Shikiso henka

Moderator: Souei

Juuzou Yamanaka

Shikiso henka

Post autor: Juuzou Yamanaka »

Nazwa
Shikiso henka
Dziedzina
Ninjutsu
Ranga
E
Pieczęci
Wół--->Baran--->Świnia
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
Dodatkowe
Opis Prosta technika z dziedziny ninjutsu, która polega na zmianie pigmentu użytkownika. Skutkuje to stopniową zmianą koloru włosów czy też koloru samej karnacji. Technika jest możliwa również do użycia na sojuszniku lecz wtedy jej efekt jest ograniczony czasowo z racji niemożności podtrzymania techniki. W tym wypadku jej efekt zanika po paru godzinach.
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Murai

Re: Shikiso henka

Post autor: Murai »

Zła dziedzina. Jak dla mnie takie pigmentowe sztuczki to Iryojutsu. I na pewno nie na randze E, to dość spora ingerencja w ciało. Minimum C.
0 x
Juuzou Yamanaka

Przy dziedzinie kierowałem się tym, że w Ninjutsu mamy kompletną zmianę wyglądu wraz z barwą głosu :P
W stosunku di tego to chyba niezbyt wielka zmiana? :p
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ech, już miałem pisać że była taka technika ale po prostu ten sam obrazek był :P

Akcept ale jak będą dodane pieczęci. Nie wyobrażam sobie takiego z dupy zmieniania co dwie tury koloru włosów/skóry za pomocą "myśli".
0 x
Juuzou Yamanaka

Murai- odpowiedziałem nie wiem jak się do tego odniesie :p

Ava- nie byłoby wtedy wymagane ciało plus zmienia sie barwa głosu co już odbiega od iluzji :p Dodatkowo niskoragowym ninjutsu głos możemy wzmacniać czy też kierowac gdzie chcemy. Jest to raczej pobudzenie pigmentu za pomocą kotry oczywiście mogę dac ograniczenie czasowe i na użytkownika.

Rybek - wedle sugestii dodałem pieczęci i usunąłem określenie "natychmiastowa" aby ktoś nie pomyślał włąśnie, że można tak sobie w kółko wszystko zmieniać :p

Technika stricte fabularna więc liczę, że może uda nam się razem dojść do poruzumienia by każdy mod był zadowolony :P
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Niech będzie akcept :)
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Nie chodzi o wielkość zmiany, ale o jej skomplikowanie. Technika Henge jest tutaj pewnego rodzaju wyjątkiem na skalę uniwersum do którego nie należy się odnosić przy tworzeniu własnych technik. Bo mimo że jest bardzo kompleksowa i praktycznie doskonała, o ile ktoś nie widzi chakry, to jest technika suplementarna dla każdego Shinobi. Bo musisz stale podtrzymywać tą zmianę za pomocą chakry.

Z kolei zmiana koloru włosów bądź skóry to inna bajka. Bo żeby zmienić kolor włosów musiałbyś zmienić strukturę pigmentów wewnątrz włosów. Z tego co zrozumiałem to jest to jak najbardziej prawdziwa zmiana ingerująca w strukturę, a nie zmiana którą trzeba podtrzymywać i nie jest prawdziwa. Tyle z mojej strony, akcepta nie dam na to w takiej formie.
0 x
Juuzou Yamanaka

Murai rozumiem :) W takim razie czekam na wypowiedź Avy i jeśli z jego strony będzie również brak akcepta to wedle zasad WT pogodzę się z tym i pożegnam moje jutsu chociaż chciałbym akcepcik xD :c poczekajmy

PS w wypadku kolejnego braku akcepta proszę o usunięcie :(

I rozumeim technika nie liczy się do limitu jako fabularna? xD
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Juuzou Yamanaka

OK w takim razie out
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Okej, wywalam.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości