Pytanie me!
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 31
- Ranga: Nukenin S
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=199
- GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
- Multikonta: Iwan zza Miedzy
Re: Pytanie me!
1) Moim zdaniem powinno się zacząć od zera. W końcu kilka sekund po przeszczepie raczej nie będziesz w stanie tworzyć pierwszych drzewek (Senju) lub tworzyć lodowych wykałaczek (Yuki). Potrzebne jest trochę praktyki, jak by nie było
2) Przy sharze teoretycznie powinien mieć cechy przeszczepionego oka, czyli jakie oko przeszczepisz, tyle masz tomoe. Ale to z EMS... plażo proszę xD przy przeszczepie osiągnięcie EMSa jest prawdopodobnie niemożliwe.
2) Przy sharze teoretycznie powinien mieć cechy przeszczepionego oka, czyli jakie oko przeszczepisz, tyle masz tomoe. Ale to z EMS... plażo proszę xD przy przeszczepie osiągnięcie EMSa jest prawdopodobnie niemożliwe.
0 x
Jest tak samo możliwe, jak Susanoo Kakashiego. A Obito ogarniał Mokuton praktycznie na dzień-dobry, a nie był wybitnym ninją. Tak zwany plot-power.
0 x
Geny od rangi E powinny być rozwijane, sam fakt posiadania konkretnego DNA nie wpływa na poziom posługiwania się daną dziedziną, a to oznaczają rangi dziedziny.
Dojutsu to inna sprawa, przecież rozwój oka się nie cofnie. Masz - a raczej powinieneś mieć - normalne boosty z danego poziomu oka, tylko jesteś pozbawiony technik, do tego już należy odpowiednio rozwinąć dziedzinę przeszczepu.
Nie ma EMS, bo występuje zgodność DNA, by oko się rozwinęło wymaga innej linii DNA, inaczej byłoby to pozbawione sensu..
Dojutsu to inna sprawa, przecież rozwój oka się nie cofnie. Masz - a raczej powinieneś mieć - normalne boosty z danego poziomu oka, tylko jesteś pozbawiony technik, do tego już należy odpowiednio rozwinąć dziedzinę przeszczepu.
Nie ma EMS, bo występuje zgodność DNA, by oko się rozwinęło wymaga innej linii DNA, inaczej byłoby to pozbawione sensu..
0 x
Nowe pytania.
1. Czy na samo stworzenie paktu potrzebna jest zgoda?
2. Ile punktów atrybutów, technik etc. mogą mieć summony na danej randze? Traktujemy je tak, że summon rangi D = genin C = chuunin etc. ? I wtedy ilość punktów jest uzależniona od tematu z rangami?
1. Czy na samo stworzenie paktu potrzebna jest zgoda?
2. Ile punktów atrybutów, technik etc. mogą mieć summony na danej randze? Traktujemy je tak, że summon rangi D = genin C = chuunin etc. ? I wtedy ilość punktów jest uzależniona od tematu z rangami?
0 x
Do zgody nie wiem, pewnie potrzebna. A to z atrybutami mają chyba dopiero dodać, gdzieś tak czytałem. D;
0 x
Jaki jest maksymalny zasięg łuków i kusz?
Krótki-średni-długi łuk i wielka/mała kusza raczej nie mają takich samych możliwości ~
Krótki-średni-długi łuk i wielka/mała kusza raczej nie mają takich samych możliwości ~
0 x
Zrobione - poddane edycji.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Eto... Zgodnie z tym tematem -> http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 0&start=15 wyszło na to, że Jūken staje się stylem walki z bonusem do stat, liczonym jak normalny styl (Czyli jeden na start, a nie dwa). Tymczasem... No, wyszło jakoś inaczej, niż głosi temat xD
Czy Juken staje się więc jakiś zbiorem ruchów, a nie prawdziwym stylem, czy jak?
Czy Juken staje się więc jakiś zbiorem ruchów, a nie prawdziwym stylem, czy jak?
0 x
Nie znam odpowiedzi na pytanie ale napisałem posta abyś nie spamił na chacie, miłego szukania odpowiedzi. kappa
0 x
Na logikę powinien być to styl dający bonus do percepcji xD (lepsza znajomość ludzkiego ciała) plus do szybkości może.
Wtedy byłby to 1 styl.
Opcja II jest to styl czysto teoretyczny - dzięki niemu wiemy gdzie i jak uderzać. Pasywka klanu i tyle.
Potrzeba tutaj admina, bo gdybać można w nieskończoność
Wtedy byłby to 1 styl.
Opcja II jest to styl czysto teoretyczny - dzięki niemu wiemy gdzie i jak uderzać. Pasywka klanu i tyle.
Potrzeba tutaj admina, bo gdybać można w nieskończoność
0 x
Widzę zmiany w temacie z przeszczepami. http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=24&t=725
Chodzi mi o:
I teraz rodzi się pytanie, a właściwie kilka.
1. Hoozuki - suika no jutsu to technika rangi D, nie pasyw. Więc przeszczep daje zęby? O-e
2. Juugo - przeszczep genów to nic innego jak CS, ne?
3. Inuzuka - daje węch i tylko (a może aż) tyle?
4. Kaguya - wzmocniony szkielet (zależny od poziomu klanówki) hm?
5. Hoshigaki - łuski i skrzela?
6. Douhito - ee... oni nie mają pasywnej zdolności z tego, co widzę. Najprostsze stworki z gliny to technika D.
7. Aburame - czyli co dostajemy z przeszczepu? Robaki nas lubią? Możemy je w sobie utrzymać ale nie używać do technik?
Chodzi mi o:
I teraz rodzi się pytanie, a właściwie kilka.
1. Hoozuki - suika no jutsu to technika rangi D, nie pasyw. Więc przeszczep daje zęby? O-e
2. Juugo - przeszczep genów to nic innego jak CS, ne?
3. Inuzuka - daje węch i tylko (a może aż) tyle?
4. Kaguya - wzmocniony szkielet (zależny od poziomu klanówki) hm?
5. Hoshigaki - łuski i skrzela?
6. Douhito - ee... oni nie mają pasywnej zdolności z tego, co widzę. Najprostsze stworki z gliny to technika D.
7. Aburame - czyli co dostajemy z przeszczepu? Robaki nas lubią? Możemy je w sobie utrzymać ale nie używać do technik?
0 x
Co do posługiwania się nowymi zdolnościami z przeszczepionych KG uważam że powinno być to uzależnione od Kontroli Chakry, jak wiadomo, postać o wysokich umiejętnościach powinna mieć obcykane to i owo i nowe umiejętności choć w nieznacznym stopniu od razu posiadać
0 x
1. Hoozuki - "Podstawowy poziom, na którym shinobi otrzymuje podstawową umiejętność - zmianę ciała w wodę, co sprawia że już teraz jest silnym przeciwnikiem. Jest on w stanie unikać obrażeń fizycznych nawet całkowicie nieświadomie - Suika no Jutsu aktywuje się automatycznie. Trzeba jednak pamiętać, że po skończeniu chakry technika przestaje się aktywować, więc należy zachować ostrożność."
Ta technika pewnie przy reworku będzie usunięta i pewnie będzie rozpisane reberu, które za to by odpowiadało. Więc nie trzeba tej techniki na zamianę w wodę. Zęby powinny zostać normalne.
2. Juugo - Na moje daje to możliwość aktywowania tych pieczęci i wzmacniania się jak klan Juugo
3. Inuzuka - Daje węch, a w przyszłości może będzie dodany słuch.
4. Kaguya - Taa dokładnie. Wzmocnienie kości zależne od osoby z której mamy przeszczep.
5. Hoshigaki - ee sam nie wiem :x Jak dla mnie nie powinno być możliwe, bo skrzela nie wyrosną itd.
6. Douhito - Z tego co czytałem w tamtym temacie chodzi o robienie wybuchowej gliny, ale chyba bez formowania niczego. Sam nie wiem jak to ma być rozumiane, chociaż jak na moje powinny być z ręką i wybuchową chakrą możliwe techniki.
7. Aburame - Jak dla mnie nie powinno być możliwego przeszczepu, bo nie wiem co możemy z niego osiągnąć. Aburame od urodzenia mają wszczepiane robaki itd... Może rozmowa z chrząszczami?
Ta technika pewnie przy reworku będzie usunięta i pewnie będzie rozpisane reberu, które za to by odpowiadało. Więc nie trzeba tej techniki na zamianę w wodę. Zęby powinny zostać normalne.
2. Juugo - Na moje daje to możliwość aktywowania tych pieczęci i wzmacniania się jak klan Juugo
3. Inuzuka - Daje węch, a w przyszłości może będzie dodany słuch.
4. Kaguya - Taa dokładnie. Wzmocnienie kości zależne od osoby z której mamy przeszczep.
5. Hoshigaki - ee sam nie wiem :x Jak dla mnie nie powinno być możliwe, bo skrzela nie wyrosną itd.
6. Douhito - Z tego co czytałem w tamtym temacie chodzi o robienie wybuchowej gliny, ale chyba bez formowania niczego. Sam nie wiem jak to ma być rozumiane, chociaż jak na moje powinny być z ręką i wybuchową chakrą możliwe techniki.
7. Aburame - Jak dla mnie nie powinno być możliwego przeszczepu, bo nie wiem co możemy z niego osiągnąć. Aburame od urodzenia mają wszczepiane robaki itd... Może rozmowa z chrząszczami?
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości