Hohohoho v4

Moderator: Souei

Sarutobi Kazumi

Hohohoho v4

Post autor: Sarutobi Kazumi »

[center][img]http://i.imgur.com/xHdo0ZT.gif[/img][/center]
Nazwa
Tōsutā トースター
Dziedzina
Katon
Ranga
D
Pieczęci
-
Zasięg
Maksymalnie pół metra
Koszt C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 0,5% (za cios)
Opis Prosta technika katonu umożliwiająca wypuszczenie z rękawicy niewielkiej kuli ognia która po przebyciu maksymalnie pół metra znika . Jutsu przydatne do zaskoczenia wroga, zwłaszcza w walce w zwarciu, podpalenia czegoś łatwopalnego... Lub po prostu do zaimponowania gapiom na festynie. By wykonać technikę, konieczny jest ruch ręką (zamach, cios itp.).
Dodatkowe Do użycia wymagana kontrola chakry minimum C i rękawice
Link do tematu postaci Kliknij mnie!

Żeby nie było, że katon tylko się wydmuchuje:
Nazwa
Yajirushi
Pieczęci
Brak
Zasięg
Zależy od rodzaju łuku
Koszt
4% za pocisk (6% od rangi B)
Dodatkowe
Wymagana jest otwarta dowolna dziedzina żywiołowa
Opis Proste jutsu, polegające na wzmocnieniu pocisku z łuku chakrą żywiołu. Niby nic wielkiego, pocisk wciąż zachowuje się jak normalna strzała... lecz z modyfikacjami. I to widocznymi. Pocisk wzmocniony chakrą Fuutonu leci znacznie szybciej i lepiej przebija lekkie zbroje, Dotonu - zadaje większe obrażenia (porównywalne z kuszą) i obala na ziemię, Katonu - wywołuje podpalenie, Suitonu - pokrywa obszar wokół pocisku cieczą o właściwościach Mizuame Nabara, a Raitonu - razi prądem, osłabiając mobilność i zmysły trafionego. Na randze B efekty się wzmacniają (Fuuton niesie strzałę dalej o 20 metrów, Doton może posłać osobę na kilkanaście metrów do tyłu i zadać silne obrażenia wewnętrzne, Katon - pocisk wybucha, Suiton - ciecz staje się łatwopalna, Raiton - wywołuje silne porażenie, ogłuszające na kilka sekund).
Nazwa
Kaengiri
Pieczęci
Brak
Zasięg
5 metrów
Koszt
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Dodatkowe
Należy mieć otwartą dziedzinę Katon
Opis Specyficzna technika, dająca możliwość łączenia technik szermierzom z talentem w korzystaniu z żywiołu ognia. Użytkownik pokrywa ostrze miecza chakrą tego właśnie elementu, po czym wykonuje zamach. Shinobi dzięki temu jest w stanie wysłać z ostrza falę płomieni, mogącą poparzyć przeciwnika. Dodatkowo, podpalone ostrze zadaje nieco zwiększone obrażenia.
Nazwa
Katon: Suyaki no Jutsu
Pieczęci
Szczur → Smok → Świnia
Zasięg Max.
25 metrów
Koszt
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika polegająca na stworzeniu ogromnej ilości płomieni w pewnym miejscu. Może ono maksymalnie wynosić 15 metrów kwadratowych, ale jeśli złapie coś w swój zasięg to prawdopodobnie zabije i nie da możliwości przetrwania. Ogień, który powstaje dzięki tej technice rozpala się błyskawicznie i od razu spopiela cel, nie oprą się nawet najsilniejsze Summony.
Nazwa
Katon: Onidōrō
Pieczęci
Pies → Koń → Tygrys
Zasięg Max.
50 metrów
Koszt
E: 20% | D: 15% | C: 12% | B: 10% | A: 8% | S: 6% | S+: 4% (za jedną kulę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Bardzo silna technika, polegająca na wytworzeniu ognistych kul. Mają one kształt głowy demona, przez co nazwa techniki jest taka, a nie inna. Kule ognia lecą na przeciwnika, aby go zaatakować. Ogromną zaletą tego Jutsu jest to, że pociski same lecą na przeciwnika, samo się naprowadzając. Dzięki temu mamy pewność, że cel zostanie zaatakowany.
Nazwa
Katon: Hibashiri
Pieczęci
Tygrys
Zasięg Max.
20 metrów
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (5% za turę)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Potężna technika, wymagająca tylko jednej pieczęci. Użytkownik wytwarza dzięki niej płomień, który początkowo znajduje się na jego ciele. Następnie posyła go w formie ognistej linii, aby otoczyła przeciwnika, tworząc ogniste koło. Okrąg ten może zwiększać swoją wysokość, aby przeciwnikowi nie udało się z niego wyskoczyć. Technika jest bardzo silna i trudno się z niej wydostać, szczególnie, że można samemu wytwarzać dodatkowe linie płomieni.
Co do ostatniego wt, warto zobaczyć filmik z nim - ogień pojawia się przed użytkownikiem a potem leeeci na wroga
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: Hohohoho v4

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Mi się średnio podoba. Niedługo z czoła będą katony leciały "bo czemu nie?".
Od mechanicznej strony chyba jest ok, ale osobiście unikałbym przepuszczania takich niepewnych tworów, bo później jest w WT zasyp coraz gorszego gówna i każdy się podpiera tym, że kiedyś było coś nietypowego przepuszczone i się robi impreza raków.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Popieram Rybkę całym sobą.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Nie możesz zrobić wydmuchiwania płomienia z ust na te 0,5m na randze D z kosztem "minimalnym/nieodczuwalnym" i intensywnością ognia na tyle małą, aby nie było to brane za ofensywne jutsu a bardziej za pomocnicze typu "podpalę ognisko" albo "spalę przeciwnikowi brwi jak podejdzie blisko"? Tak byłoby znacznie prościej i uniknęlibyśmy tych ewentualnych, późniejszych raków.
0 x
Sarutobi Kazumi

Puszczenie tego z ust mam w planach później (nawet ładny gif mam), ale to później.

Chciałbym coś w tym stylu tudzież używania rękawic jako medium ~
0 x
Hoshigaki Seiki

Rękawic? Z jakiej paki? Nie rozumiem w ogóle skąd ten pomysł o_O

Co do techniki ja wolę się chwilowo wstrzymać i poczekam na innych o ile w ogóle się pojawią : P
0 x
Sarutobi Kazumi

Z takiej samej paki jak przelewanie chakry katonu do strzały czy miecza xD
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Support nr 6
Support

Ava, ja w spoilerze już podałem wincyj przykładów ( ͡⚆ ͜ʖ ͡⚆)
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Na 5 podanych przez was technik, 4 pochodzą z fillerów/filmów/wymysłów forum.
Gdyby opierać się na jedynym mangowym przykładzie (Kaengiri) oraz innych technikach, gdzie chakra była przelewana na coś to wychodzi, że zawsze był to jakiś metal (katany/kastety).
Dlaczego oddzieliłem fillerowe techniki od mangowych? Bo 90% technik/umiejętności/klanów (Kouseki, tfu!) to raki w najczystszej postaci. Zaburzają równowagę jak chociażby Mizukawarimi podrabiające Hozukich, Kouseki (tfu!) z ich niewyobrażalną wytrzymałością i możliwościami.

Idąc waszym tokiem rozumowania, żaden mod nie będzie mógł mi zabronić zrobienia dmuchania ognia z ochraniacza na czole. Bo niby czemu? Przecież mogę podać przykłady, gdzie Katonów używa się nie tylko z ust!
I właśnie przed takimi sytuacjami warto byłoby się zabezpieczyć, bo jak później wytłumaczysz takiemu Gyo czy jeszcze większemu rakowi, że nie przepuścisz mu techniki? Jak grochem o ścianę, a to tylko zniechęca do odpisywania w tematach.

Avarice, nie uważam żeby przyklepywanie komuś techniki "bo mi też nie chcą przepuszczać dziwnych Katonów" było w porządku. Poza tym podkreślam, że nie jestem temu przeciwny "tak, o", tylko ze względu na to że wiem co się później będzie działo. Jak przyszedłem na forum, było jakieś wielkie biadolenie że tyle raków w WT, a teraz chcecie doprowadzić do tej samej sytuacji małymi kroczkami. Kazumi sam napisał "Puszczenie tego z ust mam w planach później (nawet ładny gif mam), ale to później." - czyli chce zrobić technikę byle mieć, nie jest mu ona niezbędna i mało tego ma dla niej świetną alternatywę.
0 x
Support nr 6
Support

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości