Kujaku Haruka
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 17#p224917
autor: Kujaku Haruka » 1 wrz 2025, o 17:11
Zlecenie specjalne - "Misja rangi D - Złapać złodzieja
3/7
Jigen
- Młody, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili... - uśmiechnął się twój towarzysz, aż uderzając z entuzjazmem pięścią w otwartą dłoń, a następnie klepiąc cię w ramię. - To jest doskonały pomysł. Zwłaszcza teraz przecież biurokracja wzrosła tak, że ktoś na pewno będzie mieć taką listę i będzie można ją skorelować z tym, kto został okradziony i kto jeszcze jest potencjalną ofiarą. Mamy szansę typa zaskoczyć! Albo typów, ale raczej nie przewijała się informacja na temat innego rysopisu. -
Na pytanie o plan działania machnął ręką i pokręcił głową.
- Nie, na razie rzucam po prostu owsianką w ścianę i patrzę, gdzie się przylepi. Jak zrobi się za bardzo... politycznie, to pogadamy z Hiromi co chce z tym dalej robić. Ale na moje - powinniśmy to zbadać, tak czy inaczej. I jakbym wiedział, że będziesz mieć takie dobre pomysły, to bym poprosił Hiromi, żeby wcześniej cię tutaj ściągnęła. A teraz zróbmy może tak - ty idź do biura rachunkowe po tę listę i wróć tutaj, żeby ją porównać. Ja się przelecę za to na inne posterunki i przejrzę ich raporty, zobaczę czy znaleźli te dziury po Dotonie w ziemi. I czy były jeszcze jakieś wzmianki o tej małpie. -
Wyglądało na to, że Jito - nawet jeśli sam zgłosił się i wymyślił to śledztwo - traktował cię jako równego partnera w całej sprawie i nie zamierzał odbierać ci ani kropli zaangażowania, jak i potencjalnej sławy wynikającej z rozwiązania jej. O ile oczywiście uda wam się złapać złodzieja.
[Z/T]
- Jito -
- Hiromi - dowódczyni posterunku -
- Muraito - strażnik, bez zdolności chakrowych -
0 x
Jigen
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=226291#p226291
Jigen wrócił w poprzednio umówione miejsce. Rozglądał się jednak nigdzie nie wypatrzył swojego partnera w śledztwie. Usiadł zatem i wyciągnął notes aby przeczytać pozycje które podyktowała mu urzędniczka. Kilka z nich kojarzył, kilka nawet kiedyś sam odwiedził z rodzicami. Tych z górnej półki raczej nie znał bo nie stać go na towary z tej wyższej półki. Był natomiast mocno zdeterminowany by pewnego dnia stać się jednym z tych nieco bardziej rozpoznawalnych mieszkańców Kinkotsu. Póki co mocno pomagało mu jego rodowe nazwisko.
- O jesteś. Super. - powiedział widząc Jito. Wysłuchał co chłopak miał do powiedzenia.
- Ok rozłóż mapę proszę. Ja zacznę Ci podawać adresy. Pewnie część z nich będzie już okradziona. Nie ma ich dużo ale wpłaty były wysokie. Oznaczaj... - powiedział po czym zanurzył nos w swoim notesie i zaczął podawać adresy. Obserwował jak kolega uważnie odszukuje odpowiednie ulice na mapie i oznacza je.
- Może jak adres był już okradziony to oznaczmy inaczej jakoś, żeby się wyróżniało. - dodał na koniec po czym kontynuował wyczytywanie nazwisk i adresów. Wierzył że wspólnymi siłami uda im się popchnąć to śledztwo do przodu. Może nawet zaimponują tym Hiromi.
0 x
Kujaku Haruka
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
autor: Kujaku Haruka » 4 wrz 2025, o 20:36
7/7
Jigen
- Pewnie, już biorę. Zgarnąłem też od młodszego brata trochę kolorowych kamieni, których używają do jakiejś swojej przekombinowanej wersji go... Mam wrażenie, że zamiast normalnej rozmowy o oddechach to słyszałem coś w rodzaju "to ja go tnę" i "zamieniam się w sowoniedźwiedzia". No nieważne. W każdym razie, łatwiej będzie wszystko sobie zaznaczyć. - stwierdził Jito, rozkładając ponownie mapę, obok kładąc spory pojemniczek z pomalowanymi na różne kolory kamieniami do go. Co ciekawe, widziałeś na nich też jakieś dodatkowe znaki, z czego rozpoznałeś trzy - "kappa", "wilk", "Bandyta", każdy na innym kamieniu. Wasza uwaga szybko jednak przeskoczyła na to, co ważniejsze - czyli oznaczenie miejsc, które wpłaciły najwięcej w ostatnim czasie.
- Dobra, to te czerwone... o, nawet jest na nich napisane "bandyta"... niech oznaczają te, które okradziono. A te zielone... krokodyle... będą tymi, które jeszcze nie zostały zaatakowane. Dołożę też resztę czerwonych, okradzionych, o których słyszałem od kumpli i potwierdziłem na ich posterunkach. - stwierdził Jito, kiedy szliście krok po kroku po twojej liście, zaznaczając kolejne sklepy i ulice. Po chwili wszystko było gotowe. Niestety, mapa była teraz niemal równą mieszaniną zielonych i czerwonych punktów. Raptem cztery sklepy z listy darczyńców, którą ty uzyskałeś, były okradzione wcześniej, co nie zawężało reszty poszukiwań. Niemniej, obserwując mapę, dostrzegłeś dwie bardziej "zielone" plamy - takie miejsca w mieście, gdzie nie było jeszcze żadnej kradzieży w pobliżu.
Dzielnica ogrodów, osadzona najbliżej oazy w środku miasta. Oraz dzielnica przemysłowa, gdzie znajdowało się wiele garbarni i innych zakładów, które choć przynosiły wiele dochodów, to nie zachęcały do mieszkania w pobliżu.
- Jito -
- Urzędniczka -
0 x
Jigen
Bacznie obserwował i weryfikował ze swoimi notatkami to co robił Jito z figurkami. Nie chciał popełnić błędu bowiem mogło ich to kosztować sowite cięgi od Hiromi. Tego zdecydowanie chcieli uniknąć.
- Dobra. Ewidentnie mamy tutaj dwa miejsca gdzie złodzieja jeszcze nie było. Pewnie tam gdzie dokonano kradzieży przez jakiś czas się nie pojawi bowiem po zgłoszeniu włamania pewnie zwiększono patrole w okolicy. Możnaby więc się skupić na tych dwóch miejscach. - tu wskazał dwa rejony, w których przeważał zielony kolor figurek.
- Tylko że my jesteśmy tylko we dwóch. Należałoby opracować plan. - zaczął po czym zamyślił się na chwilę. Musieli jakoś przygotować bogaczy z tych sklepów na ewentualne przybycie złodzieja.
- A może tak... Dyskretnie poinformujemy tych handlarzy, że może dojść do kradzieży. Niech przez najbliższe dni wynajmą jakiegoś pachołka, dzieci, pracowników nie wiem... Wynajęcie nastolatka do pilnowania sklepu to nie jest duży wydatek dla nich. Żeby taka osoba po zamknięciu była w sklepie gdzieś schowana czy na zapleczu. Muszą też mieć coś co pozwoli podnieść alarm. Jakiś rodzaj dzwonka, gongu, mogą nawet łychą w garnki nawalać. Tak żebyśmy my usłyszeli na ulicy. - zaczął wymyślać plan na poczekaniu. Nie wiedział za bardzo jakimi środkami dysponują a jeśli strażnicy byli skorumpowani to z nimi też trzeba było uważać.
- My jako straż musimy być obecni w tych rejonach ale niezauważalni. Przebrani za bezdomnych czy biedaków albo dobrze ukryci. Chyba potrzebna nam będzie pomoc twoich kolegów ale wiesz... Tych zaufanych. - wskazał na Jito i zaakcentował słowo "zaufanych". Jeżeli teoria o skorumpowanych strażnikach była prawdziwa to musieli bardzo uważać i działać dyskretnie.
- Reszta potoczy się sama. Chyba że masz inny plan? Może prześpijmy się z tym i ja też podpytam rodziców co sądzą. Jestem otwarty na propozycje. - powiedział Jigen ponownie pochylając się nad mapą. Chciał złapać tego złodzieja ale sam jeszcze nie posiadał tyle doświadczenia i umiejętności by się na to porywać.
0 x
Kujaku Haruka
autor: Kujaku Haruka » 5 wrz 2025, o 12:44
8/7
Jigen
- O, faktycznie, masz rację. Dwa rejony, gdzie jeszcze nie zgłoszono podobnych kradzieży... I zgadza się, tu są dwa posterunki, w których rewirze są te lokale. - Jito stwierdził z zadowoleniem, wskazując odpowiednie punkty na mapie. Potem słuchał dalej, zastanawiając się nad twoimi słowami i twoim planem.
- Wiesz co... nie brzmi to źle, ale... nie wiem, czy jest sens tak kombinować. Te sklepy są dość oddalone od siebie, to dwie różne dzielnice. Nawet jeśli przyczaimy się przy jednym, to może się okazać, że okradziony zostanie ten drugi. A dzwonków, gongów czy czegokolwiek nie usłyszymy na taką odległość. - skontrował twoje argumenty, drapiąc się po brodzie. Miał około dwudniowy zarost, którego najwyraźniej nie miał czasu do tej pory ogolić. Potarł skronie, wyraźnie zmęczony, ale starając się wymyślić jakieś rozwiązanie problemu.
- Może... Hmm. Może nie ma co się zastanawiać, tylko pogadać z właścicielami, żeby każdy z nas się schował w jednym z tych sklepów przez parę najbliższych dni. A jak pojawi się złodziej, spróbujemy go złapać. Jeśli byłyby z tym problemy, bo okaże się silniejszym shinobi niż sądziliśmy... możemy go spróbować ściągnąć w okolice posterunku, żeby dostać wsparcie. Nawet jeśli będą tam jacyś strażnicy skorumpowani, to przecież przy reszcie nie będą mogli mu pomóc, bo by się zdradzili tylko. - zaproponował. - Jakby taki plan ci odpowiadał, to pójdę z tym do Hiromi, żeby była świadoma, co chcemy zrobić. Pewnie będzie musiała też uprzedzić dowódców tamtych posterunków, że będziemy działać na ich terenie, żeby nie mieli do nas pretensji. -
- Jito -
- Urzędniczka -
0 x
Jigen
Dokładnie wysłuchał tego co Jito miał do powiedzenia. Co chwila zerkał na mapę aby upewnić się że nie wpadnie na żaden lepszy pomysł. Temat był nieco skomplikowany ale nadal dało się go rozwiązać. Musieli tylko dobrze wszystko zaplanować i wyegzekwować.
- Powiem Ci że trochę się tym stresuję. Mam minimalne doświadczenie i umiejętności walki. - powiedział Jigen wyrażając swoje niepokoje dotyczące ich wspólnego planu działania. Z tego co udało im się zweryfikować to złodziej był ewidentnie ninja bo korzystał z elementu uwolnienia ziemi. Pytanie brzmiało... Co jeszcze za sztuczki chował w rękawie.
- Dobra. Idź do Hiromi. Prześpimy się z tematem. Może nawet ona będzie miała jakiś ciekawy plan. W razie potrzeby wiesz gdzie mnie szukać. Chętnie Ci pomogę. - powiedział prostując się i przeciągając nieco. Od tego pochylania się nad mapą nieco rozbolały go plecy.
- To ja też będę się chyba zbierał. Muszę mamie jeszcze te daktyle kupić. - powiedział bo chyba już nie mieli nic więcej do zrobienia. Chyba że Jito uważał inaczej.
0 x
Kujaku Haruka
autor: Kujaku Haruka » 8 wrz 2025, o 12:33
9/7
Jigen
- Słuchaj, jeśli jakiś przybłęda dał radę puścić się w pogoń za tym złodziejem, to my też damy radę, nie? - zaśmiał się Jito, klepiąc cię pokrzepiająco w ramię. Najwyraźniej nie miał wątpliwości co do swoich, jak i twoich umiejętności bojowych. - Zresztą, co on pokazał do tej pory? Że umie się przemieszczać pod ziemią? To nawet lepiej, bo już wiemy czego się po nim spodziewać, a do tego co najmniej tyle samo ty potrafisz, nie? Zobaczysz, będzie dobrze. Grunt to przyłapać gościa, a jakby rzeczywiście się zrobiło gorąco, to w okolice posterunku zwabić, to wtedy grupie strażników już nie da rady. -
Potem spojrzał ostatni raz na mapę i skinął głową. Zanotował sobie kilka z waszych spostrzeżeń, po czym razem wyszliście z waszej tymczasowej sali obrad - ty kierując się w stronę wyjścia, Jito w stronę gabinetu Hiromi.
- To widzimy się jutro rano, dam znać co szefowa na nasze ustalenia. Swoją drogą, skoro masz iść na targ, to łap! - odezwał się jeszcze, nim całkiem się rozstaliście, wyciągając skądś mieszek z pieniędzmi i rzucając ci go. - Dostaliśmy niewielki budżet na wydatki. Jak złapiemy gościa, to powinna być z tego mała premia! Do jutra! -
Opuściłeś posterunek nieco bogatszy - oraz z poczuciem, że jesteście już bardzo blisko złapania tajemniczego złodzieja.
[MISJA ZAKOŃCZONA SUKCESEM!]
- Jito -
- Urzędniczka -
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości