któraś WT

Moderator: Souei

Sekki

któraś WT

Post autor: Sekki »

Obrazek
Nazwa Jutsu: Akuma no te [悪魔 の 手]
Dziedzina: Klanowe - Kaguya
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: Na jedną rękę
Koszt chakry: E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 3% (za aktywacje i dezaktywacje.)
Opis: Akuma no te, inaczej zwana ręką diabła polega na opancerzeniu dłoni, jedną wielką kością. Po skupieniu chakry w dłoni, od tego punktu zaczyna wyrastać wielka kość z skóry, opancerzając tym całą rękę, aż po szyję. Ręką powiększa się cztery razy, dłoń czyli łapa, siedem razy, natomiast szpony, dziesięć razy. Ręka nadal nie zmienia swojej wagi, ponieważ kość jest niezwykle lekka. Mimo wszystko, technika tworzy wytrzymałą kość, ponieważ wzmocniona jest dziesięcioma warstwami. Na końcu tejże ręki, wyrasta coś na wzór łapy, o wielkich szponach, dosyć ostro zakończonych. Szpony są na tyle ostre, że bez problemu mogą wbić się do ciała shinobiego, przechodząc do mięśni. Ostrość szponów, pozwala, także na stworzenie wgięć na zbroi płytowej. Przy tańszym materiale, kość bez problemu przebije zbroję. Szpony osiągają 40 centymetrów długości.

Uwagi:
• Podczas używania tej techniki, użytkownik nie może składać pieczęci.
• Kościana łapa nie jest unerwiona.
• Akuma no te, można znisczyć atakami Taijutsu. (Wyższymi o 1 rangę, od aktualnej rangi Shikotsumyaku. W przypadku, gdy ranga Shikotsumyaku osiąga poziom S, oponent musi zastosować atak Taijutsu tej samej rangi.) Po siedmiu wyprowadzonych ciosach Taijutsu, wyższych rangą, kość momentalnie kruszy się i zamieniona w biały proszek, wnika do dłoni Kaguyi zwiększając wytrzymałość łapy.
• Aby użyć techniki, przedstawiciel klanu Kaguya musi wyryć na zewnętrznej stronie dłoni, swoją kością znaki 悪魔.
• Technika działa wyłącznie na jedną rękę, wybraną podczas wyrycia znaku.
• Minimalne warstwy kości tworzą się w turze wykonania, dając ochronę na cztery ataki Taijutsu, wyższe rangą. Pełne opancerzenie dłoni, aktywuje się po jednej turze.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=995
0 x
Kaien

Re: któraś WT

Post autor: Kaien »

Nie wiem od czego zacząć. Najpierw podaj mi zależności żywiołów - Jak na tą łape działą suiton, fuuton i tak dalej. Jaka ranga ataku potrzebna jest do zniszczenia. Ile trwa tworzenie. Długość łapy po utworzeniu, opisz bardziej szpony, ichostrość, dopiero wtedy wezmę się za tworzenie.
0 x
Sekki

Poprawione.
Żywioły raczej nie działają na kości.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Ehh... I znów trzeba nerfić, przepraszam ^^''
Dla mnie taka technika jest już rangi B/A... Z tym, że jeśli na B, to potrzebujesz mieć klanówkę na A. Czemu? Prosta sprawa, jest to technika podobna do tego "wiertła" rangi A, mająca tą samą wytrzymałość wraz z rangą. Więc dla mnie na pewno odpada ta technika na randze C.
Kolejna sprawa to koszty, większe na pewno no bo ranga UP.
Po trzecie techniki penetrujące rangi o jedną niżej od Twojej aktualnej dziedziny rozwalają Twór.
0 x
Sekki

> Może być.
> Nie.
Łapa jest po to stworzona, by była efektowna w Taijutsu. :)
Co do wiertła, to co ono ma do mojej techniki? To nie jest jej kopia, ani znerfiona wersja.
0 x
Teien

1. Wiem, że łapa ma być efektywna w Taijutsu ale to nie zawsze idzie w parze z mechaniką itp. Dlatego właśnie, ranga ma być wyżej. Bo jest to technika podobna, czyli... Od danej rangi możesz coś takiego zrobić. Dodatkowo Twoje umiejętności klanowe muszą na to pozwalać.
2. Cóż, penetrujące techniki, ja podtrzymuje tutaj swoją opinię, zobaczymy co na to inni.
0 x
Sekki

Pana ignorujemy, niech wypowiedzą się inni.
0 x
Kaien

Większośc technik obronnych lub wytrzymałościowych ma rozpiskę: 'by zniszczyć wymaga rangi o stopień wyższej od...' ewentualnie 'równej'. Ten pomysł, by niszczyły ten twór techniki NIŻSZE to jest giga nerf jakiego nie widziałem tu do tej pory. Kości Kaguya na C zatrzymują stalowy młot bez pęknięcia, ostrze bez uszkodzenia itd. Na C. A jeśli miałby B, to techniki penetrujące rangi Marnej czyli C by mu rozwaliły ten twór rangi B? To jest kosmos jak dla mnie, oceniającego.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Powiem tak.. Zajrzałem do opisu klanu na poszczególne poziomy, a także do technik w nich zawartych i obecna technika bardziej mi pasuje pod rangę B, niż C. Na A to za mało.

Proszę więc na B to przemianować, wraz z kosztami i daje akcepta.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Sekki

Poprawione.
0 x
Teien

Cóż i tak sędzia będzie oceniać czy technika przetrwa dany atak. A więc... Ode mnie akcept, chyba nic więcej nie widzę.
0 x
Kaien

Odemnie też akcept. 24 H od tego posta, jak nikt się nie uczepi to przeniosę.
0 x
Teien

Przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości