Niby stara technika, ale wyższa ranga :V

Moderator: Souei

Megumi Ishida

Niby stara technika, ale wyższa ranga :V

Post autor: Megumi Ishida »

Nazwa
Kurosudifensu
Pieczęci
Brak
Ranga
B
Dziedzina
Ken no sutairu
Zasięg
Zasięg mieczy
Dodatkowe
Bonusy+30 siły podczas bloku i +30 szybkości podczas ciosu z obrotu
Opis Technika dostępna tylko dla użytkowników stylu 3 mieczy, jest to jedna z defensywnych technik, umożliwiająca sprawne przejście do kontruderzenia. Użytkownik widząc nadchodzący cios (nie dźgnięcie) bronią, robi wykrok do przodu lewą nogą, prawą zostawiając do tyłu, u skręcając stopę u prawej nogi o 45 stopni w prawo. W takiej postawie zapewniającej stabilność podnosi obydwie katany w dłoniach składając je w znak X. Bronie nastawia się tak żeby w miejscu gdzie spadnie cios jedna broń blokowała, a druga ją niejako podpierała od tyłu. W ten sposób zatrzymuje się uderzenie. Potem następuje kontraktach czyli szermierz dokonuje kroku prawą (pozostając wcześniej z tyłu) nogą obracając się w bok całym ciałem. Bronie zaciśnięte w kształt podobny do X klinują broń między sobą, przez co podczas obrotu w bok pociągają broń za sobą. W tym czasie podczas obrotu wykonujemy cios mieczem w ustach w przeciwnika.
Temat:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=4661
0 x
Support nr 6
Support

Re: Niby stara technika, ale wyższa ranga :V

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Megumi Ishida

Post autor: Megumi Ishida »

Dobra usunąłem starą technikę i wrzuciłem nową, mam nadzieję ze nikt się nie obrazi :v Starą sobie zapisałem na dysku, do czasu spełnienia wymagań. Tylko teraz kwestia czy tą mogę robić, znaczy już jedna technikę do tego stylu przepchnąłem przez WT i nikt nie mówił że nie mogę, ale z drugiej strony to ja tego stylu koniec końców jeszcze przecież nie zbadałem.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości