Kuroi próbuje myśleć #3

Moderator: Souei

Kuroi Kuma

Kuroi próbuje myśleć #3

Post autor: Kuroi Kuma »

Nazwa Jutsu: Beru
Dziedzina: Fūinjutsu
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: Na odległośc do 50m - przy większej jest po prostu nieaktywna i trzeba wrócić w zasięg
Wymagania:: Przy alternatywnym użyciu - połowa pieczęci barana
Koszt chakry: E: 15% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Technika ta nie jest ani spektakularna, ani nie odblokowuje niesamowitych możliwości bojowych dla shinobiego. Jest niczym innym, jak niania dająca matce wiedzę o jej dziecku. Użytkownik nakłada prostą pieczęć na przedmiot lub ciało i jest z nią związany. Gdy grozi mu niebezpieczeństwo - (odczuwa ból, ma mocno podwyższone tętno, bo serce stara się nadążyć za utratą krwii) pieczęć na przedmiocie zaczyna jarzyć się czerwonym blaskiem, oraz delikatnie się nagrzewać. Efekt następuje PO otrzymaniu obrażeń, a nie przed. Nie jest to technika, która wykrywa zagrożenie. Nałożona na człowieka człowieku natomiast powoduje poczucie dyskomfortu, oraz odczucie podobne do uszczypnięcia. Efekt trwa niedługo - do 10 sekund, a potem pieczęć znika.
Jest to bardziej zabezpieczenie, gdy pracujemy w grupie, by pomóc swoim sprzymierzeńcom (o ile takich w ogóle posiadamy...). Dodatkowym plusem techniki jest to, że można ją nałożyć w "drugą stronę". Wtedy też przykładamy czyjąś rękę do ciała/przedmiotu, a wolną dłonią wykonujemy połowę pieczęci barana. Maksymalna ilość jednoczesnych pieczęci - 3.
Link do tematu postaci:bzium!
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Kuroi próbuje myśleć #3

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kuroi Kuma

Hmmm może źle to ująłem. Nie wykrywa jako tako zagrożenie, ale powiadamia, gdy użytkownik odczuwa ból, szybciej pracujące serce itd. Dzieje się to PO fakcie, a nie przed.
sytuacja w praktyce: walka 2v2. nagle 1 osoba zostaje ranna - odczuwa ból -> pieczęć się aktywuje a w jaki sposób czy to przez dźwięk, czy to przez fajerwerki to akurat nie wiem czy jest ogromne znaczenie :D wybrałem ciepło i dyskomfort bo jest skryte i wydaje się łatwo odróżnić w walce.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Dodałbym w wymaganiach posiadanie specjalnego przedmiotu, bo dziwnie by było jakby miecz zaczął się świecić. Kryształowa kula, czy coś i przechodzi. Oprócz tego nie widzę niczego, co by mi przeszkadzało.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Ale on naklada na ciało lub przedmiot który pieczęć zmieści. Jaka kula, Sekki, jaka Kula...
0 x
Sekki

Nakłada na pieczęć, następnie na ciało. Jeśli otrzyma mocne obrażenia, to pieczęć zmienia kolor. Tak to przynajmniej zrozumiałem.
Niech da na ten przedmiot.
0 x
Kuroi Kuma

Pieczęć sama w sobie (powiedzmy nazwa techniki) pojawia się na przedmiocie lub osobie.
Jeżeli osoba, która nakładała znak otrzyma jakieś obrażenia bądź cokolwiek innego, to pieczęć się aktywuje.
Podobnie jest w alternatywnym. Ktoś nakłada dajmy na to pieczęć na mnie -> ten ktoś jest ranny -> pieczęć zaczyna mnie kłuć w klatkę.
To nie przedmiot sam w sobie zaczyna się świecić/nagrzewać/kłuć, ale pieczęć.
0 x
Sekki

W takim razie, źle to zrozumiałem.
Akcept z miejsca. .-.
0 x
Kaien

No widzisz. Akcept też.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ranga C i akcept
0 x
Kaien

Na moje C to za dużo.
0 x
Kuroi Kuma

Na moje też - na C widnieją techniki, które pieczętują duże ilości wody, tworzą niezniszczalną barierę, no i tworzą wybuch ._. a tu potencjał bojowy jest żaden. Zwykłe zastąpienie krzyku impulsem, który ma powiadomić drugą osobę
0 x
Sekki

C to za dużo, nawet jak na takie coś. ;)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

D i Styks
0 x
Kaien

D i akcept.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości