Knajpka Kitsurai

Awatar użytkownika
Anzou
Wiek postaci: 19
Ranga: Akoraito
Widoczny ekwipunek: - odznaka Ninja, zawieszona na szyi
- Kabura na lewym i prawym udzie
- plecak
- blaszane rękawiczki
- opaski na dwóch przedramionach
- kamizelka Shinobi pod płaszczem

Re: Knajpka Kitsurai

Post autor: Anzou »

Wszystko zmierzało w dobrym kierunku, mężczyźni się uspokoili i zaczęli zachowywać normalnie. Jakby dotarło do nich, że nerwy do niczego nie prowadzą. Chłopak uśmiechnął się pod nosem i nagle pojawiła się straż. Podejrzany wtedy zerwał się i spróbował uciec. Wtedy nagle Anzou zrozumiał, że może faktycznie ma coś na sumieniu. Jak nie kradzież, to coś innego. Szkoda gadać. Trzeba złożyć wyjaśnienia i rozejść się w swoją stronę.
-Jasne, opowiem wszystko od początku. Cała akcja rozpoczęła się w knajpce Kitsurai. Jadłem, gdy nagle usłyszałem krzyk tego o to człowieka. Palcem wskazał mężczyznę, który uciekł i nazwał go złodziejem. Automatycznie ruszyłem w pościg i go dogoniłem, zatrzymałem. Następnie próbowałem to wyjaśnić i z tego, co ustaliłem, ten Pan podejrzewa złodzieja o kradzież rodzinnego posągu na podstawie tego, że kręcił się przy jego rzeczach. Tyle wiem. Dla mnie to trochę za mało, by wyciągać takie wnioski. Resztę historii już Państwo znacie. Czy to wszystko?
Zapytał Kaminari i był gotowy udzielić jeszcze wszelkich wyjaśnien. Jeżeli go nikt nie zatrzyma, to wróci do karczmy...
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach
Multikonta: Daisuke

Post autor: Kisuke »

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

Młody Kaminari po wykonaniu zadania pożegnał się ze Strażą i ruszył w kierunku knajpy. Jego posiłek zapewne nie jest już tak smaczny jak początkowo, ale ma ochotę dopić swoją zieloną herbatkę, nawet jeżeli jest już zimna. Uwielbia ten smak, który przeszywa jego kubki smakowe, uspokaja go, a trzeba przyznać, cały pościg delikatnie go zestresował. Mężczyźni byli rośli i gdyby doszło do konfrontacji fizycznej i eskalacji konfliktu mógłby być problem. Anzou powrócił do knajpy, zapłacił za jedzenie i poprosił o jeszcze jedną filiżankę przepysznego naparu. Usiadł, patrzył na ludzi, którzy jak nigdy nic powrócili do swoich czynności i zajęli się swoim życiem, całe zajście puścili w niepamięć, wyparli się go, jedli, pili...
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

Anzou popijał sobie herbatkę, delektował się nią i rozluźnił swoje mięśnie. Potrzebował tego spokoju, stabilizacji. Nie był zmęczony, jednak taki odpoczynek psychiczny i fizyczny dobrze mu zrobi. Odkąd wyruszył poza swój dom rodzinny cały czas wykonywał różnego rodzaju zlecenia, niektóre nawet sprawiły, że był w dużych opałach. Z tyłu głowy cały czas pozostaje walka w trakcie festiwalu i jego rosły przeciwnik. Gdyby nie czerwonowłosa mogło być krucho. Na szczęście udało się uniknąć konsekwencji zlekceważenia przeciwnika. To był pierwszy i ostatni raz, gdy Kaminari tak postąpił. Do chłopaka przysiadł się jeden człowiek, Anzou nie miał z tym problemu, przejechał go wzrokiem i ze spokojem czekał na rozwój sytuacji. Fakt, ze złodziejem udało się załatwić to bez rozlewu krwi i bez większego problemu. Mimo to, Anzou postrzega świat jeszcze nieco inaczej niż pozostali ludzie, każdego darzy zbyt dużym zaufaniem, stara się być obiektywny do końca, czuł nawet, że to nie jest złodziej, a prawda była zgoła inna...
-Nic specjalnego. Zrobiłem to, co trzeba. Moja reakcja była automatyczna, nie zastanawiałem się nad tym. Straż się nim zajęła, poniesie odpowiedzialność za swoje czyny. Jeden szkodnik w Raigeki mniej.
Powiedział Kaminari spokojnym głosem patrząc prosto w oczy swojego rozmówcy. Na koniec uśmiechnął się, ponieważ był zadowolony z tego, że jego dom rodzinny stał się lepszym miejscem, właśnie dzięki niemu. Po skończeniu wypowiedzi wziął łyk herbaty i dalej patrzył się na syna właściciela karczmy. Chłopak jest skromny, nie uważa, że zrobił coś wybitnego, to był jego obowiązek jako Shinobi. Po prostu.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

*A więc nie ma ludzi bezinteresownych. Syn właściciela tylko potwierdza regułę. Gdy ktoś do Ciebie przychodzi i jest miły, to zazwyczaj coś chce. Czy Shinobi ma napisane na czole ,,POMOGĘ CI"?! Chyba niektórzy tak nas postrzegają. Nie zmienia to faktu, że nie mam nic do roboty, więc... ah.*
Anzou miał w głowie burzę myśli. Słuchał swojego rozmówcy, dał mu dokończyć swój wywód. Anzou złożył ręce na swoim brzuchu, wyprostował się i uśmiechnął pod nosem. Pewnie czeka go kolejne zadanie. Ciekawe co tym razem przyjdzie mu robić i z jakiego rodzaju wyzwaniem mierzyć. Nie miał obawy, ma wybór, więc jeżeli uzna, że zlecenie jest nieciekawe lub po prostu zbyt trudne - odpuści. Nie ma po co się pchać w miejsce, gdzie z góry jest się skazanym na porażkę, niepowodzenie. Takiej ujmy na honorze Kaminari mieć nie może.
-Są tacy ludzie jak ja, bez wątpienia. To był tylko złodziej. Nikt nie zastanawia się nad tym, dlaczego kradł. Fakt, to czyn karalny, jednak każdy ma ku temu jakieś podstawy. Może ma dziecko, a to jedyny sposób, by je wyżywić? Każdy medal ma dwie strony. A więc prośba, tak? W zasadzie, herbata mi się już kończy, a ja nie mam żadnych konkretnych planów. W jaki sposób mógłbym Ci pomóc?
Anzou powiedział to spokojnym głosem, bez emocji. Oparł się o siedzenie i czekał na odpowiedź. Co do złodzieja i jego powodów do kradzieży nie miał zamiaru dłużej dyskutować. Ludzie często postrzegają wszystko w bardzo prosty sposób, widzą tylko wierzchołek góry, otoczkę, a środek, to, co jest poniżej jest dla nich nieistotne. Bez wątpienia, kradzież to czyn, który zasługuje na potępienie, jednak okoliczności często mogą być łagodzące. Sam syn właściciela wydawał się wstydzić, był taki wycofany, ciekawe dlaczego. Może fakt proszenia kogoś o przysługę wprawia go w zakłopotanie? A może jest to wstydliwa sprawa, którą sam nie chce się zajmować? Wszystko za chwilę się wyjaśni.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

*O proszę, kochaś mi się trafił. Jak to ładnie określił, ma spotkanie z DAMĄ. Ciekawe, co to za szczęściara. Chyba jednak nic nie stoi na przeszkodzie, bym tutaj został i popilnował porządku.*
Anzou przejechał wzrokiem mężczyznę, łyknął herbaty, wziął głęboki wdech i był gotowy wydusić z siebie kilka słów. Raczej zostaną odebrane pozytywnie przez rozmówcę.
-W sumie, nie mam nic specjalnego do roboty. Lubię to miejsce, jest wspaniałe, a mięso, które tutaj serwujecie jest obłędne. Jeżeli moje zadanie ogranicza się do pilnowania porządku, by nikt nikomu nie rozwalił tutaj głowy, to raczej nie mam z tym problemu, mogę zostać. Tylko poproszę o większą ilość herbaty. Rozumiem, że konflikty rozwiązujemy tutaj bez rozlewu krwi i zbędnej demonstracji siły? Nie chcę łamać waszych zasad, pewne standardy obowiązują, mogę się do nich dostosować. Czy jest coś, co powinienem wiedzieć na temat sposobu, w jaki mam pilnować knajpki? Chyba, że nie masz czasu, żeby mi to wyjaśnić, to zapytam osobę, która stoi za barem.
Anzou uśmiechnął się szeroko. Miał okazję spędzić czas w miejscu, w którym uwielbia przebywać, do tego zarobić. Połączenie idealne. Oby udało się bez głupich walk. Wiadomo, alkohol i człowiek to wybuchowa mieszanka. Chłopak nie chce się użerać z ludźmi, którzy nie postrzegają świata w sposób trzeźwy, reagują impulsywnie. Jeden pijany awanturnik generuje całą lawinę, którą ciężko potem zatrzymać. Anzou dysponuje pewnymi środkami, które mu to umożliwiają, ale nie chce ich prezentować publicznie, zwłaszcza tutaj, w swoim domu, gdzie walczy o swoją reputację i konsekwentnie z dnia na dzień buduje swoją pozycję. Nawet teraz, przecież pomoc lokalnej knajpce może zaprocentować w przyszłości. Karczmarz zawsze wie wszystko, a gdy będzie potrzeba, powinien się odwdzięczyć.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

Anzou uważnie słuchał tego, co ma do powiedzenia syn właściciela lokalu. To było ważne, każdy szczegół zadania jest istotny, a chłopak gdy wchodzi w coś, to stara się robić to na sto procent. Nawet, jeśli nie sprawia mu to przyjemności, to jego profesjonalne podejście do wykonywanych obowiązków powodowało, że robi wszystko najlepiej jak potrafi. Dbanie o porządek na sali. Dosłownie i w przenośni. Wychodzi na to, że w spokoju nie popije sobie herbatki i nie poobserwuje codziennego życia mieszkańców jego rodzinnych stron. Trudno.
-Zamiatanie to nie problem, zadanie to zadanie. To co, mam poustawiać stoliki? W trakcie zabierać puste naczynia, coś jak kelner? Chcę dobrze zrozumieć to, co będzie należało do moich obowiązków. Umyć podłogę? Powiedz też, gdzie są odpowiednie środki, którymi mogę to zrobić.
Anzou miał kilka pytań, ale raczej wszystko za chwilę się wyjaśni. Nie miał ochoty tracić czasu na głupoty, wolał zrobić to, co do niego należy i potem skupić się na obserwowaniu otoczenia i dbaniu o spokój w knajpie. Jak będzie trzeba komuś przyłożyć, to pewnie to zrobi. Misje nauczyły go też tego, że widok rażonego człowieka przez prąd jest... PRZYJEMNY. Może to głupie, ale coś w tym jest.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

*Co za gość. A żeby ta jego dama go olała tak samo jak on mnie. Karma wraca, synu karczmarza. Jeszcze się spotkamy. Miałem o Tobie inne zdanie, szkoda.*
Anzou się delikatnie mówiąc zdziwił tym, co się stało. Nie miał pojęcia, dlaczego tak szybko i bez słowa się zmył, ale to już jego sprawa. Jeżeli faktycznie się spieszył, to mógł chociaż nie udawać i nie stwarzać takich pozorów. Kaminari wziął kartkę w dłoń, zapoznał się z listą zadań, które zostały mu postawione. Teoretycznie, nie było to nic skomplikowanego, ani nic, co wykraczałoby poza jego możliwości. Chłopak postanowił zabrać się od sprzątnięcia stolików i zabrania z nich zbędnych rzeczy. Anzou po prostu brał je w swoje dłonie w taki sposób, aby ich nie zbić i niósł je w miejsce, które wskaże mu właściciel dobytku. Kaminari nie spieszy się, o ile nie dostanie takiej reprymendy ze strony szefa. W końcu nie wie, jakim czasem dysponuje. Po odstawieniu wszystkich zbędnych naczyń na miejscu Kaminari zabrał się za przetarcie stolików. Również o środki czystości zapytał Karczmarza i starannym, powolnym ruchem przecierał powierzchnię stolika. Gdy widział jakieś okruszki na samym blacie zbierał go na dłoń, nie chciał, aby upadł na sprzątniętą podłogę, w ten sposób dołożyłby sobie tylko roboty, której nienawidzi. Zmiatanie jest okropne i nudne. Kaminari przemieszczał się ze szmatką od stolika do stolika do momentu, aż każdy z nich dosłownie będzie błyszczeć. Ustawienie stolików w rząd nie powinno być problemem, Anzou brał stolik i przenosił go w miejsce, by utworzyć rząd stolików takiej ilości, jak napisał syn właściciela na kartce. Sam chłopak stara się wykonywać swoje obowiązki sumiennie. To co myśli to jedno, jednak to co robi to drugie. Takie życie Shinobi...
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
- plecak
- blaszane rękawiczki

Anzou krok po kroku zbliżał się do wykonania swojego zadania. Był świadomy tego, że naczynia prędzej czy później będzie musiał zmywać, nie przejmował się tym, praca jak praca, żadna nie hańbi. Zapomniał też o tym, co zrobił ten człowiek. Nie warto było zaprzątać sobie tym głowy, postąpił jak postąpił, jego sprawa jakim jest osobnikiem i co sobą reprezentuje. Czasami wystarczy dosłownie sekunda, by zmienić swój pogląd na daną osobę. Nawet sprawa ze złodziejem to potwierdzała. Po ustawieniu stolików chłopak stanął przed stosem brudnych talerzy, kubków, sztućców i zabrał się za zmywanie. Konsekwentnie szorował i starał się pozbyć brudu. Jeżeli na naczyniach były jakieś resztki, Anzou je wyrzucał do kosza. Każde umyte naczynie lądowało na stosiku obok, zapewne potem je będzie trzeba ułożyć czy to na stolikach, czy gdzieś w szafkach. Kaminari jednak najpierw skupił się na dokładnym zmywaniem, nie chciał zostawić żadnego brudu, wszystko musiało lśnić!
*Skończę robotę i pójdę do domu. Niestety, chyba pora odpocząć i nieco potrenować. Pieniądze są ważne, ale mam ich już odpowiednią sumkę, której nawet nie mam na co wydawać. Ciekawe co z tym konwojem z medykamentami, z chęcią wezmę udział w wyjaśnianiu tej sprawy, pomogę i zrobię co w mojej mocy, by zasłużyć się dla Raigeki, dla swojego klanu. Wszystko ku chwale Kaminari!*
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Raigeki (Osada Rodu Kaminari)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości