WT - gotowe

Moderator: Souei

Sekki

WT - gotowe

Post autor: Sekki »

Obrazek
Nazwa Jutsu: Yosō-gai no bōei [予想外の防衛]
Dziedzina: Klanowe - Kaguya
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: 7cm od ciała / zasięg wystrzelenia 20 metrów
Koszt chakry: E: 13% | D: 10% | C: 8% | B: 5% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% (za jednokrotne wynurzenie z ciała kości, darmowe wystrzelenie wszystkiego na raz, lecz brak odnowienia kolców)
Opis: Yosō-gai no bōei polega na wysunięciu z pleców sporej ilości kościanych kolców, które osiągają nawet do siedmiu centymetrów długości. Dodatkowo, gdy kości przestaną być potrzebne użytkownikowi, może on je wystrzelić przed siebie, powodując tym niemałe obrażenia. Każdy kolec jest na tyle ostry, że bez problemu może przebić się przez jakąś tanią zbroję, lub zwyczajny materiał. Przy zwyczajnym materiale, kość bez problemu przejdzie na wylot, przez ciało celu, natomiast dzięki taniej zbroi, taki kolec może najwyżej, przebić się przez zbroję i wbić się do ciała. Przy dobrej zbroi, kolec automatycznie odbija się, pozostawiając po sobie jedynie rysę. Przy dobrej szybkości, można bez problemu uniknąć tego ataku. Wytrzymałość kolców, zwiększa się wraz z poziomem Shikotsumyaku, wykonującego technikę.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=995
Uwagi• Aby zniszczyć kolce, przeciwnik musi zaatakować atakiem Taijutsu (w kolce) wyższym o jedną rangę, od aktualnej rangi Shikotsumyaku użytkownika techniki. Kiedy zaatakuje, kości automatycznie kruszą się. Wyjątkiem jest, kiedy dziedzina Shikotsumyaku osiąga poziom S, wtedy atakujący musi zaatakować atakiem Taijutsu tej samej rangi.
• Aby uniknąć wystrzelonych kolców, atakowany musi mieć o 10 punktów szybkości mniej, od wykonującego technikę.
Obrazek
0 x
Kaien

Re: WT - gotowe

Post autor: Kaien »

Co ja tu mogę... Po pierwsze koszty w góre. Ranga C to i koszty C, zwyczajowo dla techniki C kaguya. Oprócz tego zasięg 15 metrów. No i nerf siły kolcy. Powinny mieć co najwyżej siłe senbonów, a sam 'Dobra zbroja dobra sila' do mnie nie trafia. Wolałbym wszystko z dodatkiem cyferek. No i na przebijanie na wylot zgodzić się nie mogę. Na B jest strzał PIĘCIOMA paliczkami z palcy który to robi. Nerf nerf i jeszcze raz kaplica
0 x
Sekki

Drobne poprawki.
Obrazek
Zasięg Jutsu: 7cm od ciała / zasięg wystrzelenia 15 metrów
Koszt chakry: E: 16% | D: 14% | C: 10% | B: 6% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% (za jednokrotne wynurzenie z ciała kości, darmowe wystrzelenie wszystkiego na raz, lecz brak odnowienia kolców)
Opis: Yosō-gai no bōei polega na wysunięciu z pleców sporej ilości kościanych kolców, które osiągają nawet do siedmiu centymetrów długości. Dodatkowo, gdy kości przestaną być potrzebne użytkownikowi, może on je wystrzelić przed siebie, powodując tym niemałe obrażenia. Każdy kolec jest na tyle ostry, że bez problemu może przebić się przez jakąś tanią zbroję, lub zwyczajny materiał. Przy zwyczajnym materiale, kość bez problemu wbije się głęboko do ciała użytkownika, natomiast dzięki taniej zbroi, taki kolec może najwyżej, przebić się przez zbroję i utknąć w ciele. Przy dobrej zbroi, kolec automatycznie odbija się, pozostawiając po sobie jedynie rysę. Przy dobrej szybkości, można bez problemu uniknąć tego ataku. Wytrzymałość kolców, zwiększa się wraz z poziomem Shikotsumyaku, wykonującego technikę.
Uwagi• Aby zniszczyć kolce, przeciwnik musi zaatakować atakiem Taijutsu (w kolce) wyższym o jedną rangę, od aktualnej rangi Shikotsumyaku użytkownika techniki. Kiedy zaatakuje, kości automatycznie kruszą się. Wyjątkiem jest, kiedy dziedzina Shikotsumyaku osiąga poziom S, wtedy atakujący musi zaatakować atakiem Taijutsu tej samej rangi.
• Aby uniknąć wystrzelonych kolców, atakowany musi mieć przynajmniej 10 szybkości mniej, od wykonującego technikę.
Obrazek
0 x
Kaien

No dla mnie raczej akcept. Trzeba poczekać na Arafke/Defa, możesz ich poprosić o akcepty.. albo czekać na nabor. Choć on ci mało da, bo sam będziesz modem w razie co kappa
0 x
Sekki

Rozumiem, dzięki.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Niech Yoshi sie jeszcze wypowie.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Post autor: Teien »

Dobra to tak... Niby jest wszystko ładnie i fajnie, jednak te UWAGI, to szit.
Uwzględniłeś Taijutsu, a nie dałeś innych typów Ninjutsu itp. Dodatkowo jeśli ktoś będzie chciał odbyć coś takiego gołą dłonią to się pokaleczy więc misja się ten punkt z celem. Jeszcze... Niby Twoje techniki nabierają siły na przstrzeni rozwoju Twojej klanówki, jednak misiu, bez przesady. To technika rangi C, która przy Twoich zdolnościach klanowych na rande S nie będzie mordować i niszczyć nie wiadomo czego. Może samo zniszczenie kolców będzie trudne, jednak moc i szybkość wystrzału nie ulega zmianie. Według mnie do wywalenia ta uwaga. Druga w sumie też...
To jest totalny szit! Co ma Twoja szybkość do uniku przeciwnika? Toż to największy szit w tej technice. Masz tutaj w sumie dwa wyjścia.
1. Usunięcie tego w całości i zdanie się w 100% na sędziego, który oceni czy szybkość przeciwnika jest na tyle duża by mógł uniknąć techniki
2. Rozpisać ładnie mniej więcej:
5 metrów (odległość Twoja od przeciwnika) - Szybkość przeciwnika ">50" - Szanse na unik małe - wtedy wiadomo że przy większej ilości speeda od 50 masz już szanse powiedzmy średnie.
0 x
Sekki

Raczej ta technika daje defensywę jedynie przed Taijtusu, bo miecza na pewno nie pokaleczysz, a Ninjutsu przeważnie używa się na odległość. Dodatkowo podkreślam, że umiejętność wytwarza kolce, TYLKO na PLECACH, co nie daje stuprocentowej obrony, a technika powinna być według mnie coraz lepsza z każdym poziomem.

No cóż, z drugą opinią mogę się zgodzić i ją zmienić, ale według mnie pierwsza uwaga jest dobra, może niech wypowie się Def. >.<
0 x
Teien

Pierwsze uwzględniłem pod ofensywę. Defensywa nie potrzebuje żadnego dodatkowego opisu według mnie. Sędzia powninien sam sprawdzić do tego Twój poziom klanówi jest zdolny. Wystarczy, że linkniesz prowadzącemu walkę swoją rangę opanowania klanówek i sam powinien ogarnąć.
0 x
Kaien

Uwzględnij to co pisał Yoshi i ponawiam akcepty.
0 x
Sekki

POPRAWIONE
Obrazek
Koszt chakry: E: 16% | D: 14% | C: 10% | B: 6% | A: 3% | S: 2% | S+: 1% (za jednokrotne wynurzenie z ciała kości, darmowe wystrzelenie wszystkiego na raz, lecz brak odnowienia kolców)
Opis: Yosō-gai no bōei polega na wysunięciu z pleców sporej ilości kościanych kolców, które osiągają nawet do siedmiu centymetrów długości. Dodatkowo, gdy kości przestaną być potrzebne użytkownikowi, może on je wystrzelić przed siebie, powodując tym niemałe obrażenia. Każdy kolec jest na tyle ostry, że bez problemu może przebić się przez jakąś tanią zbroję, lub zwyczajny materiał. Przy zwyczajnym materiale, kość bez problemu wbije się głęboko do ciała użytkownika, natomiast dzięki taniej zbroi, taki kolec może najwyżej, przebić się przez zbroję i utknąć w ciele. Przy dobrej zbroi, kolec automatycznie odbija się, pozostawiając po sobie jedynie rysę. Przy dobrej szybkości, można bez problemu uniknąć tego ataku. Wytrzymałość kolców, zwiększa się wraz z poziomem Shikotsumyaku, wykonującego technikę.
• Aby uniknąć wystrzelonych kolców, atakowany musi mieć 70 szybkości, aby uniknąć ich z odległości 10-15 metrów. W mniejszej odległości, niż 10 metrów, atakowany musi mieć co jeden metr nadwyżki, jeden punkt szybkości więcej. Przykładowo przy 9 metrach, oponent musi posiadać 71 punktów szybkości.
Obrazek
0 x
Teien

W sumie to chyba prawie dobrze jest. Tylko zastanawiam się nad jednym... Siła też jest tym co to zniszczy. Szkoda opisywać już tego i marnować czasu. Ale mam nadzieje, że sędzia pomyśli trochę nad tą techniką i bez technik Taijutsu o rangę wyżej, z samą siłą ciosu pozwoli na zniszczenie bo to też ma wpływ.
I jeszcze jedno. Jest podobna technika Ninjutsu C, więc zmieńmy koszt. E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 2% | S: 1% | S+: 1% (od pięciu kolców). Chyba będzie sprawiedliwie. Bo nie wiem co to znaczy spora ilość kolców ^^''
0 x
Sekki

Określiłem ilość kolców.
Obrazek
Opis: Yosō-gai no bōei polega na wysunięciu z pleców dwudziestu kościanych kolców, które osiągają nawet do dziesięciu centymetrów długości. Dodatkowo, gdy kości przestaną być potrzebne użytkownikowi, może on je wystrzelić przed siebie, powodując tym niemałe obrażenia. Każdy kolec jest na tyle ostry, że bez problemu może przebić się przez jakąś tanią zbroję, lub zwyczajny materiał. Przy zwyczajnym materiale, kość bez problemu wbije się głęboko do ciała użytkownika, natomiast dzięki taniej zbroi, taki kolec może najwyżej, przebić się przez zbroję i utknąć w ciele. Przy dobrej zbroi, kolec automatycznie odbija się, pozostawiając po sobie jedynie rysę. Przy dobrej szybkości, można bez problemu uniknąć tego ataku. Wytrzymałość kolców, zwiększa się wraz z poziomem Shikotsumyaku, wykonującego technikę.
• Aby uniknąć wystrzelonych kolców, atakowany musi mieć 70 szybkości, aby uniknąć ich z odległości 10-15 metrów. W mniejszej odległości, niż 10 metrów, atakowany musi mieć co jeden metr nadwyżki, jeden punkt szybkości więcej. Przykładowo przy 9 metrach, oponent musi posiadać 71 punktów szybkości.
Obrazek
0 x
Teien

Akcept. Raczej już nic nie widzę do nerfienia. Zawołaj czerwonego po akcepta jeszcze sobie.
0 x
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Akcept.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość