Piasek, piasek

Moderator: Souei

Akami

Piasek, piasek

Post autor: Akami »

Nazwa Jutsu: Suna Boei
Obrazek
Dziedzina: Suna Kanri-klanowa
Ranga Jutsu:D
Zasięg Jutsu: 1,5 metra od użytkownika
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (1% za turę)
Opis: Użytkownik z wcześniej wypuszczonego piasku lub też z piasku znajdującego się pod nim jest wstanie zablokować atak bądź osłabić go. Technika nie działa samoistnie i kontrolujący piasek sam przysyła piach w miejsce gdzie stara się przewidzieć atak. Z tego względu jeśli ktoś atakuje od tyłu, a użytkownik nie zobaczy ciosu to nie użyje techniki, chyba, że stoi tyłem, a patrzy do tyło to jest wtedy wstanie to zasłonić. Tworzy się taka ścianka z piasku w miejscu w które ma ugodzić atak. Można zatrzymać atak najdalej 1,5m od siebie. Technika dodatkowo jest w stanie zatrzymać bronie miotane typu shuriken, kunai, sprawdzi się również przeciwko walczącym bronią białą.
Link do tematu postaci:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=832
0 x
Kaien

Re: Piasek, piasek

Post autor: Kaien »

Dla mnie to jest po prostu manipulacja piaskiem i nie ma potrzeby na tworzenie techniki, chyba że chcesz taką ściankę-ściankę zrobić któa zatrzyma Taijutsu do np. C (ale wtedy ranga C) jeśli do D to ranga pozostaje D. No i rozpisz koszty chakry na wszystkie poziomy kontroli chakry :)
0 x
Akami

Tak masz rację, to jest zwykła manipulacja piaskiem i też nie widzę w tym potrzeby robienia techniki, ale jakoś tak chyba lepiej mieć technikę, żeby za każdym razem nie pisać co chce się zrobić. Hm... Pomyślę.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Akami

Takim, że jeżeli jest to słaby atak to piasek go zatrzyma, ale jeśli jest silniejszy i przebije się przez zasłonę to dotrze do użytkownika słabszy, bo część siły ataku zostanie zatrzymana na zasłonie. Czyli atakujesz mnie Taijutsu i najpierw przebijasz się przez zasłonę przez co wytracasz nieco prędkości i siły.

Możemy zrobić, że na randze D zatrzyma taijutsu rangi D, shurikeny oraz kunaie, a potem na C zatrzyma Taijutsu C i tak dalej. Wytrzymałość opierałaby się na mojej wytrzymałości i jeśli ktoś ma 70 siły, a ja 60 wytrzymałości to wtedy się przebije przez zasłonę.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Chyba nie jest to warte tworzenia techniki, tak mi się zdaje. No ale jak chcesz : )
0 x
Akami

Murai chodzi o to, że nie znam ludzi prowadzących walki i jak wg nich działa Sabaku. Ja też nie widzę konieczności tworzenia takiej techniki, bo dla mnie manipulacja piachem ma szerokie zastosowanie, ale komuś może się coś nie spodobać w moim zamyśle i do tego jest właśnie technika.

Ja też wolę w walce, napisać, że gdy ktoś atakuje mnie taijutsu to staram się zablokować atak piaskiem.
Albo na przykład, że będę chciał piasek pod przeciwnikiem wykorzystać do złapania go za kostkę, żeby zatrzymać go na sekunde w miejscu. Akcja prosta i klarowna. A z tego również mogę taką technikę zrobić, po prostu, żeby była.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Nie no to jest tutaj dosc mocno myśleniowo i storytellingowo ujęte. Myśle, że jak będziesz jasno pisał co chcesz zrobić totechnika nie potrzebna. Szybka decyzja - Oceniamy, czy rezygnujesz?
0 x
Akami

Rezygnuje
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości