Misaki (odrzucona)

Moderator: Souei

Misaki

Misaki (odrzucona)

Post autor: Misaki »

Nazwa Jutsu: Torappu
Dziedzina: Nara
Pieczęci:(utrzymywane) Baran
Wymagania: Kage Nui no Jutsu
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: W opisie klanowym ( -4 metry)
Koszt chakry: E: 54% | D: 44% | C: 34% | B: 24% | A: 16% | S: 14% | S+: 4% (połowa stworzenia za turę)
Opis: Technika która tak samo jak Kage Nui no Jutsu urealnia cień i pozwala nadać mu kształt. Wykonujący składa pieczęć i w tym momencie z jego cienia wychodzi lustrzane odbicie użytkownika. ,,Klon" wygląda tak samo jak użytkownik ale jest nie materialny. Jeśli wejdzie on w kontakt fizyczny z jakaś osobą to klon znika oplatając ją. Efekt taki sam jak w Kagemane no Jutsu.
1. Po rozłożeniu pieczęci technika znika, użytkownik może jednak się poruszać ale musi trzymać pieczęć.
2. Klon musi być połączony z właścicielem cieniem. Tak samo jak we wszystkich innych technikach klanu Nara.
3. Szybkość jest taka sama jak cienia.
4. Można wykonywać inne techniki klanowe, tak aby odchodził jakby od tego klona, ale zasięg będzie i tak liczony od wykonującego a nie od niego (- to ile zasięgu kosztowało jego stworzenie).
5.Nie posiada własnej woli, nie może mówić.
Link do tematu postaci:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=3068
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Re: Misaki

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Misaki

Tak oczywiście chodziło mi o takie bez czakry czyli że tajutsu. Wnoszę już poprawkę jak mówisz.
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Oderwanie cienia od ziemi zaczyna się na B (Kage Nui no Jutsu) i na tym wystarczyłoby technikę wzorować. Nie na Kageyose no Jutsu, bo ten "klon" nie ma mieć materialnej formy, a Kageyose no Jutsu to już nadanie właśnie materialnej formy cieniowi.

Dałbym większy pobór cienia na takiego klona, bo on nie jest w 2D tylko potrzebuje tego cienia na przód, tył, boczki, cycki i tyłek : P Proponuję 4m z zasięgu obciąć.

Używanie technik klanowych nie byłoby możliwe. Możliwe jest jedynie abyś ty używała technik klanowych używając tego "klona" jako medium od którego zaczynałabyś je tworzyć. Ale tutaj pamiętać trzeba, że zasięg jakim dysponujesz nie uległby zmianie. Oznacza to, że jeśli stworzysz klona 2m przed swoim max zasięgiem, to jemu pozostanie 2m żeby coś tam cieniem poruszać jeszcze.

Żywotność klona - nie wiem czy jest sens dawać coś takiego. Zależy to od twojej chakry i tyle.

Szybkość klona powinna odpowiadać szybkości cienia. Ten klon poza wyglądem nie ma nic wspólnego z wykonawcą.

Zmieniłbym pieczęć, bo wykonywanie pieczęci Szczura do tej techniki, zaraz po pieczęci Szczura do zwykłego Kagemane jest... dziwne xD
0 x
Misaki

Całość się podoba, wprowadzam :D
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Pomysł Rybki propsuję bardzo, jestem za = daję akcepta na taką opcję.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Zmiany wprowadzone teraz, wcześniej mi nie zapisało. A na marginesie jaka jest szybkość tego cienia ? Bo nie pisze w klanowych
0 x
Hoshigaki Seiki

Zmień na to, co masz w wymaganiach :P

Co do szybkości cienia to... well... administracja? :3

Po przeczytaniu mam tylko jeszcze jedną propozycję, bo może się okazać ważna - co jeśli w takiego klona trafi coś innego niż rywal? Zmieni się on w ten cień i oplecie to co go zniszczyło?
0 x
Misaki

Zmieniłam, chciałabym raczej żeby to przez niego przeleciało. Taki nie materialny, a i skoro ranga B techniki, to mogę zniżyć z S na A to przybranie wyglądu dowolnego człowieka ?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Wiem że nie może mówić, marionetka sterowana. To jakiekolwiek uderzenie go rozmywa o wy na to ? Dalej utrzymuje ptanie jaka jest szybkość cienia XD A co do zmiany w kogoś, a gdyby otwart dziedzina genjutsu była ?
,,Cień nie może mieć swojego cienia w skutek czego nawet jeśli wykona ona technikę klanową to będzie ona jedynie przedłużeniem tej użytkownika." Ale o to mi chodzi tak właściwie :D On ma być po prostu taką dywersją, którą ktoś ma uderzyć to wtedy go złapie w technikę.
0 x
Hoshigaki Seiki

Klon nie może korzystać z technik. Jak miałby to zrobić, skoro sam jest techniką, do tego przez cały czas utrzymywaną przez ciebie :P
Ty możesz wykonywać inne techniki klanowe, tak aby odchodził jakby od tego klona, ale zasięg będzie i tak liczony od ciebie a nie od niego (- to ile zasięgu kosztowało jego stworzenie).

Jak to poprawisz to ode mnie akcept. No i dopisz to co Exodia pytał żeby było cacy ^^
0 x
Misaki

Wszystko oprawione, zniknęło to z zmianą wyglądu. Nie rozumiem jednak co z tym przenikaniem przez niego rzeczy. Ja bym wnioskowała o taką możliwość bo skoro jest nie materialny i nic nie może zrobić to chyba jemu też nikt nie zrobi nic, przecież normalnemu cieniowi nic się nie stanie po np zaatakowaniu go czymś.

I mam dwa pytania jaka jest szybkość tego cienia, oraz jak zrobię technikę iluzji która pozwala na zmianę wyglądu tego cienia na dowolną osobę to ma to szansę przejść ?
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości