- Nazwa
- Jundo no Jutsu
- Dziedzina
- Fuinjutsu
- Ranga
- E | Fabularna
- Pieczęci
- Wół → Pies → Wąż → Wół → Pies → Wąż → Przyłożenie dłoni do Ubrania
- Zasięg
- Dotykowy
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% || aktywacja - Impuls
- Wymagania
- Fuinjutsu C
- Opis Prosta technika tworząca na wewnętrznej stronie przedmiotu pieczęć. W momencie przelania na nią chakry pochłania ona wszystkie zabrudzenia, plamy oraz inne drobne elementy znajdujące się na obiekcie. Chwilę później odpada na ziemię w formie sześciennej kostki zbudowanej z wysuszonego kurzu i innych brudów.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Czyścioszek
Moderator: Souei
Czyścioszek
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Re: Czyścioszek
Chodzi mi bardziej o ubranie, namiot też może być, może kukiełka, żeby ładnie wyglądała bo walce
Tylko nie wiem jak to wpisać, żeby było sensownie. Może np ustalić wielkość pieczęci, dzięki czemu będzie potrzebna odpowiednia powierzchnia do jej wyrysowania.

0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
No cóż, jak duża to zależy od tego jak wiele jest brudu, ale myślę, że jak to jest sprasowane to nie większa niż piłka pingpongowa. Co do tego co z nią to pojawia się w miejscu nałożenia pieczęci, potem trzeba liczyć na grawitację albo samemu ją zebrać i gdzieś wyrzucić.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Ukryty tekst
0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Już tłumaczę, brud to wszystkie niepożądane drobinki znajdujące się na przedmiocie/tkaninie. Kurz, naskórek jakies kamyczki itp. To również z nich pochodzi nieprzyjemny zapach, gdyż nie bierze się on od tak. Dlatego też usunięcie ich przywraca normalną woń. Skąd pieczęć wie ci ma zbierać? Zbiera wszystko co nie jest integralną częścią ubrania. Proszek do prania w pralce działa na podobnej zasadzie (mniej wiecej). Nie sądzę, zeby byl to magiczny efekt, sa pieczęci, które pochłaniają specyficzne rzeczy jak np ogień czy też wodę.
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
Cały czas była ranga E z racji fabularności techniki, aby pokazać, że jest to trochę bardziej zaawansowana pieczęć, dałem wymagania rangi C.
Tak, jest jednorazowa, cała pieczęć formuje się w kulkę pyłu i wraz z nią odpada, gdzie chakra się rozmywa. Nie ma po niej jak i po pieczęci śladu.
Co do wielkości to myślałem o pokrywaniu tym ubrań, ewentualnie marionetek, aby łatwo je czyścić
@Yami:
Pralka i proszek wiedzą w jaki sposób usunąć z ubrań zabrudzenia nie uszkadzając ich i nie wyciągając koloru a magiczna energia, która potrafi przenosić góry tego nie potrafi? Brakuje medium w technice? Mogę dołożyć wymagania kartki papieru, aby przyłożyć ją do pieczęci w celu zapieczętowania w niej tego co zebrała w trakcie aktywacji.
Prześmierdzenie się wietrzy, co oznacza, że nawet zwyczajne powietrze jest w stanie to wywiać, znaczy się nie jest to integralną częścią przedmiotu.
Tak, jest jednorazowa, cała pieczęć formuje się w kulkę pyłu i wraz z nią odpada, gdzie chakra się rozmywa. Nie ma po niej jak i po pieczęci śladu.
Co do wielkości to myślałem o pokrywaniu tym ubrań, ewentualnie marionetek, aby łatwo je czyścić

@Yami:
Pralka i proszek wiedzą w jaki sposób usunąć z ubrań zabrudzenia nie uszkadzając ich i nie wyciągając koloru a magiczna energia, która potrafi przenosić góry tego nie potrafi? Brakuje medium w technice? Mogę dołożyć wymagania kartki papieru, aby przyłożyć ją do pieczęci w celu zapieczętowania w niej tego co zebrała w trakcie aktywacji.
Prześmierdzenie się wietrzy, co oznacza, że nawet zwyczajne powietrze jest w stanie to wywiać, znaczy się nie jest to integralną częścią przedmiotu.
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
Dopisałem wielkość, jednak nie rozumiem co jeszcze mam doprecyzować według ciebie Seinar.
- Nazwa
- Jundo no Jutsu
- Dziedzina
- Fuinjutsu
- Ranga
- E | Fabularna
- Pieczęci
- Wół → Pies → Wąż → Wół → Pies → Wąż → Przyłożenie dłoni do Ubrania
- Zasięg
- Dotykowy
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% || aktywacja - Impuls
- Wymagania
- Fuinjutsu C
- Opis Prosta technika tworząca na wewnętrznej stronie przedmiotu pieczęć. W momencie przelania na nią chakry pochłania ona wszystkie zabrudzenia, plamy oraz inne drobne elementy znajdujące się na obiekcie. Chwilę później odpada na ziemię w formie sześciennej kostki zbudowanej z wysuszonego kurzu i innych brudów.
Działa tylko na obiekty nie przekraczające ludzkich gabarytów. - Link do tematu postaci
- KLIK!
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości