羽交天使我利
Moderator: Souei
Re: 羽交天使我利
Nie wiem czy jest to sens komentować Araf. Ty sam dalej nie rozumiesz problemu, ani mechaniki. Defrevin, możesz zadecydować kto mówi lepiej? Czy Natsu, admin mechaniki czy Araf... admin?
0 x
- Rokuramen Sennin
- Support
- Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki
Nie. Czakra jest używana do pobudzenia osteoklastów i osteoblastów do budowy kości. Dalej nie ma czakry w kościach. To ustaliliśmy i dlatego zrezygnowałem z jutsu polegającym na wysysaniu czakry.
Ty jesteś od Mechaniki WT. Od Mechaniki forum i 'uniwersum naruto na forum' jest Natsu. Jak nie wiesz od czego jesteś to najpierw sam doczytaj.
Owszem. Jakiś czas temu byłem przeciw Defowi. Ale nie tylko ja. Wielu ludzi dało się zarazić twoim jadem i prowokacjami
Ty jesteś od Mechaniki WT. Od Mechaniki forum i 'uniwersum naruto na forum' jest Natsu. Jak nie wiesz od czego jesteś to najpierw sam doczytaj.
Owszem. Jakiś czas temu byłem przeciw Defowi. Ale nie tylko ja. Wielu ludzi dało się zarazić twoim jadem i prowokacjami

0 x
- Hikari
- Martwa postać
- Wiek postaci: 26
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=1307&p=12435
Jutro postaram się tu już wypowiedzieć, poprosiłem jeszcze kogoś o opinie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 4864#p4864
Def, dziękuje ci, że napisałeś tego długiego posta...
Ale jest od początku do końca niemalże błędny.
Co do pierwszego pytania - Furai Uchiwa jest powolnym lotem transportowym - można mieć ze sobą trzy osoby. To B też nie jest zadowalające bo jest... za szybkie i nie manewrowalne. Ja na C (Między jutsu D i B) próbuje osiągnąć coś co będzie kompromisem. Tyle w kwestii moich zamierzeń.
A teraz podsumuje twojego posta. Ciesze się, że Konan/klan Kami ma skrzydła na S. Ciesze się nie-sa-mo-wicie.
Tylko weź pod uwagę coś co przegapiłeś, nie wiem czy umyślnie czy przypadkiem.
Ona lata na tych skrzydłach bez Fuutonu. Nie potrzebuje marnować 150 ciężko zarobionych PH. Klan Kami lot dostaje w bonusie do innych technik. Macie kartki, notki srotki i inne trzpiotki, a tu nagle macie i lot w gratisie - Przy rozwoju, na S. Każdy raczej chciałby osiągnąć S w swoim klanie. Ja np. nie mogę teraz za bardzo wziąć A i mieć podstawy fabularne do 'bicza' bo wole zrobić skok w bok ku fuutonowi by zrobić skrzydła.
A wy mi to skutecznie uniemożliwiacie, Bóg wie jeden czemu po co i z jakiej racji, skoro to jedyne moje (prócz Kyojina) jutsu bardziej fabularne i użytkowe niz ofensywne.
TL;DR
Klan kami ma skrzydła i lata, ale BEZ UZYCIA FUTONU. A ja fuuton niestety musze miec. Oni sa szybsi, lepsi i ich skrzydła mają duzo wiecej zastosowań niż te moje.
Ale żeby nie było, bo widzę, że uparcie tutaj powiedzieliście NIE I KONIEC tej technice i próby negocjacji które podejmuje są całkowicie zbędne - wrzucam dwa jutsu na raz pod ocene bo są, niestety, komplementarne do tego co chce osiągnąć. Jedziemy. Jak mi powiedzie że coś wam znów nie pasuje ostrzegam, że zaczne od rozpłakania się z irytacji.
Narzędzie lotu.
Jutsu umożliwiajace lot
Ale jest od początku do końca niemalże błędny.
Co do pierwszego pytania - Furai Uchiwa jest powolnym lotem transportowym - można mieć ze sobą trzy osoby. To B też nie jest zadowalające bo jest... za szybkie i nie manewrowalne. Ja na C (Między jutsu D i B) próbuje osiągnąć coś co będzie kompromisem. Tyle w kwestii moich zamierzeń.
A teraz podsumuje twojego posta. Ciesze się, że Konan/klan Kami ma skrzydła na S. Ciesze się nie-sa-mo-wicie.
Tylko weź pod uwagę coś co przegapiłeś, nie wiem czy umyślnie czy przypadkiem.
Ona lata na tych skrzydłach bez Fuutonu. Nie potrzebuje marnować 150 ciężko zarobionych PH. Klan Kami lot dostaje w bonusie do innych technik. Macie kartki, notki srotki i inne trzpiotki, a tu nagle macie i lot w gratisie - Przy rozwoju, na S. Każdy raczej chciałby osiągnąć S w swoim klanie. Ja np. nie mogę teraz za bardzo wziąć A i mieć podstawy fabularne do 'bicza' bo wole zrobić skok w bok ku fuutonowi by zrobić skrzydła.
A wy mi to skutecznie uniemożliwiacie, Bóg wie jeden czemu po co i z jakiej racji, skoro to jedyne moje (prócz Kyojina) jutsu bardziej fabularne i użytkowe niz ofensywne.
TL;DR
Klan kami ma skrzydła i lata, ale BEZ UZYCIA FUTONU. A ja fuuton niestety musze miec. Oni sa szybsi, lepsi i ich skrzydła mają duzo wiecej zastosowań niż te moje.
Ale żeby nie było, bo widzę, że uparcie tutaj powiedzieliście NIE I KONIEC tej technice i próby negocjacji które podejmuje są całkowicie zbędne - wrzucam dwa jutsu na raz pod ocene bo są, niestety, komplementarne do tego co chce osiągnąć. Jedziemy. Jak mi powiedzie że coś wam znów nie pasuje ostrzegam, że zaczne od rozpłakania się z irytacji.
Narzędzie lotu.
- [center][/center]
- Nazwa
- 羽交天使我利 - Hokkotsu hagai - Kościane skrzydła.
- Dziedzina
- Klanowe, Kaguya.
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak.
- Zasięg
- Na ciało.
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Kontrola czakry rangi C. Znajomość Okkanai hakaisha kuikorosu i Okunofukai Rashomon, Znajomość Hokkotsu no Yoroi.
- Opis Jutsu polega na utworzeniu nakładających się na siebie kościanych płyt wyrastających głównie z kości łopatkowej ciała. Płyty są bardzo cienkie, przez co mają obniżoną wytrzymałość (Podobna do HnY niezależnie od rangi KG), ale również dzięki temu są dość lekkie (Puste w środku cienkie płyty, łatwe do uszkodzenia, ale dość ostre.)
Ruch płyt uzalezniony jest od ruchu łopatek. Można więc rozłożyć płyty na wzór nietoperzych skrzydeł, a można ładnym obrotem korpusu kogoś zaatakować jak ostrą blachą i mocno ciachnąć. - Właściwości -Utworzenie skrzydeł trwa turę. Około 15 sekund czasem normalnym.
- Link do tematu postaci KLIK!
- [center][/center]
- Nazwa
- ロット - Rotto - Lot
- Dziedzina
- Żywiołowe, Fuuton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Wąż -> Baran
- Zasięg
- Na odpowiedni przedmiot
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (4% za turę lotu)
- Dodatkowe
- Kontrola czakry rangi C. Znajomość Futon: Furai Uchiwa. Znajomość Fūton: Kaiten Shuriken
- Opis Te dość proste jutsu Futonu łączy mechanike I Kaiten Shuriken i Furai uchiwa. W Kaiten Shuriken powłoką która umożliwia sterowanie pokrywamy Shurikeny. W Furai Uchiwa nadajemy przedmiotowi (Wachlarzowi) możliwość lotu nawet z obciążeniem trzech osób! A to jutsu Futonu polega na pokryciu pośrednią powłoką, cienką warstewką, dowolnego przedmiotu - Czy to skrzydeł, wachlarza czy wielkiego latawca. Czesc mechaniczna Kaiten Shuriken pozwala nam manipulować pokrytym przedmiotem, zwiększając swoją prędkość lotu i sterowność (140% normalnej prędkości), a cześć mechaniczna Furai Uchiwa nie dość, że wspiera część Kaiten Shuriken, to umożliwia nam swobodne szybowanie, zmieniając aerodynamiczne właściwości pokrytego przedmiotu.
Jutsu więc, w krótkich słowach, umożliwia lot, jeśli mamy na czym lub pod czym lecieć. Technika pozwala na zabranie jednego pasażera którego waga nie przekracza siły użytkownika, jednak wtedy lot zmienia swoje przyśpieszenie do 120% naszej prędkości, a koszt za turę wzrasta do 5%.
Jutsu nie zwiększa ostrości przedmiotu, zmniejsza jednak jego wage co jest efektem Kaiten Shurikena - Właściwości
- -Utworzenie skrzydeł trwa turę. Około 15 sekund czasem normalnym.
-Wysokość lotu to ok.15 metrów maks. - Link do tematu postaci KLIK!
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
- Hikari
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
Wiesz, to jest oczywiste. Że jak latam/szybuje to czakro-obieg zajmuje sie tą czynnością. To jak z Henge - uzycie innej techniki czakrowej rozwala henge, tak tutaj pewnie radośnie sobie pierdyknę o ziemie robiąc krachrkacchbsszz.. Coś w ten deseń. Jutsu mogę tylko Tai, gdzie z lotu to będzie najwyżej... Nie wiem. Jakiś cios pewnie by sie kwalifikował mechanicznie. Szybkość mi się wydaje ssspoko, zwłaszcza, ze spada jak kogoś mam, ew. nie wiem, do 125% czyli ten 'bust' o połowe. I tak jedna osoba to maks więc no.
Co do wysokości to zdaje sie na propozycje.
Co do wysokości to zdaje sie na propozycje.
0 x
- Hikari
- Martwa postać
Do 15 metrów
kwestia szybkości - 150% jak na jutsu C to sporo... Inni ?
Akcept ogólny, tylko % do ustalenia.
kwestia szybkości - 150% jak na jutsu C to sporo... Inni ?
Akcept ogólny, tylko % do ustalenia.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości