O4

Moderator: Souei

Hisui

O4

Post autor: Hisui »

Nazwa Jutsu: Funkazan
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Bezpośredni
Koszt chakry: E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Opis: Jest to sposób na kreatywne wykorzystanie możliwości wyzwalania chakry w dużej ilości. Tutaj użytkownik techniki wykorzystuje ją, by przyśpieszyć swoje ruchy za pomocą gwałtownego jej wyzwolenia. Działa to na zasadzie odepchnięcia się za pomocą sprężonego chakrą powietrza, podobnie jak w technice Hakke Kūshō, lecz zamiast odpychać przeciwnika wykorzystujemy siłę by przyśpieszyć swoje poruszanie się. Użytkownik biegnie, wykorzystując nadaną sobie na początku prędkość.
Podobnie jak odrzut w wyżej wymienionej technice, tutaj z "przyśpieszeniem" także można pokonać dystans 15 metrów w linii prostej, a wzrost prędkości to 20 punktów. Nie jest to wiele, ale może zaskoczyć przeciwnika lub ułatwić zmianę pozycji w walce na odpowiedniejszą.
Wymagania: Znajomość Hakke Kūshō
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 692#p40692
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: O4

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Nie jestem przekonany, czy wykonanie Hakke Kūshō z nóg było na tyle łatwe, by dać temu taką samą rangę.
Ale pocieszę cię. Otóż możesz wykonać to samo co chcesz zrobić w tym WT, płacąc koszt "Minimalny, nieodczuwalny" z użyciem techniki, którą już znasz.
Kinobori no Waza (chodzenie po drzewach), jeśli użyjesz większej ilości chakry niż trzeba, wtedy odbijasz się od powierzchni z dużą prędkością, nawet stojąc w miejscu. Przykład - Sasuke vs Haku. Siusiake ucieka z pola rażenia lodowych igieł używając właśnie takiego "myku".
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Hisui

Kinobori no Waza ma tą wadę, o której wspomniał Kamiru - w tym momencie wszystko zależy od sędziego, jego interpretacji itd. W ten sposób jest to bardziej ustalone i wiem czego się spodziewać.
A ja nie wiem czemu zrobienie techniki z nóg ma być trudniejsze niż wykonanie jej z ręki. Kiedy hyuuga dostaje dostęp do uwalniania tanketsu z wszystkich punktów na ciebie nigdzie nie jest wspomniane, że niektóre są trudniejsze. Po prostu to chyba nie robi różnicy, tak mi się wydaje.
Poza tym, pragnę dodać, że nawet w opisie klanu jest zapis "Ranga C - Wyższa ranga kontroli Białych Oczu daje użytkownikowi kilka bonusów. Po pierwsze, zyskuje on dostęp do silniejszych technik klanowych, zaś lepsza władza nad Byakuganem pozwala im poprawić zasięgi wzroku. Dodatkowo, shinobi otrzymuje możliwość gwałtownego wyzwalania chakry ze swoich tenketsu, dzięki czemu mogą wytwarzać specjalne podmuchy odpychające przeciwnika... lub wykorzystać to, by np. przyspieszyć swoje ruchy lub wzmocnić skoki."
Ranga nie jest więc moim wymysłem z kosmosu czy tylko oparciem się o technikę, ale też o opisy rozwoju Byakugana.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Hisui

Tabelki są złe, bo HTML, a ja zawsze coś w nich popsuje ;-;
Dodałam znajomość techniki do wymagań XD
0 x
Hisui

Hm... A reszta może też ma jakieś zdanie, uwagi, akcepty? Seiki, Exodia, ktoś coś może?
0 x
Hoshigaki Seiki

Ej no, muszę się do czegoś przyczepić :/
Jak wykonasz taką technikę to ci kapcie rozerwie kappa

A tak serio to nie ogarniam jednej rzeczy. Odepchnięcie się daje ci 20 pkt do szybkości, ale po jego użyciu lecisz na 15 m do przodu. To tak jakbyś szybko lewitowała nad ziemią, a nie leciała odepchnięta jakąś wielką siłą. Zabawnie to po prostu wygląda w głowie :P

Niech będzie akcept, ale trochę na siłę bo coś mi tu ciągle nie pasuje i chyba chodzi o rangę :|
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hisui

Exodia,w takim razie jest to nadanie sobie prędkości na początku. Skoro to najbardziej wydajna opcja to niech będzie. Dodam taki zapis.
Avarice, ale przecież już jest napisane.. "można pokonać dystans 15 metrów w linii prostej" a więc logiczne, że skręcanie odpada. Po co dublować? Nie jest pozbawione wad, ma bardzo konkretne ograniczenia. Wszystko jest w opisie : )
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ja tam nadal czekam aż reszta klepnie
0 x
Hoshigaki Seiki

Podtrzymuję klepnięcie Hisui kappa
0 x
Hisui

No ludzie -.- Serio, ile trzeba czekać aż zechce się wam napisać "akcept" albo swoje dalsze uwagi?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości