Halu? Słychać mnie?

Moderator: Souei

Tamaki Hyūga

Halu? Słychać mnie?

Post autor: Tamaki Hyūga »

Nazwa
Chinmoku no Kumo - Chmura Ciszy
Dziedzina
Suiton
Ranga
D
Pieczęci
Ptak -> Wąż -> Zając
Zasięg Suiton: na D - 25m średnicy; na C - 40m średnicy; B - 65m średnicy; A - 90m średnicy; S - 115m średnicy
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe Użytkownik musi się znajdować we mgle/wodzie, technika działa tak długo jak długo użytkownik znajduje się we mgle/wodzie
Opis Użytkownik techniki sprawia że woda (w formie ciekłej bądź w formie gazowej) wibruje w sposób który zapobiega rozprzestrzenianiu się fal dźwiękowych. Dzięki temu w zasięgu działania techniki słyszenie jest o wiele bardziej utrudnione (porównywalne do posiadania zatyczek w uszach) i w zależności od progu Percepcji osób znajdujących się w zasięgu działania techniki słyszą one na określoną odległość (w zależności od głośności odległości te mogą się różnić).
Link
Drugie podejście!
Pozwoliłem sobie zahajdować. I
Nie trzeba, mi to nie przeszkadza że jest bez hida. T
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Re: Halu? Słychać mnie?

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Tamaki Hyūga

"Działasz na mgłę czy wodę? Zdecyduj się albo to albo to."
No to niech będzie mgła.

"Nie wiem dlaczego ale efekty które chcesz osiągnąć bardziej wyglądają mi na ninjutsu niż suiton."
Kontrolowanie wody brzmi dla mnie jak Suiton, ale no nie wiem.

"W najlepszym wypadku koszt podtrzymywany za wprawianie tego w wibracje, ale..."
No to może zróbmy koszt na ileś tur (np. 5 albo coś) i potem przestaje działać.

"Nie jestem jakoś do tego przekonany, na pewno nie na randze D."
Dlaczego nie? Jutsu uzupełniające do techniki rangi D, które działa praktycznie tak samo. (Chodzi o Kirigakure no Jutsu a mówię że tak samo bo Kirigakure ma na celu pozbawić naszego przeciwnika możliwości korzystania z jednego zmysłu a to "odbiera" inny zmysł.

"Zasięg nie będzie rósł, wybierz jakiś jeden konkretny. Proponuję 50 metrów."
Nie widzę dlaczego miałby nie rosnąć, ale mogę się zgodzić na 50 metrów na wszystkich poziomach.

"Jeśli masz suiton rozwinięty na rangę C to proponuję rangę B koszty B i możemy rozmawiać dalej."
No to może zróbmy tak że zmniejszymy zasięg jeszcze bardziej (powiedzmy 20-30 m) ale obniżymy rangę na C i koszt na C podtrzymywaną.

Nazwa
Chinmoku no Kumo - Chmura Ciszy
Dziedzina
Suiton
Ranga
C
Pieczęci
Ptak -> Wąż -> Zając
Zasięg
25m średnicy
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Użytkownik musi się znajdować we mgle
Opis Użytkownik techniki sprawia że woda (w formie ciekłej bądź w formie gazowej) wibruje w sposób który zapobiega rozprzestrzenianiu się fal dźwiękowych. Dzięki temu w zasięgu działania techniki słyszenie jest o wiele bardziej utrudnione (porównywalne do posiadania zatyczek w uszach) i w zależności od progu Percepcji osób znajdujących się w zasięgu działania techniki słyszą one na określoną odległość (w zależności od głośności odległości te mogą się różnić).
Link
Drugie podejście!
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Ukryty tekst
0 x
Tamaki Hyūga

"Hmm, nie wiem co o tym sądzić. Wydaje mi się, że mogło by być te 25 metrów. Tylko dalej, jak ty to widzisz, działanie mgły która nie oślepia a ogłusza odbierając słuch?"

Nie no, ta technika jest techniką usupełniającą do Kirigakure no Jutsu, które samo w sobie oślepia a ta technika moja w WT odbiera słuch.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Nawet wstawię posta bez hajda dla przykładu skoro tak chciano.

Jeżeli chcesz wstawiać takie krople w wibracje... To myślisz, że kontrola tego przejdzie na takim poziomie? Kontrolować tyle kropelek na takim obszarze jednocześnie z mgłą to technika A. O mniejszym zasięgu niżeli Kirigakure.

Tak więc jak nie ma innego pomysłu jak to rozwiązać na niższą rangę, a ja nie posiadam to możemy to odrzucić tymczasowo.

P.s. taka manipulacja suitonem by stworzyła prawdopodobnie już zbyt duże kumulowanie chakry wszędzie i wątpię aby nawet byakugan pomógł w tym widzieć. Poza wszędzie niebieską chakrą w środku.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Znaczy ogólnie to ten... Kontrola każdej kropelki aby wibrowała to już jest hardkor, primo.
Drugie, skąd przeświadczenie że wibrujące kropelki wody sprawią, że nagle wszyscy przestaną słyszeć? Jakoś ciężko mi to ogarnąć w końcu już samo rozchodzenie dźwięku w wodzie jest większe niż w powietrzu...
Ja tego nie widzę, w ogóle.

Kiedyś ogarniałem jedynie, że w mgle dźwięk może rozchodzić się inaczej ale wciąż jest słyszalny.
0 x
Tamaki Hyūga

No chodziło bardziej o sprawienia że jest pole w którym te kropelki wibrują w taki sposób że negują fale dźwiękowe, które powstają poprzez wibracje i rozchodzenie się w medium (gaz, ciecz, ciało stałe). Więc jeżeli by kropelki wibrowały w odpowiedni sposób to by niwelowały te wibracje i znacząco zmniejszały zasięg na jaki się rozchodzą fale dźwiękowe.

Ale biorąc pod uwagę opinię Buki to najwyraźniej drugie moje podejście do WT także kończy się sromotną porażką i muszę zrezygnować z techniki.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

A czy przypadkiem w wodzie i w ciele stałym fale dźwiękowe już teraz nie rozchodzą się... niezbyt dobrze?
Co do wibrowania kropelek mgły, to przecież dźwięk to też wibracje, więc raczej wytworzyłbyś jakiś szum albo brzęczenie, które zagłuszałoby dźwięki a nie je wyciszało. Proponuję robić jakąś barierę ninjutsu, za dużo tu fizyków i inżynierów aby coś takiego przeszło, khe khe.
Przerzucam do archiwum tho.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości