Kyojin no Jutsu

Moderator: Souei

Kamiru

Re: Kamereon no Jutsu - Wszyscy umrzemy na raka.

Post autor: Kamiru »

Ja też śmiem się nie zgodzić, bo tego jutsu w takiej formie nie przepuszczę. Co innego wysuwanie swoich kości, modyfikowanie ich etc. Co innego wydłużenie/skrócenie kości.

Taki przykład: Jak przypniesz komuś nogi i ręce na ławie tortur i będziesz ciągną w różne strony... Co się stanie ze skórą? Mięśnie? Żyły?

Akichimi - przemiana kalorii w chakrę.
Techniki włosów - chakra działa najpewniej jako czynnik przyspieszający ich wzrost, utwardza je tak samo jak Kaguya swoje kości. Jak? Dzięki chakrze.
Jugo - chakra natury modyfkuje część ciała, albo i całe, pierwowzór przeklętej pieczęci która również pozwala na dodatkowe kończyny itp.
etc. etc. Ale nie o to chodzi.

Możesz zmienić swój szkielet, nie przeczę. Praktycznie jak chcesz. Ale reszta ciała się do tego nie dostosuje. Zmniejszysz klatkę piersiową, zgnieciesz płuca i serce. Powiększysz? Rozerwiesz mięśnie/ścięgna etc. Jak połączysz to ze znajomością Iryo rangi A/S (bo od A przeszczepy, a to już wyższa szkoła jazdy).

Yoshi - nie wiem o jakie iryo chodzi chyba. A jeśli nie ma go na forum to ktoś może opracować jako własne.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

To w takim razie słucham propozycji do jakich wymiarów pozwala mi to na zmiane wysokości itd. zwłaszcza, że Arafinwe jest adminem technicznym, a nim wrzuciłem to jutsu rozmawiałem z nim na GG - Stwierdził, że byłoby ono możliwe.
Skoro nie zgadzasz się tak, to powiedz mi do ilu cm w dól i w góre, ile cm wydłuzenia rąk i nóg się zgadzasz bym się wziął nie rozerwał.

A takieo Iryo nie ma. Nawet nie wiem, jak ono sie nazywa/na czy polega, bo mówiąc szczerze pierwsze słysze. Co nie zmienia faktu, że ono zmienia wyglad, a ja tylko kształt czaszki - Włosy, oczy itd wszystko zostaje 'moje'.
0 x
Kamiru

Pół metra maks w górę/dół. Z iryo mogłoby być o wiele więcej ~
0 x
Kaien

0,7-0,8 metra. Bym ze swoich 2 metrów z groszami mógł dorosnąć do trzech albo zmaleć do metra pięćdziesiąt. Mógłbym także dodać że każda ranga Iryo daje mi dodatkowe 0,1m? To by dało... 3,5/1 metrów na A iryo. Coś w ten deseń by mi mocno odpowiadało.

Ano i prosze byście jednak zastanowili się nad tą modulacją koścca twarzy. I koszty zaproponowali.
0 x
Teien

Post autor: Teien »

Nie może jako własnego. Moje WT było cofnięte, tak samo jedna z technik Kaiena.

A co do techniki, nawet jeśli chcesz to podpiąć pod WT, to jak dla mnie powinieneś wiedzieć jaki ma układ kostny dana osoba na twarzy. Widzisz jej twarz tak? No ale żeby dobrze uformować wszystko to musiałbyś chyba patrzeć na daną postać cały czas jak na zdjęcie by dobrze modelować kośćmi, a jeśli nie to raczej zmacać lub nie wiem co.
0 x
Kaien

Fakt, ale nie pamiętam czy ta technika była z main arców czy z filler arców. Jeśli filler to na dwoje babka wróżyła. Def raz mówi, że nie chce fillerów i niech idą jako WT, a drugim razem 'To technika z anime, niech idzie do brakujacych'.
Jakbyś mógł rzucić technike o której mowa, to byśmy wiedzieli. I najwyzej rzucili ją do brak.

Co do tej techniki zmiany twarzy: No to może tak: Proces zmiany twarzy trwa kilka minut podczas których musze cały czas patrzeć na twarz danej osoby i dotykać jej twarzy obiema dłońmi badając kształt kości w tym czasie ustawiając swoje własne tak.

Lepiej?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Gdzie twarz, gdzie mózg. Srsly. Ok. To zmiana - Szczęki, nosa, kości policzkowych i łuków brwiowych? :D Kształt czaszki pozostaje.
Co nie zmienia faktu, ze próbuje dostrzec logike wedle której mialbym sobie zrobić krzywde w mózg w ten sposób ale to właśnie szukanie tej logiki jest największym zagrożeniem dla mózgu haha xD

Żarty żartami. Ciężko raczej połamać Kaguye gdy jego kości są jak stal już na C, a potem tylko twardnieją, ale niech ci będzie. Że obrażenia kości są większe gdy jestem większy i mniejsze gdy mniejszy.

CO nie zmienia faktu, że nadal obstaje przy 0,8, a nie 0,5. Dla spokoju ducha i kosmetyczności, nie odpuszcze tych 30 cm :P A co sądzisz o dodatkowym wzroście wraz z rangami Iryo?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Obrazek
Nazwa Jutsu: Kamereon no Jutsu
Dziedzina: Kaguya - klanowe.
Ranga Jutsu: A
Typ Jutsu: Pomocnicze
Zasięg Jutsu: Na ciało.
Koszt chakry: E - 99%| D - 95%| C - 93%| B - 90%| A - 85%| S - 80%| S+ - 75% Za zmiane twarzy: E: 20% | D: 16% | C: 12% | B: 10% | A: 5% | S: 3% | S+: 2%
Opis: Jutsu posiadające dwie wersje lub jak kto woli - dwa zastosowania. Pierwszym z nich jest bolesny proces trwający około dwunastu godzin. Użytkownik poprzez nasycanie czakrą swoich kości moduluje je wewnątrz swojego organizmu, zmieniając ich kształt, grubość, kształt i tak dalej. Może w ten sposób zwiększyć swoją wysokość, zmniejszyć swoją wysokość. Może wydłużyć swoje ręce lub nogi oddzielnie, wszystko co przyjdzie mu do głowy. Może stać się kilkumetrowym gigantem, a może stać się karłem. Możliwości ofensywne czy defensywne z samego jutsu nie płyną żadne, oprócz 'oczywistych' możliwych do wykorzystania w walce nowym ciałem - Większy zasięg lub większa możliwośc uniku ciosu. Jest to proces powolny i bolesny. Najlepiej, by użytkownik miał 'troche ciała na zapas' gdyż po wydłużeniu swoich nóg i korpusu musi skądś tą mase która się rozłoży na nowe ciało wziąć.
Drugim zastosowaniem tego jutsu jest opcja bardziej inflitracyjna tudzież szpiegowska, zalezy od punktu widzenia. Kaguya jej używający przykłada dłoń do twarzy celu i 'czuje jej kości', aktywnie zmieniając położenie swoich własnych. Można zmienić tylko swoją twarz, na wzór twarzy osoby której kościec kopiujemy. Oczy, karnacja, włosy i tak dalej pozostają bez zmian.
Możliwości jutsu rosną wraz z rozwojem kolejnych rang Iryojutsu
Uwagi:
-Nie posiadając Iryojutsu można zwiększyć swoją wysokość o 50 centymetrów.
-Nie posiadając Iryojutsu można zmniejszyć swoją wysokość o 50 centymetrów.
-Możliwość zmiany wzrostu zwiększa się w raz z Iryo kolejno:
  • D - 2,70/1,70 m
  • C - 2,85/1,55 m
  • B - 3,00/1,40 m
  • A - 3,15/1,25 m
  • S - 3,30/1,10 m
-Ręce oraz nogi można wydłużyć (bez zmiany długości ciała) o 15 cm.
-Możliwości te rosną wraz z każdym poziomem Iryojutsu o 5 cm (W przypadku kończyń) i o 15 cm. (W przypadku ciała.)
-Możliwa jest zmiana: Kształtu szczęki, kości policzkowych, nosa i łuków brwiowych. Nie można zmienić szerokości czy kształtu czaszki.
-Z powyższego punktu wynika, że można podszyć się pod każdego ale nie w każdym przypadku będzie to perfekcyjne odwzorowanie.
-Proces zmiany kształtu ciała trwa 12 godzin.
-Proces zmiany kształtu twarzy trwa 5 minut.
-Przez cały czas podczas zmiany twarzy użytkownik musi dotykać dłońmi twarz celu, sondując jego kości palcami oraz patrzeć na jego twarz.

Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=508

Nowa wersja zapraszam do oceny kappa
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Do takiej wartośći lel, nie do 5 metrów. To co jest podane to jest 'maks co mozna osiagnac' fajnie, ze szpiegowska to C, a to to A. to moze, z racji ze to jedna technika - poiedzy nimi bedzie ranga B tak jak sie zgodzil i zaproponowal mi wczesniej moderator? 0,7 bez iryo, tanio skory nie sprzedam kappa
0 x
Kamiru

Za Arafką. ~
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Tak, jak sie tak rozciągam to kości są dłuższe i jestem podatniejszy na ciosy. Logiczne.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości