Kamil
Moderator: Souei
Re: Kamil
Czyli podsumujmy...
-> muszę technikę przygotować przed uderzeniem
-> ma ograniczony zasięg i szybkość
-> ja mam ograniczony czas na jej użycie
-> w jej trakcie nie mogę nawet chodzić po ścianie
-> jak uderzę to i tak trzeba czekać aż się kartki rozprzestrzenią
-> jak już to zrobią to i tak trzeba mieć odpowiednią ilość miejsca, żeby mogły osiągnąć szybkość
-> a jeśli użyję kończyny, to jeszcze muszę płacić za jej regenerację
Sorry, ale czy Was nie powaliło? Technika w takim stanie jest niemożliwa do użytku w walce. Chyba tylko Kawarimi ma podobną listę obostrzeń. Nie da się tego zrobić w ten sposób. Jeśli ma to wyglądać w ten sposób, że muszę technikę przygotować, potem jeszcze przy uderzeniu przez przeciwnika czekać, aż zacznie działać wiedząc, że mogę skończyć wcześniej jako sałatka warzywna, to sorry. Naprawdę jeśli coś jest dobrze przemyślane to trzeba temu dawać mnóstwo obostrzeń na każdym kroku, "bo tak"?
Serio, skutecznie zniechęciliście mnie do rozmowy. Po pewnie zaraz wyskoczy kolejny i powie, że jeszcze trzeba dodać, że te bronie z karteczek idą we wszystkie strony, a nie we wroga, bo tak.
...
Dam wieczorem drugą wersję techniki w tym poście (edytowanym). Ale naprawdę zrobienie z techniki gówna bo może być mocna wyszło Wam znakomicie.
-> muszę technikę przygotować przed uderzeniem
-> ma ograniczony zasięg i szybkość
-> ja mam ograniczony czas na jej użycie
-> w jej trakcie nie mogę nawet chodzić po ścianie
-> jak uderzę to i tak trzeba czekać aż się kartki rozprzestrzenią
-> jak już to zrobią to i tak trzeba mieć odpowiednią ilość miejsca, żeby mogły osiągnąć szybkość
-> a jeśli użyję kończyny, to jeszcze muszę płacić za jej regenerację
Sorry, ale czy Was nie powaliło? Technika w takim stanie jest niemożliwa do użytku w walce. Chyba tylko Kawarimi ma podobną listę obostrzeń. Nie da się tego zrobić w ten sposób. Jeśli ma to wyglądać w ten sposób, że muszę technikę przygotować, potem jeszcze przy uderzeniu przez przeciwnika czekać, aż zacznie działać wiedząc, że mogę skończyć wcześniej jako sałatka warzywna, to sorry. Naprawdę jeśli coś jest dobrze przemyślane to trzeba temu dawać mnóstwo obostrzeń na każdym kroku, "bo tak"?
Serio, skutecznie zniechęciliście mnie do rozmowy. Po pewnie zaraz wyskoczy kolejny i powie, że jeszcze trzeba dodać, że te bronie z karteczek idą we wszystkie strony, a nie we wroga, bo tak.
...
Dam wieczorem drugą wersję techniki w tym poście (edytowanym). Ale naprawdę zrobienie z techniki gówna bo może być mocna wyszło Wam znakomicie.
0 x
Re: Kamil
- Nazwa
- Kami torappu
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Ciała lub tworu
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Znajomość Shikigami no Mai [D'] oraz Kami Sakusei [D']
- Opis Technika wykorzystująca w pełni zdolności klanu kami, pozwalająca na rozszczepienie ciała lub przedmiotu tworzonego z kartek i nagłym ataku przeciwnika tymi nowootrzymanymi w wyniku rozpadu notkami. Pierwszym etapem jest przygotowanie techniki, w której użytkownik zbiera chakrę w kończynie lub broni. Drugim elementem jest takie uderzenie, by broń lub kończyna była co najmniej dotknięta. W momencie uderzenia przygotowane medium rozpada się na dziesiątki notek, które formują, w zależności od tego, co chce użytkownik, papierowe bronie lecące po uformowaniu w stronę przeciwnika, których szybkość jest równa szybkości reberu. Opis mechaniczny:
- Przygotowanie techniki
- Uderzenie przygotowaną kończyną/przedmiotem i rozpadnięcie się jej/go
- Formowanie z kartek pocisków
- Wystrzelenie przygotowanych pocisków w stronę wroga
- Przygotowanie techniki trwa 2 sekundy
- Szybkość techniki jest: Mierna, co odnosi się zarówno do tworzenia pocisków, jak i do ich wystrzelenia
- Pociski są tworzone po uderzeniu kończyny/broni o coś
- Najpierw pociski są tworzone, potem wystrzeliwane (nie dzieje się to równocześnie)
- Technika może być podtrzymywana przez 3 tury, po tym czasie wraca do normalnego stanu
- Koszty za technikę ponosi się podczas przygotowywania techniki
- Można równocześnie użyć tej techniki na 4 kończynach (z oczywistych przyczyn) i tylu samo broniach, jednak koszty ponoszone za jej użycie sumują się
- Podczas używania techniki nie można wykonywać technik powyżej rangi E (możliwe chodzenie po ścianach, wodzie itd)
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Co o tym myślicie? Jak wam coś nie pasuje, to piszcie powód w czym problem, znajdziemy jakąś płaszczyznę porozumienia :P
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości