Ukryty tekst
WcaleNieRak1
Moderator: Souei
Re: WcaleNieRak1
Poprawiłem trochę opis. Dodałem uwagi.
- [center][/center]
- Nazwa
- Sakkaku: Akuma no Hane
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- 20 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 4% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Łapiemy za pomocą gestu
- Opis Prosta, acz niezwykle użyteczna technika iluzji. Ofierze zdaje się, że wyciągnęła broń, podczas, gdy tak naprawdę nie trzyma w dłoniach żadnej broni. Prawdziwy oręż spoczywa w kaburze bądź pochwie i jego właściciel nie jest w stanie go w żaden sposób wyczuć, usłyszeć czy zobaczyć. Iluzyjna broń natomiast sprawia wrażenie prawdziwej. Posiada wyczuwalny kształt, ciężar, zapach i wydaje prawdziwe dźwięki (chociażby podczas cięcia powietrza) itp., a także oczywiście jest widzialna. Technika ta działa na zasadzie chwilowego paraliżu. Przeciwnik sięga po broń i zanim ją chwyci jego ręka zostaje sparaliżowana na krótką chwilę, a on sam wpada w iluzję. Użytkownik musi więc widzieć moment wyciągania broni i w tym właśnie momencie wykonać widoczny dla przeciwnika gest (położenie ręki na rękojeści ostrza). Ważne jest, by położyć rękę na rękojeści szybciej niż zrobi to przeciwnik. Ponadto to użytkownik kreuje wygląd broni, a co za tym idzie musi wiedzieć jaką broń zamierza wyciągnąć przeciwnik, bowiem w razie pomyłki iluzja może zostać łatwo rozpoznana (przykładowo: ktoś sięga po kunai, a wyciąga shuriken -> od razu rozpoznaje iluzję). Z tego właśnie względu technikę stosuje się głównie w przypadku widocznych ostrzy takich jak katany czy tanta. Niemniej jednak i tutaj pojawia się problem: pochwa takiego miecza ukrywa jego ostrze, toteż wszelkie modyfikacje wyglądu ostrza mogą pokrzyżować plany użytkownika tej techniki. Technika przestaje działać w chwili gdy:
1. coś zostanie trafione iluzyjnym, nierzeczywistym ostrzem i nic się nie stanie.
2. coś przeniknie przez broń wykreowaną tą techniką.
3. ofiara wypuści broń z rąk.
4. ofiara schowa broń. W tym wypadku nawet nie pozna, że była pod wpływem iluzji.
5. ofiara użyje standardowych metod rozpraszania genjutsu (np. Kai).
Uwagi:
1. Można stosować na maksymalnie jednym przeciwniku. Nie nadaje się do walki w grupie.
2. Można wytworzyć iluzję tylko jednej broni na raz.
3. Przeciwnik posiadając odpowiednie Bukijutsu (zależne od typu broni) na randze A (lub wyższej) jest w stanie wyczuć czy zobaczyć czy usłyszeć drobne różnice w ciężarze, wyglądzie lub dźwięku i na tej podstawie zorientować się, że coś jest nie tak.
4. Warto jednak zaznaczyć, że nawet jeśli przeciwnik będzie świadomy tego, że wpadł w genjutsu, nie będzie to oznaczało automatycznego wyjścia z techniki. - Link do tematu postaci KLIK!
Dodałem punkt 4 w uwagach, bo w sumie przy każdym innym genjutsu on obowiązuje. Trzeba być najpierw świadomy bycia w iluzji, by móc ją rozproszyć, ale rozproszenie nie działa automatycznie w chwili, gdy ktoś zyskuje świadomość.
0 x
Re: WcaleNieRak1
Ode mnie akcept. Sorry ale nie przeniosę bo na szybko z komórki wbiłem tylko :P
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości