Szlak transportowy

Trzecia pod względem wielkości prowincja Wietrznych Równin zamieszkała przez Ród Uchiha. Prowincja Sogen zarówno od północy jak i południowo-wschodniej strony sąsiaduje z morzem, z kolei od południa graniczy z regionem Prastarego Lasu. To co jednak w szczególności warte jest odnotowania, to fort graniczny postawiony od północnego wschodu na granicy z niezbadanym obszarem dawno upadłego kraju, zniszczonego jeszcze w trakcie potyczki z Juubim. Kultura prowincji w głównej mierze skupia się na militariach, przemyśle żeglarskim oraz hodowli co wynika z uwarunkowań geograficznych.
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Szlak transportowy

Post autor: Tsukune »

Pożegnałem się z młodą parą, która była dosyć zdziwiona, że zabrałem tylko jedną monetę. Cóż wspomniałem wcześniej kobiecie, jak i później jej ukochanemu, że jestem zwykłym znudzonym człowiekiem i tyle. Dlatego przejście się w jakąś stronę gdzie i tak nie miałem, zbyt wielkiego celu nie było czymś wielkim. Więc zgarnięcie jednej monety, aby nie czuli się źle z tego powodu, było małym wydatkiem. Po krótkim rozmyślaniu chciałem ruszyć dalej, lecz ktoś mnie zatrzymał.
-Hmm? mruknąłem tylko słuchając młodego mężczyzny? Raczej tak. Nie wyglądał na dziecko ani na kogoś starszego.
-Nim odpowiem. Mam do ciebie dwa pytanka. Pierwsze. Opisz, mi jak wyglądała kobieta o imieniu Agatta. Wyprzedzając twoje ewentualne pytanie. "Po co?". Z tego powodu, że wspomniane imię może mieć kilka kobiet, a nie chciałbym, abyś dostarczył wiadomość złej osobie. oznajmiłem ze spokojem i w trakcie tego, jak mój rozmówca opowiadał, mi wygląd Agatty przyglądałem mu, się spokojnie korzystając z pewnej rzeczy, jakiej się nauczyłem niedawno. Uznałem, że będzie to całkiem dobry test.
-Tak to ja. zacząłem, biorąc list -Czyli ten pseudonim już do mnie przylgnął. A co do drugiego pytania. Wyobraź sobie, że dowodzisz 30 osobami. Połowa to kobiety, druga połowa to mężczyźni. Do tego uznaj, że mogą dojść jeszcze 2 osoby do ochrony oraz 1 cywil. Twoim zadaniem jest ochrona jakiejś odbywającej się imprezy. Pytanie brzmi następująco. W jaki sposób zorganizujesz, ochronę wspomnianej imprezy gdzie możliwość ataku jest bardzo wysoka? Jak się zastanowisz, możesz od razu opowiadać, nawet jak będę czytał list. Mam dosyć podzielną uwagę. po tej swojej długiej wypowiedzi uśmiechnąłem się lekko by następnie otworzyć zawartość listu i spokojnie ją zacząć czytać. Zaś po przeczytaniu schować do koperty i do kieszonki w płasczu.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kazetani
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Wysoki, chudy blondyn, z maską na twarzy. Ubrany w luźną koszulkę, przykrytą bluzą.
Widoczny ekwipunek: Torba, Karambit

Post autor: Kazetani »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Słuchałem spokojnie słów swojego rozmówcy i jego planu. Gdy skończył, mówić uśmiechnąłem się wrednie pod nosem
-Podoba mi się, twoja odpowiedz poza częścią z cywilem. oznajmiłem, lecz nie pozwoliłem dojść do słowa swojemu rozmówcy -Nie zrozum mnie źle. Nie mówię, że to jest złe...ale mogłeś zawsze wymyślić jakieś proste zadanie dla cywila, którym nie będzie ryzykował życiem. Mianowicie... przerwałem specjalnie, aby zaciekawić mojego rozmówcę -...ten cywil mógłby zawsze być po prostu zwykłym uczestnikiem balu i być twoimi dodatkowymi uszami. Przyznaję, że podoba mi się twoje nieszablonowe myślenie. Jeżeli nie masz nic ciekawego aktualnie do roboty, to co powiesz, aby się gdzieś przejść i porozmawiać? Nic nie stracisz, a może nawet zyskasz coś na tym. Powiem tyle, że to ma zwiazek z tą wiadomością, którą dostarczyłeś i pewnie paroma słówkami, które usłyszałeś podczas wędrówki z Agattą i zapewne z Ojigi przy jej boku. oznajmiłem i poczekałem na decyzję swojego rozmówcy. Gdy się zgodził spokojnie i niespiesznie ruszyłem w stronę pola treningowego. Czemu tam? Po prostu tam najpewniej będzie mniej ludzi i niepotrzebnych uszu podczas rozmowy.

[ewentualnie 2x z/t do Pole Trenignowe Jak chcesz, możesz od razu zacząć pisać na polu]
0 x
Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

• Dotarł. Wysiadając z łodzi, po prostu sypnął groszem pozostałą część kwoty, którą jak prawdziwy shinobi podzielił na dwie części - przed podróżą i po podróży. W końcu jakby musiał sam się tutaj dostać to po co miał przepłacać. Nieoczywistym było to, że docierając do tego miejsca, musiał się porządnie rozejrzeć. W końcu nie było go tutaj już... Dwa lata. Co najmniej dwa. Sporo się od tego czasu wydarzyło, a szczególnie w tym okresie walki z kolejną Bestią w Iglicy. Cóż, młody Jinchuuriki już nie taki młody, ale parł na przód. Nie bojąc się kolejnych wyzwać, darł do przodu, by w końcu wrócić do swojego miejsca, gdzie zatrzymał się już dawno na dłużej. Służąc Uchiha stał się wielokrotnie silniejszy. Czy to była zasługa samego klanu? Raczej nie. Jednocześnie o wiele łatwiej rozwijać się wśród najsilniejszych aniżeli wśród słabych. Jego przemyślenia zostały zakłócone tym, że czas było odwiedzić swoją liderkę. Czas był na pogadankę o przeszłości i o dalszych jego celach w siedzibie władz Kotei.
z/t
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Post theme Pobyt w Sogen, chociaż pełen wrażeń, nie mógł się przedłużać się bardziej. Niebieskooki czuł, że trzeba ruszać im dalej, na południe, bo chociaż trwało lato, to jednak Żurawie wcześnie podróżują do ciepłych krajów, czyż nie?
Asagi, który dał się już swojej ślubnej poznać jako niezwykle uparty i unoszący się dumą samuraj, nie mógł i tym razem nie postawić na swoim. Pierwotnie było to wymuszenie faktu pozostania w pancerzu, który całkiem dawał mu się we znaki w czasie podróży wiosną, tym razem... podróż konno. Nie wiedzieć dlaczego, ale pan Kakita uznał, że jego szlachetnie urodzono małżonka na pewno opanowała szlachetną sztukę jazdy konnej, podobnie jak typowo samurajskiego łucznictwa i walki mieczem. W zasadzie, to drugiej już zweryfikował w czasie pobytu na Yinzin, ale o konikach jeszcze nie rozmawiali, w każdym razie nie do tej pory. Tak czy inaczej - samuraj się uparł, wynajmie dla nich konie i ruszą z kopyta...

Plan był prosty - dwoje zaprawionych w siodle jeźdźców ruszy w stronę wschodzącego słońca, a trakt się przed nimi będzie otwierał. Co więcej, będą spinać konie energicznie, wyciągając z wierzchowców wszystkie siły, podróżując od jednego posterunku do drugiego, zmieniając je i dotrą do wspaniałej szkoły Taka w mniej niż tydzień. Tak... jak się szybko okazało, szybkie to było jedynie wewnętrzne rozczarowanie, czyt., spotkanie z rzeczywistością, jaką los sprawił samurajowi. Znaczy się, jego czcigodna żona potrafiła jeździć (miał dobre powody, by w to nie wątpić, przykładowo jeździła po nim), ale na...reniferach. I to jeszcze jak czcigodny teść-ojciec nie patrzył. Ostatecznie więc, z epickiej gonitwy, zrobiła się równie sympatyczna przejażdżka. Nasi bohaterowie podróżowali zatem nieco wolniej, niż zaplanował to sobie Asagi, ale czy to źle? Starał się wybierać drogę od jednego miasteczka do kolejnego, by minimalizować konieczność nocowania pod gołym niebem, ale i to nie było problemem - ciepłe noce, namiocik tylko we dwoje, czego chcieć więcej? W sumie, dobrze, że Ayame nie jeździła tak dobrze...

0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Kyoushi
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Post autor: Kyoushi »

• To był najwyższy czas by dowieść swojej lojalności dla Klepsydry, jako nowego członka i jednego z wyjątkowych postaci. W końcu Kju nie był najzwyczajniejszym w świecie shinobi, sztampowym i jeden do jednego przewidywalnym. Niewielu znało jego tajemnice, nawet liderzy tej organizacji, przez co stawał się jeszcze bardziej tajemniczy, ale jakże teraz silny. Nie był to jednak koniec przygód białowłosego, który podróżować miał do Daishi by trafić na lokację, o którą prosił Ichirou. Dowiedziawszy się o tym niedawno po opuszczeniu jego lokum przez małżeństwo Asagich, czerwonooki już wiedział, że podczas spotkania ze strażą bram musi pozostawić list, który skutecznie przygotował. Jego treść była skierowana do nikogo innego jak do samej Katsumi, której obiecał dawać znać podczas każdorazowego opuszczenia bram Sogen. Nie zamierzał się przeciwstawiać jej rozkazom, ale nie wyobrażał sobie życia w zamknięciu, więc nie spuszczał z tonu. Posiadając list przy sobie, złożył go straży w ich ręce:
    - Proszę o przekazanie listu w ręce samej Shirei-kan od Shiroyasha Kyoushiego. Wybywam do Daishi, wrócę z raportem jak najwcześniej potrafię. - powiedział do swoich pobratymców. Nie wiedział czy będą chcieli go zatrzymać. Jeśli tak - niesubordynacja, nie zamierza dać się zatrzymać. W kierunku Daishi i nowej przygodzie!
      Ukryty tekst
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman

Post autor: Uchiha Masako »

0 x
Głos

Prowadzone misje:
  1. Ślad popiołu - Rozdział 3 - (C) Katakuri
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać
Wiek postaci: 13
Multikonta: Daisuke

Post autor: Yosuke »

Podróż drogą morską przypomniała Rekinkowi jego rodzinne strony. We wcale nie tak odległej przeszłości spędzał większość swoich dni na przebywaniu w wodzie, na co praktycznie nie miał czasu w Yinzin. Nie dość, że klimat mieli tam nieciekawy, to jeszcze dobrych miejsc też było raczej jak na lekarstwo. Może czas wreszcie wrócić do Cesarstwa i tam oczekiwać na powrót Harishama oraz reszty? Póki co podróżował prosto przed siebie. Droga od portu do rozdroża, gdzie będzie musiał zadecydować o dalszej trasie jeszcze chwilę mu zajmie. Obecnie może podziwiać rejony Sogen, podobno miejsca z którego pochodzi większość przedstawicieli klanu Uchiha. Zapewne to właśnie stąd pochodzi Masako.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

0 x
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

Spore zwierze ledwo co zatrzymało się przed Rekinkiem. Zamyślony o swoich niedawnych sprawach oraz przyszłych planach całkowicie zapomniał o teraźniejszości, co prawie zakończyło się wypadkiem. Chyba trzeba będzie zejść na ziemię i nieco bardziej skupić się na obecnych wydarzeniach.

-Przepraszam... Nie zauważyłem. Mogę pomóc, jeśli dobrze Pan płaci- Odpowiedział najpierw nieco skruszony własną nieuwagą, a następnie zastanowił się nad zaoferowaniem swojej pomocy. Skoro ktoś prosił go o pomoc, to nie widział powodu aby mu odmówić. Co prawda podróż na pustynię nie była w jego planach, ale skoro ma tyle wolnego czasu i żadnych konkretnych planów to klan może poczekać jeszcze nieco na jego powrót. Nikt pewnie nawet nie będzie sobie z tego robił problemów.

-Którędy będziemy jechać?- Zapytał, aby poznać nieco świata. Raczej nie ślęczał nad mapami, a i niezbyt dużo kontynentu udało mu się zwiedzić, dlatego taka wyprawa mogła być dla niego nie lada przygodą.
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.

0 x
Awatar użytkownika
Yosuke
Martwa postać

Jak zwykle ten sam wzrok. Zwyczajni ludzie tak bardzo nie potrafili się zachować gdy przed ich oczami stawał przedstawiciel klanu Hoshigaki. Zachowują się niemalże jakby zobaczyli ducha. Nawet wśród shinobi jest to dość popularne, choć przecież wydawałoby się, że oni powinni być bardziej obyci z nieco dziwnymi umiejętnościami. Rekinek przestał już reagować jakoś specjalnie, bo po prostu znudziło mu się już kolejny raz wałkować ten temat. To ich problem, nie jego, że nie potrafią się zachować.

Mimo wszystko, Yosuke pozostawał bardzo miły oraz uśmiechnięty. Bądź co bądź czekała go długa wspólna podróż, dlatego warto było pozostawać w raczej przyjemnych stosunkach. Jeszcze go gdzieś wysadzi w połowie drogi i potem szukaj odpowiedniego kierunku.

-Widzę, że dużo pan podróżuje. Nie jest to przypadkiem nieco niebezpieczne? Wie Pan, bandyci i inni pewnie często trafiają się na szlaku- Przypomniał sobie swoją ostatnią misję z Harishamem, Tamaki i Masako. Wtedy była mowa o napadniętej całej karawanie. Co jeśli znowu trafią na taką bandę? Czy Hoshigaki poradzi sobie w takim starciu samotnie? A może nie ma co niepotrzebnie się przejmować? Przecież byli już na spokojniejszych terenach. Daleko od Yinzin i samurajów.
0 x
Awatar użytkownika
Ario

Pisz w Sakai - szlak transportowy (bez kosztów jak są) - pokrywa kupiec.
0 x
Awatar użytkownika
Anzou
Wiek postaci: 19
Ranga: Akoraito
Widoczny ekwipunek: - odznaka Ninja, zawieszona na szyi
- Kabura na lewym i prawym udzie
- plecak
- blaszane rękawiczki
- opaski na dwóch przedramionach
- kamizelka Shinobi pod płaszczem

Post autor: Anzou »

Po pożegnaniu się z grupą znajomych Kaminari skierował się na szlak transportowy. Pora rozpocząć kolejny etap w jego życiu jako Shinobi. Czas zasłużyć się dla swojego klanu, zdobyć siłę i szacunek. To cel na najbliższy rok. Oby był to przełomowy okres, który sprawi, że Anzou stanie się znanym i powszechnie lubianym człowiekiem. Spokojnym krokiem ruszył prosto, przed siebie. Podróż nie zajmie mu zbyt wiele czasu, drogę zna, dotarł tutaj, może w nieco okrężny sposób, jednak mimo wszystko dotarł. W trakcie tej podróży poznał dwie wspaniałe osoby, z którymi ma nadzieję, że spotka się jeszcze w niedalekiej przyszłości. Tak mówi mu jego intuicja. Anzou spojrzał się za siebie, uśmiechnął i ruszył w kierunku rodzinnych stron.

z/t

Dokąd: Antai
Czas podróży: 30 min
Środek transportu: Piechotka
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Uzumaki Hibana
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 26
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Wysoka, czerwonowłosa, złotooka kobieta, z dużą blizną na twarzy.
Ubranie czarne z czerwonymi elementami.
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie. Torba przy pasie. Dwa miecze przy biodrach.
GG/Discord: 66265515

Post autor: Uzumaki Hibana »

z/t ->Bezkresne równiny
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sogen [394 r.]”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości