指 分捕 笞

Moderator: Souei

Kaien

Re: 指 分捕 笞

Post autor: Kaien »

Prosze o nie pisanie w tej technice nic dopoki jej nie przebuduje. Nastąpiło tu cos bardzo dziwnego. Sytuacja w której mod weteran zgadza sie na jedną wersje jutsu i wszyscy modzi go popieraja,, a potem pojawia sie admin, nerfi technikę do pOziomu dna i nagle mod wycofuje akcept.
Zepsuło mi to nastrój i humor przyznaje.
Kamiru zaproponował na kosztach C piec biczow o zasięgu 5 metrów. Reika sie zgadza.
Def widzi w technice jakiś straszny potencjał (gdzie? ) i nagle...
Wytrzymałość juz nie od kg tylko określona. I zalosna.
Koszt za bicz zwiększony pięciokrotnie.
A mimo to zamiast pięć biczow proponuje mi sie jeden bo nawet dwa to za duzo.
Prosiłem o zamknięcie techniki. Widocznie bede musial walczyć bo Reika nie chciała jej zamknąć. Powiem więc tak- technikę przebuduje. Zmienie mechanikę, opis i jej moc zwiększe kilkukrotnie. Wtedy bede mogl negocjować ewentualne osłabienie. Teraz zaproponowane przez Defa/Reike (to samo zdanie) zmiany pozbawiaja technikę jakiejkolwiek wartości.

Ps. Mod powinien miec własne zdanie. Niekoniecznie zgodne ze zdaniem admina. Reiko także dostrzegłas jakiś ukryty potencjał ze nagle jestes po stronie oslabienia techniki do zera? (Przed rozmową z defem gdzie 90% tej rozmowy to tłumaczenie mu mechaniki dałaś akcepta na kilkakrotnie mocniejsZą wersje. -. )
0 x
Kaien

Nazwa
指 分捕 - Isshi bundori chikei - Porywający bicz palcowy.
Dziedzina
Klanowe, Kaguya.
Ranga
B
Pieczęci
Brak.
Zasięg
Zalezny od wydatku czakry.
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (Za 5 biczow).
Dodatkowe
80 siły i 60 szybkości, min. 30 percepcji aby dobrze operować powstalymi tworami. Silniejszy przeciwnik wykorzysta bicze przeciw użytkownikowi jeśli zechce. Wymagana jest znajomość jutsu Teshi Sendan.
Opis Jutsu jest bardzo zmodyfikowaną wersją kręgosłupo-broni Kaguya. O ile kręgosłup tworzy rozciągliwy bat lub miecz długości kręgosłupa, który ma doskonałe zdolności ofensywne jak i wspomagające, tak bicz palcowy, albo bicze, jak kto woli, opiera się na wytworzeniu tworow składających się z kilkudziesięciu kości paliczkowych i rozciagliwych chrzęści między nimi. Koszt zakłada wytworzenie biczy - paliczki i chrzęści między nimi - z wszystkich 5 palców. Bicze wyrastają z palców użytkownika. Technika ta pozwala zaatakować przeciwnika w zasięgu, gdzie typ ataku zalezy od zamiaru użytkownika (Bicze lecą w stronę wroga z z siłą Teshi Sendan i moga wbic sie w cialo na kilka centymetrow. Kosci paliczkowe sa lekko splaszczone przez co uderzenie bokiem bicza zadaje glebokie rany szarpane.) lub oplątanie go/jego kończyny, czyniąc go zdanym na naszą łaskę (chyba, że się uwolni. Uwolnienie sie wymaga użycia na biczu techniki rangi A albo penetracyjnego jutsu o sile równej randze techniki. By przeciąć bicz bronią wymagana jest ostra broń i min. 150 siły.
Paliczki zahaczają o siebie przez co więzy nie rozplączą się od samego ruchu. Szarpanie się zaciska wiezy raniąc miejsca majace kontakt z kosciami paliczkowymi.
Wytrzymałość tworu zalezna od rangi KG. (Na calej jego długości. )
Gęstość rozmieszczenia to ok. dwucentrymetrowa kość paliczkowa - 5 centymetrów chrzęści - dwucentrymetrowa kość - 5 centymetrów chrzęści i tak dalej tworząc bardzo mocny i bardzo elastyczny twór.
Koszt podany to wytworzenie 5 biczów o długości pięciu metrów. Koszt uzależnionych jest od ilości stworzonych biczy, a za podwójny wydatek czakry można uzyskać bicze o zasięgu podwójnym, za potrójny wydatek o zasięgu potrójnym i tak dalej. Koszt za pięć biczy, jednak nie trzeba tworzyć aż pięciu na raz. (Koszt odpowiedni do ilości tworów).
Prędkośc tworzenia wszystkich tworów to czas pięciu sekund.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Kaien

Dziekuje za cierpliwości. Jutsu przebudowane. Polecam sprawdzić od nowa.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

To co proponujesz by mogło zostac na B? Tylko bez dzikich nerfow. Zobaczcie jakie duże wymagania dalem kappa
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

załóżmy ze dwa mi pasuja. Czekamy też na Kamiru, i hikari.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Dwa bicze po 3-4 metry i chyba obie strony będą zadowolone, Ne? Za Tsu w każdym razie. #sztuka kompromisu
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

W takim razie liczymy tak, by twój akcept nie był do szczęścia potrzebny. Koszt B razy dwa? Haha. Nie. To byłoby na głupim C 40% - ha ha nie. Naprawdę nie jestem skłonny uznać tego za adekwatne w najmniejszym stopniu.

Dwa bicze po 4 metry o takiej sile jak opisałem, na kosztach B i wszystko jak podane. Mi to pasuje. Kamiru akcept, teraz pozostaje zawołać Hikariego i Ichirou. No i Defa lub Arafa :3
0 x
Kaien

Na razie nie ma sensu, byście to sprawdzali.
Zamrożona. Wrzucam inną.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Żeby nie było na razie zbędnego burdelu w dziale - przenoszę do archiwum. Gdy już będziecie gotowi wrócić do dyskusji nad tematem to napiszcie PW do administratora i przywróci temat.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości