JEST HAJTEK I LOŁTEK A NA MNIE MÓWIĄ WOJTEK

Moderator: Souei

Yoichi

JEST HAJTEK I LOŁTEK A NA MNIE MÓWIĄ WOJTEK

Post autor: Yoichi »

Nazwa
Nageru
Dziedzina
Kijutsu/Klanowe
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
25 metrów
Koszt
Brak
Dodatkowe
Wymagany styl Ōgama. Wymagane minimum 50 siły i percepcji. Wymagana znajomość techniki Tsūga.
Opis Kolejna technika w arsenale Yoichiego, która wykorzystuje rodową zdolność do wprawiania siebie i przedmiotów w rotację. Tym razem wszystko polega na prostym rzucie bronią, a dokładniej kosą. Użytkownik łapie ręką za niemalże sam koniec drzewca, unosi broń na odpowiednią wysokość zależną od celu i wykonuje jeden obrót z wykroku, aby następnie gwałtownym ruchem nadgarstkami nadać odpowiednią rotację kosie. Efektem jest potężny rzut bronią, która wiruje wokół własnej osi z zawrotną prędkością, tworząc z niej wirujący, ostry dysk. Kosa kręci się tak szybko, że jest niczym ogromny shuriken tylko z taką różnicą, że shuriken wbiłby się, a kosa ma przeciąć. Technika ta polega jedynie na nadaniu odpowiedniej rotacji broni. Wyrzucona w ten sposób kosa jest w stanie bez problemu odrąbać komuś kończynę czy nawet w krytycznych przypadkach przepołowić przeciwnika. Wszystko zależy od siły rzutu. Broń leci z pełną siłą przez 25 metrów, a później co metr traci i szybkość, i siłę, aż po 5 metrach zwyczajnie upada na ziemię. Technika staje się jeszcze skuteczniejsza, gdy kosa ma ostrze obustronne.
Link do tematu postaci >KLIK<
0 x
Support nr 6
Support

Re: JEST HAJTEK I LOŁTEK A NA MNIE MÓWIĄ WOJTEK

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Akcept
0 x
Yoichi

Weźmy też pod uwagę, że kosa to spora broń i łatwo nią trafić (moja na Yoichim ma 1,9m). W technikach shurikenjutsu nie ma wymogów percepcji, u mnie jest ten mały próg tylko po to, aby nie tracić orientacji gdzie jest cel po obrocie wokół własnej osi. I tyle. To czy trafiam, czy nie, to już wynik walki mojej szybkości rzutu i percepcji, a szybkości ruchu i percepcji przeciwnika. To się rozumie samo przez siebie, więc tego nie ma zapisanego w żadnej technice bukijutsu. Nie dodaję zbędnej linijki i w tym przypadku. Technika nie zapewnia mi 100% celności. Celność to już wynik walk statystyk - norma w tej dziedzinie.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
Obrazek
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Yoichi

Uwielbiam ten moment kiedy w Naruto zaczynamy szukać fizyki i fizycznych wyjaśnień tego co się tam odpierdziela. Ale okej, pogram w te idiotyczne karty. xD

Kosa nie jest wyważona do rzutów, a do cięć - to oczywiste. Od tego mam tę technikę, aby móc rzucić kosą. Jakby była do rzutów, to chyba bym nie wrzucał specjalnej techniki, w której zaznaczam, że pozwala mi jedynie nią rzucać, nie? Tak samo jak na kunaiach nikt nie wrzuca techniki do rzucania nimi. xD Hidan kosą ciskał jak kunaiem, a ten niezbyt jest wyważona. Tym bardziej do takich rzutów. Ale mniejsza z tym.

Chciałem zauważyć, że shurikeny też mają rotację w jedną stronę. A te duże shurikeny, to praktycznie jak kosa. I one z toru nie zbaczają. Ciekawe czemu? Może dlatego, że w Naruto sika się na fizykę? xD Jeżeli moja kosa ma zbaczać z toru, to w takim razie szykuje się rework ekwipunku w sklepie i nagle nikt niczym nie może rzucać w Naruto, bo w grę wchodzi fizyka. xD

50 siły jest minimum do machania kosą jak Ci się podoba. Stąd jest ten wymóg. Jeden obrót + styl Ogama do kosy + wykorzystanie klanowych predyspozycji do rotacji (która w fizyce też nie ma najmniejszego sensu, bo za brak kosztów ot tak zaczynam wirować jak wiertło i mogę własnym łbem przewiercić gałąź - gdzie tutaj fizyka? Proszę mi wytłumaczyć jak ja to robię na randze D).
Zasięg mogę zmniejszyć o jakieś 5 metrów - to nie problem. Trzydzieści to w sumie sporo. No to zmniejszam zasięg i czekam na kolejne argumenty.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Masz rozbieżność w zasiegu w tabelce i opisie. Popraw i ja podtrzymuje akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ja tam nadal akceptuje ~
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości