Samemirā

Moderator: Souei

Hoshigaki Seiki

Samemirā

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Nazwa
Samemirā
Dziedzina
Same no Karada
Ranga
C/B
Pieczęci
-
Zasięg
bezpośredni
Koszt
-
Dodatkowe
-
Opis Technika polega na dosłownym pochłonięciu dowolnej techniki Suiton jaka zostanie skierowana w użytkownika. Woda zostaje w błyskawicznym tempie wciągnięta i zamieniona na chakrą Suiton, która musi zostać następnie zwrócona w formie innej techniki elementu wody o minimalnie tej samej randze.
Nie można wciągnąć techniki o randze wyższej niż posiadany poziom Suiton.
Link do tematu postaci KLIK!
Słabe strony:
- efektywne tylko w starciu z 1 naturą chakry
- po wciągnięciu techniki muszę oddać inną technikę Suiton nawet jakby leciała na mnie atomówka. Inaczej zebrana w ciele chakra dokona dewastacji moich wnętrzności (tak jak chakra Hyuuga kiedy dostanie się do ciała wroga). Tutaj aby tego uniknąć, szybko tą chakrę oddaję.
0 x
Support nr 6
Support

Re: Samemirā

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Chuichi

Post autor: Chuichi »

Widzę, że teraz każdego posta będę zaczynał chyba od tego samego. Zaczynam!
Seiki... Ech... Chciałoby się tylko napisać jak wyżej, ale dam jeszcze coś od siebie. Pomijając to, że technika jest niewykonalna, to chcesz pochłaniać jutsu, przetwarzać je na chakrę i zużywać tę chakrę na inne jutsu. I to na randze C/B. Welp. Masz dziwne wyobrażenie o rangach technik, ale niech sobie takie. Drugą sprawą jest pochłanianie chakry i jej przetwarzanie samo w sobie. A na jakiej podstawie? Dlaczego? Czy Ty masz w sobie zdolność rinnegana? A może zdolność Meitonu? Na tym forum nie mamy nawet żadnej UW pozwalającej na wysysanie chakry. Samehadą też nie jesteś.

Wielkie nope.
0 x
Hoshigaki Seiki

Czuczi... ech...

Ale zacznę od Kamiru
Nazwa
Mizudan Suisha
Pieczęci
Brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
Brak
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika, pozwalająca na dosyć szybkie zwiększenie swojej masy i zarazem - poprawienia siły ciosów członka klanu Akimichi. Otóż shinobi korzystając z tego jutsu może połknąć nieprzesadnie silny strumień wodny, który na przykład został wystrzelony w naszym kierunku. Po połknięciu wodę przekształca się na kalorie, które wzmacniają użytkownika.
Technika fillerowa, no ale mniejsza. Akimichi po prostu połyka tą wodę, tak o. I teraz okazuje się, że Akimichi, który może nawet nie mieć natury chakry Suiton jest w stanie połknąć nadlatującą Mizurappę, a ja jako Hoshigaki z wymogiem Suiton nie jestem w stanie czegoś takiego zrobić? Hoshigaki, który potrafi wypluwać jezioro wody? Serio? xD
I jeszcze ta zamiana wody na kalorie... fuck logic ale dojebmy się do Hoshigakiego z Suitonem xD

Zamiana wody na chakrę została dodana tylko po to, aby nikt mi nie zarzucił że nie będę w stanie połknąć takich ilości wody jakie są w jakiejś technice. Dlatego pomyślałem, żeby zrobić odwrotność Bakusui Shōha.

Zupełnie nie chodzi mi tu o pochłanianie chakry, uzupełnianie zasobów itp. itd. Jedynym zamysłem jest ochrona przed technikami Suiton, ale z wymogiem oddania ich niemal od razu po wchłonięciu.

Rinnegan, Meiton, Samehada to zupełnie inny poziom bo tam wchłaniasz technikę i możesz sobie zrobić coś innego albo nawet nic nie zrobić. Ja muszę oddać od razu technikę tej samej natury nawet jakby leciał na mnie Raiton.

Skoro uważacie, że wchłonięcie Suitonu w ten sposób jest niemożliwe to może po prostu zrobię to na zasadzie podobnej jak Akimichi? Wciągnę wodę do ciała i później oddam (bez żadnej konwersji "technika -> chakra -> technika").

W m&a było kilka przykładów, gdzie można było "połknąć" coś znacznie większego od siebie więc nie uważam, żeby był to jakiś problem.
0 x
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Jak wyżej.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Generalnie wrzucam obrazek, który przedstawia jak wygląda sytuacja tej techniki. Myślę, że nie trzeba go tłumaczyć.
Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Ok, w takim razie do wywalenia.

PS. ta zamiana wody na kalorie - majstersztyk xD
0 x
Support nr 6
Support

Wyrzucam
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość