Wioska Dogakure

Shigashi no Kibu jest krajem kupieckim na północ od Samotnych Wydm. Południowa granica kraju styka się z Sabishi i Atsui, zaś północna - z Soso i Kyuzo. Na zachodzie graniczy z Głębokimi Odnogami, a na wschodzie z krainą Yusetsu. Choć krajem w teorii zarządza gildia kupiecka, tak naprawdę główną władzę w Shigashi no Kibu stanowią trzy rodziny Yakuzy. A co najciekawsze, pomimo sporów zarządzają państwem w bardzo sprawny i względnie sprawiedliwy sposób, dzięki czemu Shigashi mogło się bardzo sprawnie rozwinąć.
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Re: Wioska Dogakure

Post autor: Akashi »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: - zielone włosy i oczy
- średniego wzrostu, opalona
- odkryty brzuch i przepaska na twarzy
Widoczny ekwipunek: Kabura, gurda, zwoje przy pasie.
Multikonta: Miwako

Post autor: Suzu »

Słuchając reakcji klona, Suzka nie mogła powstrzymać groźnej miny. Zazwyczaj uważała, że pozbawieni zdolności władania chakrą ludzie powinni być traktowani ulgowo, jak słabsi bracia. Nie chciała robić im krzywdy i chętnie pomagała w rozwiązywaniu ich problemów. Ta wioska była jednak najgorszym miejscem, w jakie do tej pory udało jej się trafić, aż zatęskniła do pustyni. Kontynent po pierwszych zachwytach stopniowo prezentował się gorzej i gorzej, a ludzie zdawali się kompletnie zepsuci. Po prostu przykro patrzeć.
I w tym miejscu mieli wyrastać Miu i Liu? Albo tutejsi mieszkańcy przejrzą na oczy, albo trzeba zabrać stąd chłopców razem z ich matką. Innej opcji nie było. Ta sprawa jednak na razie musiała poczekać, jeden problem w jednej chwili.
- Myślałam, czy nie wybrać się przed świtem do ich chatki, ale skoro tak wygląda sytuacja, dotrzymamy słowa i pojawimy się na polanie - czy jej się wydawało, czy Satori próbował mieć w tym wszystkim decydujące słowo? - Została nam do ustalenia ostatnia rzecz: czy osada została oszukana przez tych czterech tak samo jak my. Bo istnieje szansa, że oni kłamali w ten sposób każdemu, byle się wybielić i jeszcze zachęcić innych do zemsty. Ścierwa. Wrzuciłabym takich do dołu ze skorpionami - oznajmiła gniewnie i obróciła się na pięcie, by podążyć wraz z chłopcami do ich domostwa.
Tam humor poprawił się jej dzięki kolacji, która wyglądała wspaniale i równie świetnie smakowała. Kunoichi bez oporów opychała się kolorowymi kulkami i wyraźnie zależało jej na zjedzeniu każdej o zielonym kolorze. Zastanawiała się, co też porabiają obecnie Arashi i Tetsu. Miała nadzieję, że nie poszukują jej bezskutecznie po ulicach Shigashi.
Rozmowę z kobietą postanowiła jednak odłożyć na rano - z prostej przyczyny, że w razie czego nie chciała zostać wyrzucona za drzwi. Łapała się na myśli, że matce bliźniaków także nie mogą ufać - w końcu przedstawiła im sprawę, jakby ta czwórka została tam wysłana w odpowiedzi na problemy ze strony shinobi. A problemów mogło nawet nie być.
- Nazwij mnie paranoiczką, ale śpię u ciebie - oznajmiła cicho Suzka, kiedy już wszyscy rozeszli się do spania, a oni znaleźli się w progach wskazanych pokoi.
We własnym pokoju usypała piach tak, by wyglądało jakby ktoś spadł pod posłaniem, na podłodze zaś usypała cieniutką warstwę, w której mogłyby odbić się ślady kroków. Drzwi do pokoju Satoriego natomiast przywaliła gurdą, otwarcie ich nie było więc proste, a przy sukcesie i tak nie obyłoby się bez hałasu. Suzka wcześniej jeszcze przebrała się w odzież do snu i ziewnęła szeroko, wyciągając ze zwoju swój koc. Nie zamierzała walczyć o łóżko, była w końcu gościem w nie swoim pokoju.
- Piaskowych snów - oznajmiła, układając się do snu.
I jeśli nic się nie wydarzyło przez noc, o świcie oczywiście wstali i wyruszyli na polankę, gdzie umówiła się z Rin.
0 x
remember my heart
how bright I used to shine
Dōhito Satori

Post autor: Dōhito Satori »

Podczas gdy Suzu stawała się coraz to bardziej poirytowana, Satori pozostawał względnie spokojny, aczkolwiek i on też miał za złe mieszkańcom za ich, jakby się wydawało, niczym nieuzasadnioną postawę do tamtej trójki ninja. Dohito całkowicie rozumiał strach przed siłą, którą posiadali ninja, ale dopiero tutaj zauważył, iż ten strach przekłada się na dużą niechęć, nie mówiąc już o nienawiści.
- Spokojnie, nerwy zachowaj na później. Wszystko się okaże jutro, kto wie czy nie wyjdzie tak, że obie strony kłamią. - uśmiechnął się do dziewczyny, chyba po raz pierwszy od początku ich znajomości. Chyba zrobił to, by ją troszkę uspokoić zanim zacznie szaleć z piaskiem. Z tego co zasłyszał to Sabaku byli nieobliczalni.
Chwilę później wrócili do domu, gdzie zasiedli do stołu. Satori trochę się wahał, obawiając się, że z jedzeniem może być coś nie tak, lecz gdy wszyscy go skosztowali bez żadnej obawy, to i blondyn to uczynił. Czy było dobre? Ano nienajgorsze, choć dalej preferował pikantną i egzotyczną kuchnię pustyni.
Kiedy chciał już odejść do swojego pokoju, podbiła do niego Suzu, której słowa wprawiły Satoriego w lekkie zdziwienie. Wcześniej się uparła na osobne pokoje, ale najwyraźniej zmieniła zdanie.
- Powiedziałbym, że to mi bliżej do paranoika, bo potrafię wszystkich podejrzewać, nawet kolację, którą przed chwilą zjedliśmy. - ponownie się uśmiechnął, tylko tym razem szerzej. Wpuścił Suzu i udał się za parawan, gdzie się przebrał w spodenki. I tylko w nie, bo zwyczajnie noce w klimacie umiarkowanym były dlań zwyczajnie za gorące. Na pustyni ubierał się na noc nieco cieplej.
- Wybuchowych snów.
0 x
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Post autor: Akashi »

Suzu i Satori z/t nad rzekę. Yami wkracza do akcji :p
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shidia
Wiek postaci: 23
GG/Discord: Naoś#6130

Post autor: Shidia »

Kiedy Shi starała się zebrać wszystkie fakty co do jednego to jej jedna rzecz umykała. Jakby był ktoś jeszcze. Nim wstał na równe nogi Kuroko i się ogarnął minęła dłuższa chwila. Wyszła ze swojego stanu skupienia po czym odpowiedziała ukochanemu. - dzień dobry. Wstała na równe nogi i dała mu całusa w policzek. Po czym skierowali się ku wiosce. idziemy tam prawda? I dla sprostowania ten znak, jest oznaką skupienia. Potrzebowałam przemyśleć te wszystkie dziwne sytuację, rozmowy. I nadal mam pustkę w głowie. Jakby ten gościu no nie wiem, miał klona lub no nie wiem brata bliźniaka.. w sumie z tym drugim bym się zgodziła. Chodź bym się nie zdziwiła.. poszli razem do innego miejsca. Była ciekawa czy tym razem wyjdzie gładko.

Droga do wioski nie była długa, zajęło im to kilka godzin i nawet jeszcze słońce nie górowało na tyle wysoko. Kiedy Shidia spojrzała na niebo ujrzała, że najprawdopodobniej jest przed południem.
Wybacz, że Ciebie nie obudziłam. Jakoś nie miałam serca. Jeszcze w nocy się przekręcałeś, myślałam, że coś się wydarzyło. powiedziała idąc obok swojego ukochanego. Westchnęła. Na trzy sekundy przystanęła aby wyciągnąć butelkę wody po czym w trakcie spaceru ku wiosce popijała wodę. Pomachała butelką w kierunku wybranka czy nie chciałby się napić. Jak sobie smacznie spałeś to się ogarnęłam, byłam w sklepie by móc kupić coś do jedzenia i dwie butelki wody. dodała bez apelacyjnie.

Kiedy dotarli do miejsca, w którym mogli pojawić się wcześniej a jednak tego nie zrobili, ujrzała wioskę podzieloną na dwie części. Aż stanęła z zachwytu. I zaparło jej dech w piersiach. Nie spodziewałam się, że może tu być aż tak ładnie. Zachwyciła się na starcie widokiem z góry na wioskę. Jednakże, kiedy doszli do bram Shi ujrzała to Akinori czy mi się wydaję.. dosłownie kropka w kropkę jak on. Ściął kucyk.. chwila. spojrzała na ukochanego. I bez wahania jako pierwsza wyrwała się do przodu, kiedy była już na odległość metra, wyciągnęła prawą dłoń ku mężczyzny ramienia. I uderzyła go dwa razy w ramię. przepraszam.. Oho. Zaczęło się. Zostawiła Kuroko gdzieś na tyłach aby móc jako pierwsza tam dotrzeć.
0 x
Awatar użytkownika
Sabaku Kuroko
Gracz nieobecny
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Krótkie, krwisto czerwone włosy oraz czerwona maska na twarzy. Oczy koloru jasnej żółci, wyglądają jak zwierzęce. Wysoki i szczupły. Czerwona koszulka i czarne luźne spodnie oraz czarne sandały o mocnej podeszwie. Na szyi biały, przewiewny szal.
Widoczny ekwipunek: Gurda na plecach oraz kabura na broń na prawym udzie

Post autor: Sabaku Kuroko »

0 x
Myśli | Mowa
Głos
DANCE DANCE EVERYBODY!!!!!Obrazek
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Shidia

Shidia chyba zapomniała o delikatności, mężczyzna automatycznie uniósł na nią głos, tłum ludzi spojrzał się na ich dwójkę. Poczuła jak rośnie jej ciśnienie. Ja najmocniej przepraszam, za swoje zachowanie. Wiem, że nie powinnam tak mocno pana atakować. Lecz przypomina mi pan znajomego, który obecnie znajduję się gdzieś indziej. Nie ma pan może no nie wiem brata bliźniaka? I jeszcze raz przepraszam pana za to najście. Jestem Shidia. Nie chciałam być wobec Pana aż tak agresywna, nie wiem co mnie napadło. Shidii włączył się słowotok jak nigdy dotąd. Ton głosu był spokojny, zero paniki, bardziej endorfiny wskoczyły na inny wskaźnik, który spowodował u samej Shi takie zachowanie a nie inne.
Nie potrafiła tego chociaż na sekundę zatrzymać. Shidia spojrzała ponownie na niego. Wzięła wdech pełną piersią aby się uspokoić.
Zna może pan Akinoriego i jego małżonkę Yatsumi Kanai ? pytanie albo ją jeszcze bardziej zniczy lub może pogorszyć jedynie sytuację jaką i tak już zrobiła. Miała wrażenie, jakby zrobiła coś źle choć nim nie było. Wzrok skupiła na mężczyźnie, któremu zrobił lekką krzywdę trykając go nader uporczywie.
Czekała na reakcję mężczyzny a jednocześnie czekała na swojego ukochanego, który gdzieś się jej zapodział. Była zbyt spontaniczna, zbyt pewna swojego planu działania i zostawiła ukochanego w tyle. Co za szalona kobieta.
0 x
Awatar użytkownika
Sabaku Kuroko
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Krótkie, krwisto czerwone włosy oraz czerwona maska na twarzy. Oczy koloru jasnej żółci, wyglądają jak zwierzęce. Wysoki i szczupły. Czerwona koszulka i czarne luźne spodnie oraz czarne sandały o mocnej podeszwie. Na szyi biały, przewiewny szal.

0 x
Myśli | Mowa
Głos
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Shidia

Shidia spojrzała na swojego chłopaka trochę jak szczenię patrzące na swojego pana. Lekkie duże oczy, które mówiły jedno. Nie dobijaj mnie bardziej. Poczuła się bardziej z lekka dziwnie. Chodź jednak wyprostowała się aby jej postawa była jak najbardziej nie naganna. Kiedy mężczyzna zaczął ją przysłowiowo karcić, Shidii się strasznie smutno zrobiło z każdą sekundą traciła motywację na rozmowę z mężczyzną. Gomenasai powiedziała i skinęła głową w dół na znak swoich przeprosin. Lekko dłonią się uderzyła w dłoń. Shi poczuła znowu jakby miała oberwać. Jednak seria pytań stała się dla niej lekką podporą.

Widziała jego zachwianie, przy drugim razie kiedy akcentował imię Akinoriego, najwyraźniej albo wiedział kim on jest lub próbował mężczyzna, grać na zwłokę. Sama Shidia słysząc jego wszystkie pytania a także usłyszenie pytania czy sama nie jest pijana to do ostatniego zdania się lekko zaśmiała. Chodź z poważną miną podeszła do zaistniałej sytuacji.

Shidia zamknęła na trzydzieści sekund oczy, wyciszyła się, wzięła wdech pełną piersią aby móc następnie odpowiedzieć na wszystkie zadane przez niego, krótkie pytania.
Ja na prawdę nie jestem pijana, tylko mówię prawdę. Swoistą prawdę.Akinori jest to mężczyzna, pana postury, posiada dokładnie takie samo uczesanie, styl mówienia. Tylko jest bardziej zapijaczony, chodź musze przyznać, że jesteście na prawdę identyczni to jednak w jednej kwestii można was odróżnić. Zatrzymywała się w kilku momentach aby nie wyglądało to w ten sposób, iż mówi to na jednym wdechu. Jakie to by, było bardzo nie taktowne.
Proszę Pana może przejdę do pełnego sedna sytuacji. Akinori podobno był widziany w kilku miejscach, opowiedział nam kilka sytuacji, które bardzo nas zdziwiły. Ujmę to w prosty sposób. W wielu miejscach jest pan porównywany do samego Akinoriego, dlatego jego małżonka Yatsumi ma podejrzenia i martwi się o niego. Kiedy Shidia skończyła swój zasłużony monolog. Musiała odczekać dłuższą chwilę zanim usłyszy słowa swojego Kuroko czy chociażby klona Akinoriego.
Sama Shi była ciekawa jak bardzo rozwinię swój monolog Kuroś. Spojrzała na niego, uśmiechnęła się zaś po chwili podeszła do niego aby oprzeć plecami o jego ciało. Bezpieczeństwo to podstawa. A on był jedyną teraz osobą, którą ją rozumie. Za bardzo go kochała i stracić za nic go nie chciała.
0 x
Awatar użytkownika
Sabaku Kuroko
Gracz nieobecny

0 x
Myśli | Mowa
Głos
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Wyjawienie natury konfliktu Terumiego z mafią, a także jej brudne sekrety spowodowało milczenie jego towarzysza. Nic dziwnego, jego brat umarł zamieszany w to wszystko. Nawet jeżeli uważał, że posiada wystarczająco wiele powodów aby się nie wysypiać chyba nie był do końca gotowy na ten cios. Nawet alkoholu odmawiał, bo wolał zachować czujność na wszelaki wypadek. Teoretycznie mogli ich poszukiwać, aczkolwiek w praktyce... Było to wątpliwe. Po pierwsze, musieli ogarnąć bałagan, który powstał w miejscu zasadzki. Po drugie, niemiło przywitała ich dość silna trójka shinobich. Wątpił aby dysponowali kimś przewyższającym ich tego wieczoru aby wysłać na poszukiwania, a brak ofiar z ich strony zdecydowanie dał im do myślenia. Po trzecie, nocą są w bardzo niekorzystnej sytuacji. Podatni na wszelakie pułapki przy śledzeniu. Nawet on sam poczekałby do rana, a także z pewnością zawahałby się przed samotną akcją widząc podobne pobojowisko.
Porankiem okazało się, że Hikari miał podwójną rację. Dotyczącą wioski Dogakure, której karczmarz wskazał im kierunek oraz spokojnej nocy. Sam nie dopił oczywiście butelki sake, ostatecznie nie miał nastroju do takiego samotnego spożywania kiedy ktoś w tym samym pokoju się zamartwiał. Mimo to cieszył się z wypoczynku, którego potrzebowało jego ciało. Przed odejściem zadbali również o zapasy na drogę, szczególnie jeżeli chodzi o ryż. Nawet jeżeli nastałby kryzys, przez co miałoby jego zabraknąć na świecie teraz będą gotowi w podróż ku zemście. Jednak czy tylko zemsta ich tutaj przywiodła? Minoru oczywiście, Yogańczyk posiadał więcej motywacji. Chciał zakończyć porwania w okolicy, zaszkodzić mafii, której już obecnie szczerze nienawidził, czy też odzyskać swój amulet wraz z jego potencjałem. Mógłby tak wymieniać jeszcze jakiś dłuższy czas, ale samo to zajęłoby dłużej niżeli ich wędrówka do wioski Dogakure. Tam ponownie blondyn zostawił opracowanie planu na jego głowie.
- Sam nie jestem jeszcze pewien.
Powiedział na spokojnie patrząc na tutejszą infrastrukturę. Nie była zbytnio rozbudowana, ale z względu na źródło miedzi chyba najbardziej zaawansowana w tych rejonach.
- Prawdę mówiąc wątpię abyśmy tutaj znaleźli ich siedzibę. Tutaj złożone zostało zamówienie na ciało, moglibyśmy spróbować przesłuchać pracowników szpitala co nie byłoby legalne. Liczyć na uczciwość urzędników zgłaszając im sprawę raczej nie ma sensu.
Podrapał się lekko z tyłu głowy podnosząc głowę na niebo aby ocenić mniej więcej czas patrząc na niebo.
- Z drugiej strony, gdyby nas poszukiwali w karczmie szybko dowiedzą się odnośnie dwóch mężczyzn pytających o tę wioskę. Gdybyśmy po drodze zastawili pułapkę, zdecydowanie tym ruchem byśmy ich zaskoczyli. Łapiąc kogoś mielibyśmy dostęp do informacji.
Po chwili wzruszył ramionami znowu opuszczając głowę pod kapturem zmniejszając ryzyko wykrycia jednocześnie kontynuując ich przechadzkę zachowując ostrożność. Znajdował się na terenie przeciwnika zdolnego do wszystkiego.
Podrapał się lekko z tyłu głowy podnosząc głowę na niebo aby ocenić mniej więcej czas patrząc na niebo.
- Oczywiście, równie dobrze moglibyśmy tylko stracić czas. Co o tym myślisz?
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości