Czas na pierwsze S'ki \o/

Moderator: Souei

Tensa

Czas na pierwsze S'ki \o/

Post autor: Tensa »

Nazwa
Shi no mikata
Dziedzina
Taijutsu
Ranga
S
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe Szybkość i percepcja na poziomie 90|Podczas wykonywania techniki: +35 Szybkości, +15 Percepcji.
Opis Technika taijutsu skupiająca się na wykonaniu pięciu celnych i piekielnie szybkich ciosów, mających za cel uderzyć w określone punkty w okolicy serca przeciwnika. Ciosy zadaje się palcami co pomaga przy zadaniu precyzyjnych ciosów. Technika ta w założeniu ma zatrzymanie akcji serca ofiary [do x wytrzymałości]. W innym przypadku wywołuje olbrzymi ból w klatce piersiowej. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast ciosów palcami uderzyć zaciśniętą pięścią, w tym wypadku jednak, dojść może co najwyżej do połamania żeber oraz mostka, no ale lepsze to niż śmierć. [W tym przypadku bonusowa oraz wymagana szybkość, zastępowana jest na siłę]
Pierwszy cios pada ze zgiętej na kształt węża ręki, uderza ona w lewą, górną część serca, a konkretniej w tętnice płucną, bądź blokując wymianę krwi, natlenionej i nienatlenionej, tym samym powodując duszenie.
Drugi cios, wykonywany krótkim cofnięciem ręki i zadaniu podobnego ciosu w prawą dolną część, a konkretniej, prawą komorę serca co kończy dzieło pierwszego, blokując całkowicie przepływ krwi między sercem, a płucami.
Trzeci zadany podobnie cios spada na lewą komorę, ma na celu osłabienie części serca, która zaopatruje w odżywczo cały organizm co po kilkunastu sekundach powoduje olbrzymie zmęczenie.
Czwarty cios, spada jak poprzednie jednak tym razem na aortę, całkowicie odcinając osłabione już funkcje transportowe, tym samym sprawiając, że jedynie naprawdę dobry medyk będzie w stanie przywrócić ciało do normalnego funkcjonowania, bez niej ofiara nie przeżyje zaledwie kilka minut. [Do obumarcia mózgu]
Piąty cios jest jednak najważniejszy, użytkownik cofa dłoń do pozycji wyjściowej i uderza w sam środek serca, energia nie mając ujścia, jest w stanie doprowadzić do zatrzymania akcji serca, czy też nawet jego "zniszczenia".
W przypadku uderzenia pięściami zamiast palców ciosy nie zmieniają się, jednak powodują złamania, począwszy od żeber (pierwsze 4 ciosy), a kończąc na złamaniu mostka ostatnim.
Link
KLIK!
Co do poziomu wytrzymałości, wydaj mi się, że 60/80 byłoby odpowiednią ilością, ale nie jestem pewien.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Czas na pierwsze S'ki \o/

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Tensa

Poprawione
0 x
Chise

Post autor: Chise »

Nie wiem jak inni się do tego odniosą, ale dla mnie zadawanie obrażeń w ten sposób, atakując organy wewnętrzne, to coś charakteryzującego techniki medyczne i styl miękkiej pięści, a to co jest opisane tutaj wygląda właśnie jak technika juken. Na ten moment jestem na nie dla zadawania ciosów w serce w ten sposób. Nie wspominając o tym, że by zadać tak precyzyjne ciosy potrzebna jest nie tylko wysoka percepcja, ale i bardzo dobra wiedza medyczna, a ta się łączy chyba u nas z Iryo także, co też trzeba uwzględnić.
Jeśli chodzi o ciosy pięściami, które powodują złamania - tutaj nie powinna być wymagana szybkość, a bardziej siła.
0 x
Tensa

Generalnie, w pierwotnej wersji chodziło o odurzenie w okolice serca w taki sposób, że skupiony w niewielkim punkcie nacisk powodowałby zatory żylne. Z tym, że musiałem rozpisać, każde pojedyncze uderzenie i nie widziałem innego sposobu, aby nadać temu sensu. Co do podobieństwa do Juukena, styl Hyuga skupia się na uderzeniach w tankaetsu, nie mięśnie czy "żyły". Techniki medyczne, przynajmniej te ofensywne i istniejące nie skupiają się na uderzeniach w "słabe punkty", a po prostu mocnym za przeproszeniem "pierdolnięciu", tak żeby nie wstał po pojedynczym ciosie. Co do wymagania siły, niedopatrzenie, zaraz zmienię.

Więc proponuje, wywalenie opisu pojedynczych ciosów, najzwyczajniej w świecie pisać o kilku ciosach w okół serca. (Uwzględniając to jak są wykonywane) Właściwie tyle.
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Tensa

Tak jak mówiłem, dlatego byłbym za opcją ciosów w klatkę piersiową, no ale miałem każdy dokładnie opisać, a co do ciosu żeby przeciąć serce, ktoś już mi mówił, ze nie ważne że kanony to w większości pojedyncze ciosy wysokorangowe wt tai nim być nie może.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Tensa

Najwyraźniej źle zrozumiałem, jutro postaram się ją przerobić
0 x
Chise

Post autor: Chise »

Odzew prosimy. Przerabiamy/wywalamy? Halo?
0 x
Tensa

Będzie przeróbka, tylko wyrobię się z odpisami bo ostatnio nawet z postami nie nadążam
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości