- Nazwa
- Sabaku no raion
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Tygrys
- Zasięg
- Poziom Reberu bez skupienia
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Technika utrzymuje się 3 tury
- Opis Użytkownik tworzy z piasku, pustynnego lwa. Jego ostre pazury i kły stanowią śmiercionośną broń. Jego szybkość jak i wytrzymałość są równe poziomowi Reberu (siła: wytrzymałość Reberu minus 40 punktów). Opancerzony i zwinny lew sterowany jest tak samo jak każdy inny twór z piasku, za pomocą myśli. Lew nie ma właściwości jak klony, ma stale ciało co skutkuje tym, iż odpowiednio silny atak potrafi zniszczyć stwora, który aby zostać odbudowanym potrzebuje znów tej samej ilości chakry co przy tworzeniu.
- Link do tematu postaci KLIK!
Raion
Moderator: Souei
Raion
0 x
Re: Raion
Ja przede wszystkim zastanawiam się, od kiedy z piasku można robić takie mobilne, samobieżne twory : o
Gaara i jego ojciec, ale też 3 Kazekage nie pokazali takich bajerów nawet na randze S. Dodatkowo zaznaczasz, że ten twór nie ma takich właściwości jak klon, więc nie bierzemy go pod uwagę.
Techniki tych KG/zdolności jak kto woli opierały się na formach statycznych lub chaotycznych. Ciężko mi jest oceniać taki skok :/
Gaara i jego ojciec, ale też 3 Kazekage nie pokazali takich bajerów nawet na randze S. Dodatkowo zaznaczasz, że ten twór nie ma takich właściwości jak klon, więc nie bierzemy go pod uwagę.
Techniki tych KG/zdolności jak kto woli opierały się na formach statycznych lub chaotycznych. Ciężko mi jest oceniać taki skok :/
0 x
Równie dobrze jakiś niemiec mógłby powiedzieć, że może bić żydów, bo kiedyś było można
To z takich innych spraw, które mnie bolą w rybie oczka:
1) Jestem prawie pewien, że takie piaskowe twory mają jednakową wytrzymałość/twardość na całej swojej powierzchni. Jakieś kompresowanie osobno pazurów i kłów wydaje mi się zbyt skomplikowane.
2) Wydaje się to dość znaczącym minusem/utrudnieniem, ale na dobrą sprawę mógłbyś przecież rozkazać takiemu lwu "zabij przeciwnika" i masz spokój. Wcale wtedy nie musiałbyś już go sterować za pomocą myśli. Chyba że nieco inne sterowanie myślami miałeś na myśli :P
3) Jak silny?

To z takich innych spraw, które mnie bolą w rybie oczka:
1) Jestem prawie pewien, że takie piaskowe twory mają jednakową wytrzymałość/twardość na całej swojej powierzchni. Jakieś kompresowanie osobno pazurów i kłów wydaje mi się zbyt skomplikowane.
2) Wydaje się to dość znaczącym minusem/utrudnieniem, ale na dobrą sprawę mógłbyś przecież rozkazać takiemu lwu "zabij przeciwnika" i masz spokój. Wcale wtedy nie musiałbyś już go sterować za pomocą myśli. Chyba że nieco inne sterowanie myślami miałeś na myśli :P
3) Jak silny?
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
[uhide=Ryūji]Proszę zawrzeć poprawki w opisie.
Tak sobie porównuję do swojej podobnej techniki i szukam jakiegoś w miarę sprawiedliwego balansu. Głównie mi chodzi o statystyki tworu. Wytrzymałość dałbym równą Reberu, a nie podwyższoną. I co z siłą? Ją też pasowałoby jakoś uwzględnić. Może wytrzymałość Reberu minus 40?[/uhide]
Tak sobie porównuję do swojej podobnej techniki i szukam jakiegoś w miarę sprawiedliwego balansu. Głównie mi chodzi o statystyki tworu. Wytrzymałość dałbym równą Reberu, a nie podwyższoną. I co z siłą? Ją też pasowałoby jakoś uwzględnić. Może wytrzymałość Reberu minus 40?[/uhide]
0 x
Ogólnie spoko, ale zastanawiam się czy nie wypadałoby dać temu jeszcze pieczęci. Na tą chwilę takiego stwora z piasku możesz stworzyć za plecami przeciwnika, trzymając jednocześnie ręce w kieszeniach. Nie wszystkie techniki piaskowe był bez pieczęci jak coś :P
Pozostali co myślą o pieczęciach? :3
Pozostali co myślą o pieczęciach? :3
0 x
Jeżeli tu je dodamy, to pójdą też do techniki Ichiego ~
I zasięg jak w reberu (kwestia czy ten ze skupieniem czy bez) od użytkownika, bo dowolna to ciut OP (podobnie jak u Ichiego zresztą xD
"Opancerzony i zwinny" - to się ze sobą trochę kłóci ale whatever, wiadomo jaki miał być efekt opisu podkreślający piękne takiej bestii ~
I zasięg jak w reberu (kwestia czy ten ze skupieniem czy bez) od użytkownika, bo dowolna to ciut OP (podobnie jak u Ichiego zresztą xD
"Opancerzony i zwinny" - to się ze sobą trochę kłóci ale whatever, wiadomo jaki miał być efekt opisu podkreślający piękne takiej bestii ~
0 x
Chyba tylko dwie techniki klanu Sabaku posiadają pieczęcie w tym jedna z nich pojedynczą, reszta to gesty lub brak czegokolwiek. Zasięg bez skupienia to 35 metrów ze skupieniem 140 w przypadku reberu B. Zasięg techniki uważam, że powinien być tyle co na pełnym skupieniu reberu czyli 140 metrów, w końcu to technika a nie kształty widzimisię.
0 x
W tym rzecz, techniki mają znacznie mniejszy zasięg od reberu ze skupieniem. + zasięg ci urośnie ze wzrostem klanówki/reberu - polecam wybranie tej opcji (czyli zasięg reberu bez skupienia)
Niech więc będzie jedna/dwie pieczęci, ewentualnie gest (jak modzie i admin uzna).
Niech więc będzie jedna/dwie pieczęci, ewentualnie gest (jak modzie i admin uzna).
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości