- Nazwa
- Irasuto (イラスト)
- Dziedzina
- Kami
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Wół -> Pies ->Tygrys
- Zasięg
- Kartka musi być trzymana w dłoni
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Wymagana znajomość Iro Kami
- Opis Technika polega na zabarwieniu kartki w odpowiedni sposób. Użytkownik przelewa na papier dokładną kopię tego,
co akurat widzi: może to być dowolny przedmiot lub teren. Szczegółowość techniki zależy od percepcji patrzącego i możliwości przypatrzenia się przedmiotowi.- Im wyższa percepcja, tym krócej można patrzeć na dany obiekt lub teren, a także zwiększa się pole widzenia, by otrzymać wysoką szczegółowość obrazu;
- Niska szczegółowość: kreska jak w komiksach (do 10 sekund)
Średnia szczegółowość: kreska jak w mangach (10-30 sekund)
Wysoka szczegółowość: kreska jak Mona Lisa (30-60 sekund!)
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Nobawareru shinobi no, mono ga te waki hana
Moderator: Souei
Nobawareru shinobi no, mono ga te waki hana
0 x
Re: Nobawareru shinobi no, mono ga te waki hana
Zmieniony zapis: wymaganie techniki Iro Kami.
Czyli mam usunąć pozostałe zapisy (o percepcji) i zamiast tego dać "Dokładność rysunków ogranicza również technika Iro Kami (bez rysunków realistycznych)", czy dodać jako dodatkowe zagadnienie?
I do wszystkich: czy gdybym chciał być w stanie dać realistyczne rysunki, to wystarczyłoby podniesienie rangi techniki do C, czy jakie inne wymagania musiałbym spełnić? (pytam bo nie chcę mnożyć technik o prawie identycznym działaniu i wstawiać je potem do WT pojedynczo)
Czyli mam usunąć pozostałe zapisy (o percepcji) i zamiast tego dać "Dokładność rysunków ogranicza również technika Iro Kami (bez rysunków realistycznych)", czy dodać jako dodatkowe zagadnienie?
I do wszystkich: czy gdybym chciał być w stanie dać realistyczne rysunki, to wystarczyłoby podniesienie rangi techniki do C, czy jakie inne wymagania musiałbym spełnić? (pytam bo nie chcę mnożyć technik o prawie identycznym działaniu i wstawiać je potem do WT pojedynczo)
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
O ile wysoka szczegółowość nie oznacza fotograficznej dokładności to nie widzę przeszkód by były realistyczne. Po prostu poświecasz na to więcej czasu.
Taka jest moja opinia w każdym razie.
Taka jest moja opinia w każdym razie.
0 x
EDIT: Niska szczegółowość: kreska jak w komiksach (do 10 sekund)
^^
Czy taki opis byłby okej? Jeśli będzie okejka, to wkleję do techniki.
^^
Czy taki opis byłby okej? Jeśli będzie okejka, to wkleję do techniki.
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4268
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości