Raion

Moderator: Souei

Ryūji

Raion

Post autor: Ryūji »

Nazwa
Sabaku no raion
Dziedzina
Klanowe
Ranga
B
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Poziom Reberu bez skupienia
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Dodatkowe
Technika utrzymuje się 3 tury
Opis Użytkownik tworzy z piasku, pustynnego lwa. Jego ostre pazury i kły stanowią śmiercionośną broń. Jego szybkość jak i wytrzymałość są równe poziomowi Reberu (siła: wytrzymałość Reberu minus 40 punktów). Opancerzony i zwinny lew sterowany jest tak samo jak każdy inny twór z piasku, za pomocą myśli. Lew nie ma właściwości jak klony, ma stale ciało co skutkuje tym, iż odpowiednio silny atak potrafi zniszczyć stwora, który aby zostać odbudowanym potrzebuje znów tej samej ilości chakry co przy tworzeniu.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Raion

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Ja przede wszystkim zastanawiam się, od kiedy z piasku można robić takie mobilne, samobieżne twory : o
Gaara i jego ojciec, ale też 3 Kazekage nie pokazali takich bajerów nawet na randze S. Dodatkowo zaznaczasz, że ten twór nie ma takich właściwości jak klon, więc nie bierzemy go pod uwagę.
Techniki tych KG/zdolności jak kto woli opierały się na formach statycznych lub chaotycznych. Ciężko mi jest oceniać taki skok :/
0 x
Ryūji

Skoro mogę stworzyć kopie człowieka, który walczy, i porusza się normalnie to czemu nie lwa? Gara i jego ojciec mieli taki a nie inny styl, ja chce zrobić swój własny.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Równie dobrze jakiś niemiec mógłby powiedzieć, że może bić żydów, bo kiedyś było można :v

To z takich innych spraw, które mnie bolą w rybie oczka:
1)
Jestem prawie pewien, że takie piaskowe twory mają jednakową wytrzymałość/twardość na całej swojej powierzchni. Jakieś kompresowanie osobno pazurów i kłów wydaje mi się zbyt skomplikowane.

2)
Wydaje się to dość znaczącym minusem/utrudnieniem, ale na dobrą sprawę mógłbyś przecież rozkazać takiemu lwu "zabij przeciwnika" i masz spokój. Wcale wtedy nie musiałbyś już go sterować za pomocą myśli. Chyba że nieco inne sterowanie myślami miałeś na myśli :P

3)
Jak silny?
0 x
Ryūji

1. Dobra można zrobić, iż cały jest równo skompresowany, faktycznie niepotrzebna komplikacja.
2. Sterowanie takie samo jak klonem.
3. Wytrzymałość tworu na randze klanowej B to 100 plus 20 z utwardzenia piasku czyli 120.
0 x
Hoshigaki Seiki

Na tą chwilę, jeśli te rzeczy zostaną zawarte w opisie to jestem raczej na tak, ale i tak trzeba poczekać na resztę. Może zwrócą jeszcze na coś uwagę ^^
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

[uhide=Ryūji]Proszę zawrzeć poprawki w opisie.
Tak sobie porównuję do swojej podobnej techniki i szukam jakiegoś w miarę sprawiedliwego balansu. Głównie mi chodzi o statystyki tworu. Wytrzymałość dałbym równą Reberu, a nie podwyższoną. I co z siłą? Ją też pasowałoby jakoś uwzględnić. Może wytrzymałość Reberu minus 40?[/uhide]
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Ryūji

Wszelkie poprawki wprowadzone.
0 x
Hoshigaki Seiki

Ogólnie spoko, ale zastanawiam się czy nie wypadałoby dać temu jeszcze pieczęci. Na tą chwilę takiego stwora z piasku możesz stworzyć za plecami przeciwnika, trzymając jednocześnie ręce w kieszeniach. Nie wszystkie techniki piaskowe był bez pieczęci jak coś :P
Pozostali co myślą o pieczęciach? :3
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

Jeżeli tu je dodamy, to pójdą też do techniki Ichiego ~

I zasięg jak w reberu (kwestia czy ten ze skupieniem czy bez) od użytkownika, bo dowolna to ciut OP (podobnie jak u Ichiego zresztą xD

"Opancerzony i zwinny" - to się ze sobą trochę kłóci ale whatever, wiadomo jaki miał być efekt opisu podkreślający piękne takiej bestii ~
0 x
Hoshigaki Seiki

Jestem gotów na takie poświęcenie kappa
Osobiście byłbym za tym ze skupieniem, żeby nie było tak, że robi sobie lwa i idzie gdzieś a ten za niego walczy.
0 x
Ryūji

Chyba tylko dwie techniki klanu Sabaku posiadają pieczęcie w tym jedna z nich pojedynczą, reszta to gesty lub brak czegokolwiek. Zasięg bez skupienia to 35 metrów ze skupieniem 140 w przypadku reberu B. Zasięg techniki uważam, że powinien być tyle co na pełnym skupieniu reberu czyli 140 metrów, w końcu to technika a nie kształty widzimisię.
0 x
Sarutobi Kazumi

Post autor: Sarutobi Kazumi »

W tym rzecz, techniki mają znacznie mniejszy zasięg od reberu ze skupieniem. + zasięg ci urośnie ze wzrostem klanówki/reberu - polecam wybranie tej opcji (czyli zasięg reberu bez skupienia)

Niech więc będzie jedna/dwie pieczęci, ewentualnie gest (jak modzie i admin uzna).
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości