Nowa technika

Moderator: Souei

Osamu

Nowa technika

Post autor: Osamu »

Nazwa
Suiton Rirē Chakra
Dziedzina
Suiton
Ranga
C
Pieczęci
Specjalna na zrobienie strumienia z mazi
Zasięg
max 10m
Szybkość Czas tworzenia strumienia:
1-5m: 1s
5-10m: 2s
Czas przelewania chakry na dana odległość taki sam jak powyżej.
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
Wymagania Suiton: Mizuame Nabara
Opis Jest to technika, która polega na wytworzeniu przekaźnika chakry z lepkiej mazi. Polega ona na tym, że postaci wydostaje się przez usta cienki strumień mazi przypominający żyłkę, o średnicy około 3cm. Strumień mazi nie zadaje żadnych obrażeń. Żyłka przylepia się do pierwszej materialnej rzeczy jaką napotka na swojej drodze. Strumień mazi nie może zostać zniszczony poprzez broń miotaną. Utknie one w mazi. Żyłka może być zniszczona jedynie przy użyciu chakry (ranga wyżej niż technika) lub siły fizycznej na poziomie min 100. Nie można się ruszać podczas wykonywania tej techniki, gdy nastąpi ruch technika jest anulowana.
Dodatkowe informacja:
Technika działa także na członków, klanu Hōzuki. Pod wodą technika nie działa.
Link do tematu postaci
Klik!
0 x
Osamu

Re: Nowa technika

Gotowe:)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Osamu

Naniosłem poprawki
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Osamu

Poprawki naniesione. Mam jeszcze pytanie dotyczące wody. Ten strumień wody przypomina strumień wody, który wycieka z węża ogrodowego. Jest on trochę rozproszony, nie ma idealnego kształtu, czy konieczne jest Suiton rangi C, jest to tylko przecież woda pod odpowiednim stężeniem, która nawet nie zadaje obrażeń.
Złapanie np. toczącego się na Akimichi albo wirujacego tsugą Inuzuki polegało by na natychmiastowym ich zatrzymaniu, skrępowaniu ich ruchów.
0 x
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Osamu

Naniosłem poprawki, teraz tylko pytanie Suiton D czy C?
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Technika powinna być właściwie samym Suitonem, który jedynie tworzy ten przekaźnik, który jest potrzebny do użycia techniki Chakra Heāt.

Oczywiście zakładam, że po wypluciu ta "żyłka" z wody leci tylko po linii prostej. 20m to właściwie dość sporo jak na takie coś więc musiałoby być cholernie szybkie, żeby tak daleko dolecieć.

Im większa odległość między użytkownikiem a ofiarą, tym więcej czasu ofiara powinna mieć na oderwanie od siebie takiej "żyłki". Chakra po przelaniu leci trochę jak krew, minie kilka chwil zanim dotrze do celu. Sama ta wodna linka nie ma prawa przy takiej randze być "nieodrywalną", to tylko wodna żyłka :P

Co do rangi mogłaby być D.
0 x
Osamu

Naniesione poprawki, teraz rodzą się 2 pytanie:
1.Suiton czy technika klanu Yamanaka
2.Suiton D czy C
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Osamu

Mam nadzieję,że teraz jest wszystko dobrze ;)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

A ja mam spore wątpliwości czy to nie jest aż za szybkie. Kto mógłby mieć szanse uniknąć czegoś co przelatuje 20m w sekundę? Jak na technikę rangi C to jest ogromna prędkość, dla mnie wręcz nierealna.
Pisząc o tym w swoim wcześniejszym poście, chodziło mi właśnie o to, że to przesada. No i warto zauważyć, że to jest 20m na 1 sekundę posiadając Suiton na randze D, bo rangę C to ma technika klanowa.
Mi się to nie podoba, jak mówiłem wcześniej to powinna być zwykła technika Suiton od wypluwania takiego sznureczka z wody. Dopiero po trafieniu kogoś takim sznureczkiem, używa się normalnie techniki klanowej Chakra Heāt i jest pożądany efekt. W tej formie to jest jakieś zupełnie przekombinowane i niepoprawnie sformułowane.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości