De Assault
Zlecenie specjalne - Wojna Światów - C / Suyunami Yuri
Suyunami Yuri 4
Spojrzał na Ciebie przerażony Niguri jak wspomniałem o eksperymentach, wsłuchiwał się dokładnie w Twoje wszystkie słowa. - Masz rację raz dwa im zostawię tutaj list i musimy iść, tylko pamiętaj, musimy być ostrożni nie wiemy czy nie mają sensora oraz jak dobry w zbieranie informacji jest ten Gazo. Musimy być ostrożni na każdym kroku nie możemy dać się złapać bo bez chłopaków na pewno nie damy rady. - Odpowiedział Ci Bin, podnosząc się i zostawiając wiadomość dla chłopaków, że udajecie się w stronę stodoły.
Wyszliście z miasteczka, szliście już jakąś dobrą godzinę szlakiem prowadzący na północny-zachód. - Co takiego widziałeś, że dzicy robią? Masz może jakieś teorie po co porywają dzieci?... W mojej ocenie to mogą je zbierać na jakiś okup przecież z tego można tyle Ryo zdobyć myślałem też czy nie porywają bo chcą... wolę o tym nawet nie mówić już mi się słabo robi na samą myśl o tym. - Niguri lekko zbladł podczas tej rozmowy.
Słońce przygrzewało Was dosyć srogo w końcu to było już jakieś południe do odbicia zostało jeszcze kilka godzin, mijaliście drzewa, pojedyncze karawany, dorożki czy inne powozy które Was mijały, życie wydawało się w miarę spokojne w tym miejscu, mogłeś jednak odczuć, że zbliża się coś co nie będzie przechadzką po polance a prawdziwym wyzwaniem.
Szliście kolejną godzinę aż w końcu Niguri skręcił centralnie w las. - To tutaj, będzie jeszcze piętnaście minut i dojdziemy. Nie wiem skąd oni wiedzieli o takim miejscu, skąd je znaleźli nikt normalny by nie skręcał w tej największe haszcze. - Po tych słowach wskoczył na gałąź drzewa i już się po nich poruszał. Poruszanie się po ziemi byłoby niemal niemożliwe bez jakiejś katany albo innej broni, ilość krzaków uniemożliwiała poruszanie się po ziemi.
Skacząc i skacząc między gałęziami w końcu wyłonił się budynek ukryty w lesie. - To jest to miejsce. - Mogłeś zauważyć jak w środku faktycznie coś się paliło, jakaś świeczka, pochodnia? Ciężko było określić jednak coś było w środku.
Stodoła
Niguri Bin
Kai Arihara
Masamune Hosokawa
0 x