- Nazwa
- Me ni kage
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- D
- Pieczęci
- Szczur
- Zasięg
- Na ciało
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Opis Me ni kage może być jedną z podstawowych technik rodu Nara, gdyż nie wymaga jakiś skomplikowanych kombinacji i umiejętności. Jutsu to polega na chwilowym przysłonięciu swoich oczu cieniem. Shinobi po skupieniu się i wykonaniu odpowiednich pieczęci jest w stanie użyć cienia, który nachodzi na twarz użytkownika przez dajmy na to długie włosy i przysłonić sobie całkowicie oczy ciemnym cieniem. Cień narzucony na oczy uniemożliwia widok czegokolwiek, lecz w momencie odczucia blasku od wybuchu, błysku z notki itp. lub też samej dezaktywacji poprzez rozwiązanie pieczęci przez osobę używającą tej techniki - powraca do podstawowego narzucanego cienia przez włosy/czapkę.
- Link do tematu postaci KLIK!
Nic ***** nie widzę.
Moderator: Souei
Nic ***** nie widzę.
0 x
-
- Support
Re: Nic ***** nie widzę.
1. Me ni kage może być jedną z podstawowych technik rodu Nara, gdyż nie wymaga jakiś skomplikowanych kombinacji i umiejętności. Jutsu to polega na chwilowym przysłonięciu swoich oczu cieniem. Shinobi po skupieniu się i wykonaniu odpowiednich pieczęci jest w stanie użyć cienia, który nachodzi na twarz użytkownika przez dajmy na to długie włosy i przysłonić sobie całkowicie oczy ciemnym cieniem. Cień narzucony na oczy uniemożliwia widok czegokolwiek, lecz w momencie odczucia blasku od wybuchu, błysku z notki itp. lub też samej dezaktywacji poprzez rozwiązanie pieczęci przez osobę używającą tej techniki - powraca do podstawowego narzucanego cienia przez włosy/czapkę.
2. Dokładnie tak, jestem ślepy. Lecz wyżej wyjaśniłem jakby dokładnie miało to wyglądać.
3. Dobra z tym może przesadziłem. Powiedzmy, że utrzymuje to pieczęcią szczura.
2. Dokładnie tak, jestem ślepy. Lecz wyżej wyjaśniłem jakby dokładnie miało to wyglądać.
3. Dobra z tym może przesadziłem. Powiedzmy, że utrzymuje to pieczęcią szczura.
0 x
Właśnie nie będę podczas tego używał żadnych innych technik, jak w opisie uwzględniłem - technika dezaktywuje się sama jak odczuje większy rozbłysk światła, lub czegoś jasnego. Albo jak sam ją dezaktywuje rozwiązując pieczęć.
Tak, dokładnie tak to działa.
Tak, dokładnie tak to działa.
0 x
Eee... jeśli to miałoby zadziałać, cień musiałby być materialny aby nie przepuścić światła i wtedy obraz żaden do ciebie nie dotrze (nie mówię o błysku od notek itp.). Cień materialny to chyba była ranga B/A o ile dobrze pamiętam.
W obecnej formie mógłbyś równie dobrze osłonić twarz ręką żeby rzucała cień i efekt będzie taki sam bo cień Nara (niematerialny) to nadal cień
W obecnej formie mógłbyś równie dobrze osłonić twarz ręką żeby rzucała cień i efekt będzie taki sam bo cień Nara (niematerialny) to nadal cień
0 x
-
- Support
Dobra, po głębszym przemyśleniu, nie przemyślałem tego dobrze kappa
No to 2 tyg przerwy...
No to 2 tyg przerwy...
0 x
-
- Support
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości