poczułem mrowienie. Czułem jak wędruję ona w każdy zakamarek mojego ciała, nawet w tak drobne miejsca jak koniuszki palców, czy małżowina uszna. Gdzieś tam, w oddali moje niepewne "ja" odzywało się w głowie. Był to głos paniki. Tak naprawdę jest to pierwszy raz kiedy będę używał tej techniki nie na treningu. Co się stanie jeśli nie wyjdzie? Co się stanie, jeśli podczas wyścigu zapomnę o ciągłej kontroli czakry i moja iluzja przestanie działać?
Gdy mrowienie obejmowało całe moje ciało wypowiedziałem słowa techniki. Miałem nadzieję, że się udało. Mając wciąż zamknięte oczy skinąłem głową w stronę Miry dając jej znak, że jestem gotów.
Nazwa
Henge no Jutsu
Pieczęci
Pies → Świnia → Baran
Zasięg
Na ciało
Koszt
E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 1% | S: 1% | S+: 1%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Pomocna technika przy pomocy której użytkownik może przybrać wygląd innej osoby bądź obiektu. Co za tym idzie jeśli zmieniamy się w personę, to wygląd, a także ubranie zostaje zmienione. Również i głos pozostanie zmutowany do pewnego stopnia przypominający ten osoby w którą to się zamieniliśmy. Jednak jest to tylko zmiana aparycji, tak więc nie przejmujemy zdolności fizycznych czy też innych. Możemy zmienić się w każdą osobę, a także w przedmiot. Jednak nie może on być zbyt mały. Więc nie możemy zmienić się w Kunai czy zwykłego Shurikena. Dodatkowo nasza chakra pozostaje bez zmian. Tak więc, jeśli ktoś wykryje naszą niebieską energię, może bez problemu odkryć oszustwo, również i wszystkie Doujutsu bezproblemowo sobie z tym radzą.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

0 x
Shine

Post autor: Shine »

Shine nie wiedział za bardzo jak spożytkować swój wolny czas. Przydreptał więc do tablicy informacyjnej z nadzieją, iż może trafi się ogłoszenie z zadaniem, które będzie w stanie wypełnić. Nie doszukał się jednak nic aktualnego. Dzisiaj światu nie będzie dane się przekonać jak pomocny jest młody Someya. Usiadł sobie na krawężniku zastanawiając co tu teraz począć. Dopiero co zawitał do tej wioski kupieckiej, ale już miał jej trochę dosyć. Tak bardzo chciał się sprawdzić jednak wraz z upływem czasu jego zapał malał co raz bardziej. Może powinien kogoś sprowokować do walki? Wtedy mógłby chodź trochę się wyszaleć żeby uspokoić swoje zapędy na następne parę dni.
-Przynajmniej sklep mieli dobrze zaopatrzony. Powiedział sam do siebie myśląc o swoich zakupach, które niedawno dokonał. Nie mógł się doczekać kiedy wróci do swojego klanu i będzie mógł się wszystkim pochwalić swoimi nowymi nabytkami.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości