Szpital

Awatar użytkownika
Nobuo
Wiek postaci: 21
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Avek
Widoczny ekwipunek: Plecak, 2 kabury
Multikonta: Emi, Pączuś

Re: Szpital

Post autor: Nobuo »

0 x
Mowa
KP | PH | Ryo Ichirou & Souei - Bilbioteka
Takashi - Misja S
Kaito - Misja S
Sosuke - Misja A
Gosui - Misja A
Awatar użytkownika
Mumei
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Symetryczne czerwone znaki na policzkach w kształcie ukośnych smug
- Śnieżnobiałe, ostro postrzępione włosy
- Przenikliwe oczy o bursztynowo-czerwonym kolorze
- Zawsze obecny symbol rodu Kōseki - na naszyjniku, zbroi i opasce
GG/Discord: izanagi5697

Post autor: Mumei »

Mumei ruszył spokojnym krokiem wzdłuż utworzonego przez ludzi przejścia, starając się nie przyciągać zbyt wiele uwagi. Skinął lekko głową kilku osobom, które ustępowały mu miejsca, jednak jego spojrzenie co chwilę uciekało w stronę listów schowanych za pasem. Gdy znalazł się już bliżej początku kolejki, zwolnił nieco, jakby chciał upewnić się, że nikt nie obserwuje go zbyt uważnie. Dyskretnym ruchem dłoni wysunął jedną z kopert, zasłaniając ją częściowo ramieniem i ciałem. Udawał przy tym, że poprawia ubranie, by nie wzbudzać podejrzeń. Ostrożnie rozchylił brzeg papieru tylko na tyle, by zerknąć do środka i odnaleźć imię adresat. Liczył, że zaproszenie będzie zawierało wyraźnie wypisane nazwisko, jak to często bywało przy rodzinnych uroczystościach. Jego ruchy były powolne i wyważone, a twarz zachowywała spokojny wyraz, jakby nic szczególnego się nie działo. Dopiero po krótkim spojrzeniu wsunął list z powrotem, wracając do naturalnego tempa kroku, gotów odezwać się przy recepcji.
- Mam tu list do/od... - jeżeli Mumei zauważył imię do kogo jest on kierowany to wypowiada imię tej osoby, jeżeli zaś nie, wtedy mówi od kogo jest ten list.
- A pytałem się baby komu mam zanieść te listy, to nic i tylko że wnuczce, z moim szczęściem akurat trafię na takich ludzi co to nigdy o jej wnuczce nie słyszeli, ale w głębi duszy mam nadzieje że jednak obejdzie się bez problemów.
0 x
Mowa || Myśli
Obrazek
Kasa||PH
Awatar użytkownika
Nobuo

0 x
Mowa
Takashi - Misja S
Kaito - Misja S
Sosuke - Misja A
Gosui - Misja A
Awatar użytkownika
Mumei
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Symetryczne czerwone znaki na policzkach w kształcie ukośnych smug
- Śnieżnobiałe, ostro postrzępione włosy
- Przenikliwe oczy o bursztynowo-czerwonym kolorze
- Zawsze obecny symbol rodu Kōseki - na naszyjniku, zbroi i opasce
GG/Discord: izanagi5697

Post autor: Mumei »

Mumei bez słowa przekazał list, spełniając swoją misję szybciej, niż się spodziewał. Gdy pielęgniarka nagle wykrzyczała imię Emi na cały korytarz, drgnął lekko, zaskoczony gwałtowną reakcją. Przez moment stał jak wbity w podłogę, czując na sobie spojrzenia ludzi z kolejki. Sytuacja była niezręczna, ale ciekawość szybko wzięła górę nad skrępowaniem.
Obserwował Emi uważnie, gdy czytała wiadomość. Na jej twarzy przemknął cień czegoś więcej niż tylko rozbawienia. Kiedy padło słowo adorator, w jej spojrzeniu pojawiło się coś na kształt zawodu, jakby przez sekundę naprawdę liczyła na inny powód tej całej sceny. Mumei uniósł lekko brew. Jeśli była młoda i rzeczywiście całkiem ładna, a była, może los właśnie podsunął mu okazję.
Przez głowę przemknęła mu myśl, by rzucić pół żartem, że w razie czego może zostać tym adoratorem. Jeśli zareaguje chłodno, zawsze da się to obrócić w żart. A jeśli nie, być może właśnie zacznie się coś znacznie ciekawszego. Czasem warto zaryzykować.
- Zawsze mogę zostać tym adoratorem, jeśli tylko masz ochotę wyjść razem na kawę na przykład. - czułem się zawstydzony, ale czułem że warto coś takiego teraz powiedzieć, wiadomo może nic się nie wydarzy, a nawet jak się bym miał z nią spotkać to do niczego nie musi dojść bo może nie być w moim typie, ale takich okazji nie jestem w stanie przepuścić.
Mumei przez krótką chwilę stał jeszcze w miejscu, czekając na jakąkolwiek odpowiedź. Czuł jednak wyraźnie, że czas przecieka mu między palcami, a atmosfera wokół gęstnieje z każdą sekundą. Spojrzenia ludzi nie były już tylko ciekawskie. Były ciężkie, nieprzyjazne, gotowe go pożreć.
Jeśli w oczach dziewczyny pojawiło się choć odrobinę zainteresowania, czekał na znak, na gest, może na słowo, które mogłoby być zaproszeniem do dalszego kontaktu. Może poda jakiś namiar, może rzuci coś więcej niż zdawkowe spojrzenie. Jeśli jednak nic takiego się nie wydarzyło, działał bez wahania.
Błyskawicznie pochwycił ołówek leżący przy recepcji, a jeśli nie tam, to cokolwiek, czym dało się pisać. Był szybszy i zwinniejszy niż większość obecnych, więc nim ktokolwiek zdążył zareagować, skreślił kilka słów na przypadkowej kartce, a w ostateczności nawet na kopercie z zaproszeniem. Krótki znak, coś wystarczającego go jej.
Potem nie oglądał się za siebie. W jednym płynnym ruchu odwrócił się i sprintem opuścił budynek, kierując się do następnej lokacji, sklepu z wyposażeniem, jakby to była kolejna misja na mapie.
0 x
Mowa || Myśli
Obrazek
Kasa||PH
Awatar użytkownika
Nobuo

0 x
Mowa
Takashi - Misja S
Kaito - Misja S
Sosuke - Misja A
Gosui - Misja A
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seiyama (Osada Rodu Kōseki)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość