#gotowy #na #wszystko

Moderator: Souei

Teien

Re: #gotowy #na #wszystko

Post autor: Teien »

Wersja druga [z mieczem]: E: 30% | D: 20% | C: 15% | B: 10% | A: 7% | S: 4% | S+: 3% [2% za turę podtrzymania płomienia poza pierwszymi dwoma]

Więcej chakry zżerać Ci będzie opcja bez pieczęci niż z pieczęciami, więc koszty UP. To normalne, że techniki z pieczęciami powinny zżerać mniej, masz więcej czasu na ogarnięcie zrobienia techniki dobrze, a tak to robisz z marszu. Dla mnie koszty w wersji bez pieczęci w górę, z pieczęciami w dół. No i to co Kaien dał poza chakrą git.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Akcepto.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Nie mam zbyt wiele do powiedzenia, 15 metrów, bez żadnych pieczęci.
Z pieczęciami daje 30 metrów.
Krótko mówiąc popieram pomysł Kaiena.
Poprawione. So, AKCEPT.
0 x
Satoshi

Post autor: Satoshi »

Czekam na admina.
0 x
Teien

Cały czas nie wiem wtf... Czemu za mniejszy zasięg mniej chakry? To jak ja będę robić technikę z pieczęci i z gestu (genjutsu), to z gestu ma mniejszy zasięg, to też mniej chakry?
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Nie widzisz żadnej różnicy między genjutsu a soshijutsu? W genjutsu koszt jest od stworzenia genu i tutaj gest jest tylko wyzwoleniem jego działania. Stąd koszt nie maleje i nie róśnie wraz z zasięgiem, bo ten jest ustalony wedle możliwosci dostrzeżenia gestu celu techniki. W przypadku tego katonu - Mniejszy zasięg równa się mniejszej ilości wytworzonego ognia, a to równa się mniejszej ilości czakry. Boże...
0 x
Teien

Nie boże raczku, tylko instantowo robi to co chce robić. To że mniejszy zasięg, to nic nie zmienia. Obrażenia i tak będą te same. Koszty jak dla mnie powinny być mniejsze dla pieczęci i większe dla instant lub koszty te same tu i tu. Zamieniasz 3 pieczęcie na zasięg? I tak o wiele za mało, moja opinia. To, że Ty nie widzisz, że jest to silna technika instantowa, to nie znaczy, że ja to mam puścić.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

Tu nie chodzi nawet o koszty w Genjutsu, to dałem dla porównania.

3 pieczęci, większy koszt i większy zasięg < instant, mniejszy koszt i mniejszy zasięg

są i tak 3 akcepty, więc jeśli czerwony Ci akceptuje, to nie mam nic do gadania przecież, wiec cóż xD
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Chłopcy mnie przekonali.
Akceptuję.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości